Prospect CARBIMAZOLE 5, compr.folie

Substanța activă: carbimazolum
Clasa ATC: [H03BB]: preparate hormonale sistemice (exclusiv hormoni sexuali) >> terapia tiroidei >> preparate antitiroidiene >> derivati de imidazoli continand sulf

Indicații CARBIMAZOLE 5, compr.folie:

CARBIMAZOLE este indicat in toate cazurile, unde reducerea functiilor tiroidei este solicitata, cum ar fi:
1.Hipertiroidism;
2.Pregatirea tiroidectomiei in hipertiroidisism;
3.Pregatirea pentru si cu o terapie concomitenta cu un tratament iodo-radioactiv.

Contraindicații:

CARBIMAZOLE este contraindicat la mamele care alapteaza si la pacientii cu precedente istorii ale reactiilor adverse ale CARBIMAZOL-ului.

Administrare CARBIMAZOLE 5, compr.folie:

Adulti: Doza initiala este in limita a 30 - 60 mg zilnic, in doze divizate, la intervale de 8 ore, in concordanta cu severitatea bolii. Imbunatatiri ale starii pacientului sunt abservate de obicei, intre 1-3 saptamani, iar un control al simtomelor este obtinut in 1-3 luni. Doza este apoi redusa treptat, la cea mai mica cantitate, care va controla boala. Dozele uzuale de intretinere sunt cuprinse intre 5 si 15 mg zilnic.

Copii: Doza initiala uzuala pentru copii este intre 1,75-1 mg /kgc zilnic, in doze divizate.

Acțiune:

CARBIMAZOLE este un agent antitiroidian, care micsoreaza formarea hormonilor tirbidieni. Actiunea sa consta in reducerea formarii de iodotirozine prin inhibarea iodarii tiroglobulinei si reducerea sintezei de triiodotironina si tiroxina, prin inhibitia reactiei de cuplare intre iodotirozine. Eliberarea de hormoni tiroidieni preformati, nu este afectata.
CARBIMAZOLE nu reduce receptarea iodurii de catre tiroida, prin glanda tiroida. Este considerat ca activitatea clinica antitiroidiaria a CARBIMAZOL-ului este atribuita metabolitului sau major, numit Methimazole. Atat Carbimazole cat si Methimazole poseda o oarecare activitate imunosupresoare.

Precauții:

Pacientii trebuie avertizati sa raporteze aparitia ulceratiilor gurii, dureri in gat, febra sau inrosirea pielii, simptome care apar in timpul terapiei cu CARBIMAZOLE, de vreme ce acestea, pot fi indicative ale anormalitatilor din sange. In asemenea cazuri, tratamentul trebuie oprit si trebuie cerut sfatul medicului. Intreruperea la timp a medicamentului, creste sansa restabilirii complete.

Reacții adverse ale CARBIMAZOLE 5, compr.folie:

Efectele secundare datorate CARBIMAZOL-ului, apar mai ales in timpul primelor 2 luni de tratament.

Efectele secundare includ: greata, voma, dureri gastrice, dureri de cap,artralgie, rosirea pielii si prurit (miancarimea pielii). Depresia maduvei osoase a fost semnalata si poate conduce la agranulocitoza. Pacientii ar trebui sa fie mereu instruiti a recunoaste simptomele, care pot sugera depresia maduvei osoase, sa opreasca medicamentatia si sa ceara imediat sfatul medicului.

Supradozajul:

Daca apar tulburari ale sangelui, cum ar fi agranulocitaza sau depresia maduvei osoase, CARBIMAZOLE ar trebui imediat retras si, daca este necesar, sa fie date antibiotice si transfuzii ale sangelui.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Medicamentele antitiroidice si/sau medicatia cu Tyroxina denatureaza unii parametrii ai functiei tiroidiene. Stabilirea nivelului hormonilor liberi si TSH sunt, de aceea, utile.

Administrarea de CARBIMAZOLE 5, compr.folie în sarcină / alaptare:

CARBIMAZOLE poate fi administrat in timpul sarcinii, cu toate ca el traverseaza placenta si in doze ridicate poate cauza gusa fatului si hipertiroidism. Reducerea dozei ar trebui sa fie in general, mai, rapida la pacientele insarcinate, dacat la cele neinsarcinate si la cele mai multe femei insarcinate este posibil ca medicamentele aniitiroidice sa fie intrerupte cu mult inainte de nastere.

Prezentare ambalaj:

100 comprimate filmate.
Alte medicamente cu substanța activă carbimazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CARBIMAZOLE 5, compr.folie(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CARBIMAZOLE 5, compr.folie vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.