Prospect LIPANOR, caps.

Acest medicament a fost retras de pe piața din România.
Substanța activă: ciprofibratum
Producator: Sanofi ~ Synthelabo
Clasa ATC: [B04AC]: sange si organe hematopoietice >> hipolipemiante >> hipocolesterolemiante si trigliceridemiante >> fibrati

Indicații LIPANOR, caps.:

Ciprofibrat se foloseste pentru a trata nivelele crescute de grasimi (colesterol si trigliceride) in sange. Tratamentul trebuie asociat cu restrictii in dieta.

Contraindicații:

Sunteti insarcinata sau alaptati; sunteti afectat de o suferinta renala sau hepatica grava. Ciprofibrat trebuie folosit cu precautie de catre pacientii cu anumite afectiuni. Trebuie sa informati medicul dvs. despre orice suferinta, actuala sau anterioara, inainte de a folosi acest medicament. In special, informati medicul dvs. daca aveti sau ati avut probleme hepatice, renale, sau hipotiroidism. In timpul tratamentului cu Ciprofibrat, medicul dvs. poate recomanda analize sanguine periodice pentru a supraveghea functia hepatica sau nivelele de grasimi (colesterol, trigliceride) in sange.

Administrare LIPANOR, caps.:

Lipanor este destinat numai administrarii orale. Adulti: doza maxima zilnica recomandata este 100 mg Ciprofibrat pe zi, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg. Pacienti cu functie renala afectata: daca aveti o afectare moderata a functiei renale, doza recomandata este 100 mg Ciprofibrat la fiecare doua zile, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Ciprofibrat nu trebuie folosit de catre pacientii cu afectare renala severa. Copii: in absenta experientei, nu poate fi recomandata utilizarea Lipanor la copii.

Compoziție LIPANOR, caps.:

Fiecare capsula de Lipanor contine 100 mg Ciprofibrat micronizat.

Precauții:

Sarcina si alaptare: Sarcina: inainte de a lua acest medicament, informati medicul dvs. daca sunteti insarcinata sau daca este probabil sa deveniti insarcinata. Daca credeti ca ati devenit insarcinata in timpul tratamentului cu Ciprofibrat, intrerupeti utilizarea acestui produs si informati-l pe medicul dvs. (vezi "Contraindicatii"). Alaptare: Eliminarea Ciprofibratului in laptele matern a fost comunicata in unele studii. De aceea, Ciprofibratul nu trebuie utilizat de catre mamele care alapteaza.

Reacții adverse ale LIPANOR, caps.:

Au fost raportate ocazional dureri de cap, ameteala, rash cutanat, urticarie sau prurit, si simptome gastrointestinale cum ar fi greata, varsaturi, diaree si dureri de stomac. In general, aceste efecte adverse au fost usoare spre moderate si au devenit mai putin frecvente pe masura ce tratamentul a progresat. Efecte adverse musculare au fost raportate cu Ciprofibrat si cu alte medicamente similare. Daca simtiti orice durere musculara inexplicabila, sensibilitate musculara dureroasa, sau slabiciune musculara, adresati-va imediat medicului dvs. Efectele adverse musculare sunt probabil dependente de doza si, de aceea, este foarte important sa nu depasiti doza zilnica prescrisa de medicul dvs. Alte efecte adverse care pot aparea includ inflamatie pulmonara, impotenta, caderea parului, somnolenta sau oboseala. Au fost raportate alterari ale testelor hepatice. Semnalati medicului dvs. orice efect nedorit sau jenant care nu a fost mentionat in acest prospect.
Alte medicamente cu substanța activă ciprofibratum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LIPANOR, caps.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LIPANOR, caps. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.