Prospect BETADINE, supoz. vag.

Substanța activă: iodopovidonum
Producator: EGIS
Clasa ATC: [G01AX]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> alte antiinfectioase si antiseptice

Indicații BETADINE, supoz. vag.:

Vaginite acute si cronice, infectii mixte, specifice si nespecifice (Gardnerella, Trichomonas, Candida). Pregatirea preoperatorie in ginecologie.

Contraindicații:

Alergie la iod, hipertiroidie, dermatita herpetiforma Duhring, inaintea tratamentului cu iod radioactiv. Se va evita administrarea dupa a treia luna de sarcina si in perioada alaptarii, eventual doar in urma aprecierii individuale si sub supraveghere medicala.

Administrare BETADINE, supoz. vag.:

Un ovul pe zi, timp de 7-14 zile, in patologiile infectioase. Ovulul se introduce profund in vagin, seara la culcare. Dupa aprecierea medicului si in functie de tipul de infectie, se pot administra 2 comprimate pe zi si pentru o perioada mai lunga. Preoperator, un ovul pe zi, cateva zile inainte de operatie.

Acțiune:

Betadina este un agent antimicrobian cu spectru larg (bactericid, virucid, fungicid, protozoicid).

Compoziție BETADINE, supoz. vag.:

Fiecare ovul contine 200 mg de polivinil-pirolidona (PVP-iodine complex).

Precauții:

In patologiile tiroidiene, in special in hiperfunctiile subclinice, si la persoanele in varsta, Betadine poate fi folosit doar sub supraveghere medicala

Reacții adverse ale BETADINE, supoz. vag.:

In caz de sensibilitate la iod, uneori iritatii locale cu caracter tranzitoriu.
Alte medicamente cu substanța activă iodopovidonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BETADINE, supoz. vag.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BETADINE, supoz. vag. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.