Prospect Epicogel susp.orala

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [A02AF]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> antiacide >> antiacide cu antiflatulente
Categoria: Antiflatulente, reglarea tranzitului

Indicații Epicogel susp.orala:

Epicogelul este indicat inurmatoarele afectiuni: ulcer gastric, ulcer duodenal, esofagita dereflux, gastrita, hernie hiatala, flatulenta, dispepsie.

Administrare Epicogel susp.orala:

Posologia este de 1 - 2 lingurite de 4 ori/zi intre mesele principale sau dupa mese si inainte de culcare .

Acțiune:

Epicogel are un gust placut si o formula echilibrata asigurand remarcabile proprietati antiacide si antiflatulente precum si o motilitate intestinala normala. Hidroxidul de magneziu si hidroxidul de aluminiu gel previn si/sau calmeaza durerile in cazul ulcerului gastric, duodenal, esofagitei de reflux si gastritei, prin neutralizarea acidului clorhidric din sucul gastric. Mucoasa gastrica este astfel protejata de actiunea acidului si pepsinei. Hidroxidul de aluminiu disperseaza dimeticona, astfel incat aceasta formeaza un strat protector la nivelul mucoasei gastrice si exercita un efect antispumant prin reducerea tensiunii superficiale a bulelor de aer, facand posibila transformarea lor in bule mai mari, usor de eliminat. Distensia abdominala si dispepsia vor fi astfel reduse. Efectul constipant al hidroxidului de aluminiu gel este anulat de hidroxidul de magneziu.

Compoziție Epicogel susp.orala:

Fiecare 5 ml contin: hidroxid de aluminiu gel 405 mg, hidroxid de magneziu 100 mg, dimeticona 125 mg.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Epicogel intarzie absorbtia izoniazidei, tetraciclinelor, chinidinei, indometacinului, furosemidului, barbituricelor si digoxinului.

Prezentare ambalaj:

125 ml.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Epicogel susp.orala(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Epicogel susp.orala vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.