Prospect OXISEPT, sol.ext.

Substanța activă: iodopovidonum
Producator: Demo
Clasa ATC: [D08AG]: preparate dermatologice >> antiseptice si dezinfectante >> antiseptice si dezinfectante >> produse derivati de iod

Indicații OXISEPT, sol.ext.:

Uz chirurgical sau general. Chirurgie: pre- si postoperator in zona de abordare chirurgicala; pentru dezinfectarea plagilor, arsurilor de gradul 2 si 3, ulcerelor de decubit si de staza. Dermatologie: pentru infectii microbiene si fungice ale pielii, ulcere si chisturi infectate, piodermite; acnee simpla si acneea vulgaris. Ginecologie: antiseptic si deodorant pentru dusuri igienice de rutina (o lingurita intr-un litru de apa calduta). Pentru dusuri terapeutice in diferite infectii vaginale (moniliaza, tricomoniaza) se folosesc 2 lingurite intr-un litru de apa calduta, zilnic sau conform indicatiilor medicului. Oxisept solutie 10% are efect bactericid fata de toti germenii in 30 de secunde.

Atentie! Oxiseptul are efect spermicid si nu se utilizeaza pentru dusuri vaginale daca se doreste o sarcina. Daca apar efecte nedorite opriti cura si consultati doctorul.

Contraindicații:

Nu se recomanda la bolnavi ce sufera de tiroida sau la cei cu hipersensibilitate la iod.

Acțiune:

Antiseptic local, cu spectru larg bactericid si fungicid.

Compoziție OXISEPT, sol.ext.:

Povidon iodat 10%, excipient 0,5 pana la 240 ml.

Precauții:

Se evita ingestia si se evita contactul cu instrumentele chirurgicale din fier, argint sau mercur. De asemenea, nu se utilizeaza concomitent cu produse dermatologice care contin mercur sau derivati de mercur.

Reacții adverse ale OXISEPT, sol.ext.:

Foarte rar pot aparea reactii alergice.
Alte medicamente cu substanța activă iodopovidonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu OXISEPT, sol.ext.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul OXISEPT, sol.ext. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.