Prospect Flammazine cremă

Substanța activă: sulfadiazinum
Clasa ATC: [D06BA]: preparate dermatologice >> antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic >> chimioterapice preparate pentru aplicatii locale >> sulfamide

Indicații Flammazine cremă:

Profilaxia si tratamentul infectiilor in arsuri si plagi.

Poate fi utilizata in epidermonecroza toxica.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la sulfadiazina sau excipienti.

Administrare Flammazine cremă:

Flammazine se aplica pe leziune, fie direct, fie cu ajutorul unui aplicator steril, in strat de 2-3 mm grosime, cel putin o data pe zi. Stratul anterior de crema se va indeparta cu ajutorul unui tampon steril.

Acțiune:

Sulfadiazina argentica are efect puternic bactericid si bacteriostatic atat asupra germenilor grampozitivi, cat si a germenilor gramnegativi, mai ales asupra stafilococului auriu, Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes si Klebsiella pneumoniae.

Reacții adverse ale Flammazine cremă:

Pana acum nu s-a demonstrat ca aplicarea locala a sulfadiazinei argentice are efecte sensibilizante. Se pot produce reactii alergice.

Doi dintre excipientii cremei - alcool cetilic si propilenglicol - pot produce sensibilizare. Rar pot surveni reactii cutanate (senzatii de arsura sau durere locala). Leucopenia a fost detectata la un numar limitat (0,4%) din pacienti, dar este incerta o legatura cauzala cu administrarea de Flammazine.

Anumite rapoarte sugereaza ca o crestere a osmolaritatii serice poate fi cauzata de resorbtia propilenglicolului cand sunt administrate cantitati mari de Flammazine pe suprafete mari de piele.

Prezentare ambalaj:

Crema sterila hidrofila; tub cu 50 g sau borcan cu 500 g.
Alte medicamente cu substanța activă sulfadiazinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Flammazine cremă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Flammazine cremă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.