Prospect Hypervulsin 30 mg/g unguent

Substanța activă: methylii nicotinas
Producator: S.C. Hyperion S.A., Romania
Clasa ATC: [M02AX]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> alte produse (combinatii)

Indicații Hypervulsin 30 mg/g unguent:

Hypervulsin este un medicament revulsiv - produce dilatarea vaselor de sânge mici de la nivelul pielii, crescând astfel cantitatea de sânge care traversează zona respectivă.
Este util pentru ameliorarea durerii musculare la adulţi şi adolescenţi.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Hypervulsin:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nicotinat de metil sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
- dacă aveţi boli inflamatorii ale pielii, arterită obliterantă sau microangiopatie diabetică severă.

Administrare Hypervulsin 30 mg/g unguent:

Hypervulsin 30 mg/g, unguent se aplică la nevoie, la nivelul zonei dureroase în strat foarte subţire şi se masează uşor. Dacă este necesar, puteţi să utilizaţi medicamentul de maxim 4 ori pe zi.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hypervulsin
Dozele prea mari pot cauza iritaţie locală intensă. În acest caz se aduce zona de aplicare într-un curent de aer proaspăt şi se spală cu apă călduţă şi săpun. Dacă simptomele nu dispar, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. În caz de ingestie accidentală a medicamentului, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.
Dacă uitaţi să utilizaţi Hypervulsin
Dacă aţi uitat să administraţi o doză, administraţi-o imediat ce v-aţi amintit. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Hypervulsin
Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.
Hypervulsin se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Hypervulsin 30 mg/g unguent:

Substanţa activă este nicotinatul de metil. Un gram unguent conţine nicotinat de metil 30 mg.

Celelalte componente sunt: lanolină anhidră, vaselină albă şi parafină solidă.

Precauții:

Utilizaţi Hypervulsin numai pe piele. Nu aplicaţi în zone ale pielii cu iritaţii, plăgi sau la nivelul plicilor cutanate, ochilor şi mucoaselor.
În cazul apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate tratamentul se întrerupe.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Hypervulsin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Hypervulsin
Acest medicament conţine lanolină care poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

Reacții adverse ale Hypervulsin 30 mg/g unguent:

Ca toate medicamentele, Hypervulsin poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Datorită prezenţei lanolinei în compoziţia medicamentului, pot apare reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact). De asemenea, dozele prea mari sau aplicarea la nivelul unor regiuni sensibile pot determina apariţia unor iritaţii locale.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Administrarea de Hypervulsin 30 mg/g unguent în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se cunosc efectele administrării Hypervulsin 30 mg/g, unguent în timpul sarcinii şi alăptării, de aceea nu se recomandă administrarea medicamentului în aceste situaţii.

Prezentare ambalaj:

Hypervulsin se prezintă sub formă de unguent de culoare gălbuie, cu miros caracteristic de nicotinat de metil.
Este disponibil în cutii cu un tub din Al a 35 g unguent.

Condiții de păstrare:

Nu utilizaţi Hypervulsin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă methylii nicotinas:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Hypervulsin 30 mg/g unguent(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Hypervulsin 30 mg/g unguent vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.