Prospect GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate

Substanța activă: ferii gluconas
Producator: Stanley
Clasa ATC: [B03AA]: sange si organe hematopoietice >> antianemice >> preparate cu fier >> fier bivalent - preparate orale

Indicații GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate:

Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive, anemii macrocitare tratate cu ciancobalamina, pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, in caz de hemoragii cronice, la donatorii de sange.

Contraindicații:

Hemocromatoza, hemoliza cronica, talasemie, alergie sau intoleranta la fier, gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa. Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu micsoreaza absorbtia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de minim 3 ore).

Administrare GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate:

Copii peste 7 ani: 1-2 comprimate pe zi dupa mesele principale administrate in 2 prize zilnice. Adulti: 2´2 comprimate pe zi, dupa mesele principale, pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei) daca bolnavul pierde sange. Tratamentul se incepe cu dozele minime, care se cresc in cateva zile pana la doza necesara. Se recomanda asocierea cu Vitamina C pentru a optimiza absorbtia fierului.

Acțiune:

Corecteaza specific anemiile feriprive.

Compoziție GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate:

Comprimate filmate ce contin 300 mg gluconat feros echivalent a 35 mg Fe2+.

Reacții adverse ale GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate:

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree, bufeuri. Apar la doze mari si dispar pe parcursul adminis-trarii sau la diminuarea dozelor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GLUCONAT FEROS 300 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.