Prospect Hexoral 0,1% sol. externa

Substanța activă: hexetidinum
Producator: Pfizer Inc USA
Clasa ATC: [A01AB]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> antiinfectioase locale
Categoria: Ingrijire si albire dinti, adezivi proteze
Tip: Solutie
ALTE INFORMATII
Acest prospect contine informatii doar despre Hexoral solutie pentru spalaturi bucale si gargara. Daca doriti informatii suplimentare, intrebati medicul sau farmacistul.

Indicații Hexoral 0,1% sol. externa:

CE ESTE HEXORAL SI PENTRU CE ESTE INDICAT?
Hexoral face parte din grupul medicamentelor folosite in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui.
Inflamatii si infectii oro-faringiene, ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice in bolile severe oro-faringiene (febrile sau supurative) si in amigdalite; angine (de exemplu, angina laterala Plaut-Vincent); faringite; gingivite si hemoragii gingivale; periodontopatii (afectiuni periodontale si simptomele consecutive ale acestora); stomatite si glosite; afte (pentru prevenirea suprainfectiilor); infectia alveolelor dentare dupa extractii dentare; micoze oro-faringiene, in special candidoze; inainte si dupa interventiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orala in cazul bolilor sistemice; combaterea halenei, in special in cazul tumorilor insotite de descompunere tisulara la nivel oro-faringian. Hexoral mai poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul racelilor.

Contraindicații:

CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE A INCEPE TRATAMENTUL CU HEXORAL?
Nu luati Hexoral daca sunteti alergic la oricare dintre componentii produsului mentionati mai sus.
Daca sunteti gravida sau alaptati, solicitati sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul cu Hexoral.

Administrare Hexoral 0,1% sol. externa:

CUM SE FOLOSESTE HEXORAL?
Adulti si copii incepand cu varsta de 6 ani
In afectiunile cavitatii bucale, aceasta se clateste cu 15 ml solutie nediluala Hexoral (1 masura dozatoare) timp de aproximativ jumatate de minut, apoi solutia se arunca (nu se inghite).
In afectiunile faringiene se face gargara cu 15 ml solutie nediluata Hexoral (1 masura dozatoare) timp de jumatate de minut, apoi solutia se arunca (nu se inghite).
Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza terapeutica de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese. La nevoie, doza se poate creste.
Intotdeauna, clatirea sau gargara se efectueaza cu solutia nediluata. Pentru tratamentul local la nivelul cavitatii bucale, Hexoral poate fi aplicat pe zona afectata si prin tamponare.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive. Hexoral nu este indicat pentru tratamentul de lunga durata.
Datorita alcoolului etilic din compozitie, solutia nu trebuie inghitita.
Daca simptomatologia persista peste 10 zile, tratamentul trebuie evaluat.
Datorita prezentei derivatilor terpeutici din excipienti, se recomanda prudenta la pacientii cu epilepsie.

Copii intre 3 si 6 ani
La aceasta categorie de varsta se recomanda doze mai mici decat la adulti; tratamentul se va face sub supraveghere medicala.

Copii cu varsta sub 3 ani
Tratamentul cu Hexoral nu este indicat.

Varstnici
Se recomanda aceleasi doze ca la adulti.

Afectiuni hepatice sau renale
Nu este necesara ajustarea dozelor la aceste categorii de pacienti.

Compoziție Hexoral 0,1% sol. externa:

CE CONTINE HEXORAL?
100 ml solutie contin 100 mg hexetidina si excipienti: polisorbat 60, zaharina sodica, acid citric monohidrat, azorubin 85% (E 122), salicilat de metil, levomentol, ulei de menta, ulei de anason, ulei de eucalipt, ulei de cuisoare, alcool etilic 96%, apa purificata.
Hexoral este ambalat in flacoane de sticla, cu 200 ml solutie pentru spalaturi bucale si gargara si o masura dozatoare de 15 ml.

Reacții adverse ale Hexoral 0,1% sol. externa:

HEXORAL POATE PRODUCE EFECTE NEDORITE?
Efectele nedorite sunt rare. Uneori pot sa apara reactii alergice, reactii cutanate la locul de contact, senzatie de arsura locala, slab efect anestezic local, modificarea gustului.

Supradozajul:

Daca luati prea mult Hexoral odata:
Daca produsul este folosit conform recomandarilor de mai sus, concentratia de hexetidina nu este toxica. In cazul ingestiei solutiei, intoxicatia acuta cu alcoolul etilic din compozitie este similara celei produse de ingestia unei cantitati mari de alcool etilic. Ingestia unui volum mare de produs poate duce la varsaturi.
Daca ati luat prea mult Hexoral o data, este recomandabil sa va adresati cat mai repede unui medic sau sa va prezentati imediat la cea mai apropiata unitate medicala.

Condiții de păstrare:

CUM SE PASTREAZA HEXORAL?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă hexetidinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Hexoral 0,1% sol. externa(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Hexoral 0,1% sol. externa vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.