Prospect Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [B05DA]: sange si organe hematopoietice >> substituenti de plasma si solutii perfuzabile >> combinatii >> combinatii

Indicații Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală:

Dializa peritoneală cu Gambrosol Trio elimină produşii de metabolizare şi excesul de apă din organism.
Gambrosol Trio conţine diferite concentraţii de glucoză (1,5%, 2,5% sau 3,9%).

Soluţia pentru dializă peritoneală Gambrosol Trio este utilizată în tratamentul pacienţilor cu:
- insuficienţa renală acută sau cronică care necesită tratament prin dializă; - retenţie excesivă de lichide, dezechilibrul sărurilor (de exemplu concentraţe mare de potasiu în sânge);
- intoxicaţie acută cu substanţe care pot fi îndepărtate prin dializă.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Gambrosol Trio
- dacă sunteţi alergic la glucoză monohidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă aveţi o tulburare a metabolismului cunoscută sub denumirea de acidoză lactică;
- dacă aveţi afecţiuni la nivelul peretelui abdominal cum sunt:
- răni sau intervenţii chirurgicale;
- arsuri severe;
- dacă aveţi reacţii inflamatorii extinse ale pielii;
- dacă aţi avut intervenţii chirurgicale la nivelul abdomenului;
- dacă aţi avut afecţiuni severe ale intestinului: obstrucţii intestinale (ileus), intestin perforat sau aderenţe;
- dacă aveţi tumori la nivelul abdomenului;
- dacă aveţi o cantitate foarte mari de grăsimi în sânge;
- dacă aveţi episoade recente de diaree sau vărsături;
- dacă aveţi hernie ombilicală, inghinală sau altă hernie abdominală (ruptură);
- dacă aveţi boli pulmonare (în special pneumonii);
- dacă aveţi septicemie;
- dacă aveţi uremie, care nu se pot trata prin dializă peritoneală;
- dacă aveţi malnutriţie severă şi pierdere în greutate, în special în cazurile în care aportul adecvat de alimente care conţin proteine nu este posibil

Administrare Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală:

În discuţia cu medicul dumneavoastră, acesta va stabili care dintre cele 3 concentraţii şi ce volum de Gambrosol Trio trebuie utilizat, precum şi cât timp trebuie lăsat lichidul în cavitatea peritoneală între schimburi.

Această soluţie trebuie utilizată exclusiv pentru dializă peritoneală şi nu pentru perfuzie intravenoasă.

Administrarea intraperitoneală necesită utilizarea unui cateter special şi a unui set special de administrare care să permită legatura dintre săculeţul cu soluţie şi cateter.

Înainte de a utiliza Gambrosol Trio, veţi primi instrucţiuni şi veţi fi instruit de către medicul specialist sau asistenta de dializă peritoneală. Acestea vor fi conform nevoilor dumneavoastră individuale.

Alegerea concentraţiei de glucoză şi a volumului de soluţie necesar se va face în funcţie de cantitatea de lichid care trebuie îndepărtată.
În vederea preparării soluţiilor gata de utilizat e necesară îndepărtarea ambalajului protector.

Înaintea preparării pentru administrare, asiguraţi-va dacă toate solutiile sunt clare şi dacă toate sigiliile sunt intacte, se spală mâinile, se dezinfectează suprafaţa de lucru cu un dezinfectant special recomandat de către medic şi se aşează săculeţul cu soluţie pe această suprafaţă. Este necesară apoi încălzirea soluţiei la temperatura corpului (37°C), folosind sistemul de încălzire special pus la dispoziţie.

În funcţie de instrucţiunile medicului, se rupe/rup imediat conul/conurile secabil(e) de culoare roşie dintre sacul principal cu electroliţi (Compartimentul C) şi unul sau ambele compartimente cu soluţia de glucoză, marcate A şi B. Se lasă soluţia de glucoză să se scurgă în săculetul principal cu electroliţi.

Se clăteşte/clătesc compartimentul/compartimentele cu soluţie de glucoză prin presarea soluţiei amestecate înapoi în compartimentul/compartimentele gol/goale. Apoi se scurge din nou în compartimentul principal. Soluţia pentru dializă peritoneală gata pentru administrare trebuie folosită într-un interval de 18 ore după preparare.

Compoziție Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală:

Înaintea reconstituirii
Fiecare 1000 ml conţin:
Compartimentele cu glucoză A şi B
Substanţele active: Glucoză anhidră 500,0 g (sub forma de glucoza monohidrat) (550,0 g) Clorură de sodiu 5,38 g
Celelalte componente: Acid clorhidric concentrat q.s. ad pH 3,1 Apă pentru preparate injectabile q.s. ad 1000 ml Compartimentul C cu electroliţi
Substanţe active: Clorură de sodiu 5,38 g Lactat de sodiu S-(+) sare anhidră 4,72 g (sub forma de soluţie g/g 60%) (7,87 g) Clorură de calciu 2H2O 0,271 g Clorură de magneziu 6H2O 0,054 g
Celelalte componente: Hidroxid de sodiu q.s. ad pH 6,61 Apă pentru preparate injectabile q.s. ad 1000 ml

După reconstituire
Compartimentele cu glucoză A şi/sau B se amestecă cu compartimentul cu electroliţi C, rezultând următoarele soluţii reconstituite:
Amestecul compartimentelor A şi C Soluţie reconstituită 10L (Concentraţie mică) Amestecul compartimentelor B şi C Soluţie reconstituită 10M (Concentraţie medie) Amestecul compartimentelor A, B şi C Soluţie reconstituită 10H (Concentraţie mare)

Conţinutul de elecroliţi pentru fiecare 1000 ml de soluţie reconstituită:
Soluţie reconstituită mmol/l L M H Sodiu Na+ 133 132 131 Calciu Ca++ 1,79 1,75 1,70 Magneziu Mg++ 0,26 0,25 0,24 Cloruri Cl- 96,2 96,0 96,0 Lactat 41 40 39 Glucoză 85 139 215 Osmolaritate calculată mOsm/l 357 409 483 PH 5,5-6,5 5,5-6,5 5,5-6,5
Soluţie reconstituită mEq/l L M H Sodiu Na+ 133 132 131 Calciu Ca++ 3,58 3,50 3,40 Magneziu Mg++ 0,52 0,50 0,48 Cloruri Cl- 96,2 96,0 96,0 Lactat 41 40 39 Gambrosol Trio este preambalat într-un săculeţ tricompartimentat, care oferă posibilitatea producerii, după reconstituire, a 3 tipuri diferite de soluţii apoase sterile, clare, pentru dializă peritoneală. Săculeţul este confecţionat din clorură de polivinil (PVC). Există două compartimente mai mici (A şi B), fiecare conţinând soluţie glucoză 50% şi o cantitate corespunzătoare de clorură de sodiu (NaCl) şi un al treilea compartiment mai mare (C), soluţie de electroliţi.

După ruperea conectorului dintre compartimentele A şi C şi amestecarea cu grijă a celor două lichide, rezultă o soluţie pentru dializă peritoneală, cu un conţinut de glucoză de 1,5%. În mod similar, prin amestecarea conţinutului din compartimentele B şi C va rezulta o soluţie pentru dializă peritoneală, care conţine 2,5% glucoză. În final, prin ruperea ambelor conectoare şi prin amestecarea conţinutului din toate cele trei compartimente, va rezulta o soluţie cu un conţinut de 3,9% glucoză.

A + C= GLUCOZĂ 1.5 %
B + C= GLUCOZĂ 2.5 %
A + B + C= GLUCOZĂ 3.9 %
Cod Ultrafiltrare Conţinut de glucoză
L Mică 1.5% M Medie 2.5% H Mare 3.9%

Precauții:

În timpul sedinţei de dializă peritoneală, medicul curant va verifica periodic balanţa electrolitică, numărul de celule din sânge, funcţia rinichiului, greutatea şi starea de nutriţie.

În timpul sedinţei de dializă peritoneală, s-ar putea să fie necesară modificarea dozelor anumitor medicamente.

Înainte de a utiliza lichidul pentru dializă peritoneală, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoatră dacă sunteţi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă.
Veţi primi instructiuni referitoare la modul în care sa vă verificaţi cu atenţie echilibrul hidric.

Deoarece în timpul sedinţelor de dializă peritoneală pot avea loc pierderi semnificative de proteine şi de vitamine hidrosolubile, poate fi necesară o substituţie cu proteine şi vitamine hidrosolubile.

Dacă aveţi diabet zaharat, doza de insulină sau a altui tratament pentru hiperglicemie (valoarea glucozei din sânge anormal de mare), trebuie adesea ajustată, datorită absorbţei glucozei administrate intraperitoneal prin soluţia amestec din săculet.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au semnalat efecte ale dializei peritoneale asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse datorate procedurii includ:
- dureri abdominale,
- sângerări,
- infecţii sau inflamaţii ale peritoneului (urmate de durere abdominală,
- febră,
- infecţii peri-cateter (semne de inflamaţii; înroşirea zonei şi secreţii),
- blocajul cateterului,
- obstrucţie intestinală (ileus),
- durere în umăr,
- hernie abdominală.

Reacţiile adverse datorate soluţiei de dializă peritoneală sunt observate mai puţin frecvent decât cele datorate procedurii şi includ:
- senzaţie de slăbiciune,
- pierderea cunoştintei,
- oboseală,
- dureri musculare,
- durere de cap,
- simptome respiratorii asociate cu edem pulmonar şi modificări ale echilibrului electrolitic (de exemplu scăderea anormală a valorii potasiului sau/şi a magneziului din sânge),
- diaree,
- constipaţie.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Gambrosol Trio împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Înainte de a adăuga orice alt medicament în soluţia pentru dializă peritoneală, adresaţi-vă medicului sau asistentei de dializă peritoneală.

Adăugarea oricărui alt medicament trebuie făcută doar în soluţia finală, când este reconstituită.

Administrarea de Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu se recomandă dializă peritoneală în timpul sarcinii, dar riscurile trebuie evaluate de către medic în funcţie de starea fiecărui pacient. Nu se recomandă dializă peritoneală în cazuri de sarcină avansată.

Prezentare ambalaj:

Gambrosol Trio se prezintă sub formă de soluţie incoloră şi clară.
Ambalaj
Cutie cu 4 pungi simple cu conector (System 10) a câte 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi simple cu conector (System 10) a câte 2500 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 3 pungi simple cu conector (System 10) a câte 3000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 2 pungi simple cu conector (System 10) a câte 5000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi simple cu tub (System 100) a câte 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi simple cu tub (System 100) a câte 2500 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 3 pungi simple cu tub (System 100) a câte 3000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi duble cu conector (Gemini 10) a câte 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi duble cu conector (Gemini 10) a câte 2500 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 3 pungi duble cu conector (Gemini 10) a câte 3000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi duble cu tub (Gemini 100) a câte 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 4 pungi duble cu tub (Gemini 100) a câte 2500 ml soluţie pentru dializă peritoneală.
Cutie cu 3 pungi duble cu tub (Gemini 100) a câte 3000 ml soluţie pentru dializă peritoneală.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe pe eticheta si pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi sub +4˚C.

După reconstituire, soluţia dvs. pentru dializă peritoneală se poate păstra până la 18 ore înaintea deschiderii săculeţului. Din punct de vedere microbiologic, săculetul trebuie utilizat imediat. În caz contrar, condiţiile şi timpul de păstrare dinaintea utilizării sunt în responsabilitatea utilizatorului. Orice soluţie ramasa neutilizata se arunca dupa prima folosire.

A nu se folosi soluţia decât dacă este clară şi dacă are toate sigiliile intacte. A se arunca orice soluţie rămasă neutilizată.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Gambrosol Trio 10 soluţie pentru dializă peritoneală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.