Prospect REGARDIN-B, draj.

Substanța activă: bezafibratum
Clasa ATC: [B04AC]: sange si organe hematopoietice >> hipolipemiante >> hipocolesterolemiante si trigliceridemiante >> fibrati

Indicații REGARDIN-B, draj.:

Hiperlipoproteinemii primare: hipercolesterolemii familiale, hiperlipidemii familiale combinate, hiperlipidemii tip III (apo-E-homocygotia).

Hiperlipoproteinemii secundare: hiper-colesterolemii pentru care nu este suficienta modificarea regimului alimentar sau a regimului de viata (de ex.: activitatea fizica sustinuta si scaderea in greutate); hipertrigliceridemii secundare grave care persista chiar si dupa tratamentul corespunzator al unor afectiuni fundamentale (cum este diabetul zaharat).

Contraindicații:

Regadrin B nu se va administra in cazuri de disfunctii renale severe (creatinina 60 mg/l), disfunctii hepatice severe, in timpul sarcinii sau alaptarii. Se va administra cu precautie la pacienti predispusi la reactii alergice. La pacienti cu afectiuni biliare, Regadrin B nu se va administra decat dupa o atenta apreciere a raportului beneficiu/risc. De asemenea, se va administra cu multa prudenta la copii, deoarece nu se cunosc foarte bine efectele adverse in cazul unui tratament pe termen lung.

Reacții adverse ale REGARDIN-B, draj.:

S-au observat efecte adverse tipice ale bezafibratului: tulburari gastrointestinale (balonare, anorexie, greata), vertij, cefalee. De regula aceste simptome sunt usoare si dispar spontan fara a necesita intreruperea tratamentului. Daca apar fenomene alergice ca prurit sau reactii dermice, se va intrerupe imediat tratamentul cu Regadrin B.
Rareori s-au inregistrat cazuri de cadere a parului. In timpul unui tratament de lunga durata poate aparea o crestere usoara a nivelului seric de creatinina. Uneori pot aparea efecte adverse ca mialgii si crampe musculare care sunt insotite uneori de o crestere considerabila de creatinfosfokinaza (CPK) si de un tablou clinic de rabdomioliza indusa de medicament. Aceasta se datoreaza de obicei unei supradozari de bezafibrat, adesea ca rezultat al unei functii renale afectate. Daca apar dureri musculare se va determina nivelul de creatinfosfokinaza. Ca toti ceilalti analogi de fibrat, bezafibratul creste excretia de colesterol biliar. Tratamentul cu bezafibrat poate conduce la o crestere a incidentei formarii calculilor biliari sau o crestere a marimii calculilor biliari existenti. S-a observat de asemenea o scadere usoara a hemoglobinei si leucocitelor fara o semnificatie clinica determinata si o crestere a transaminazelor.
Alte medicamente cu substanța activă bezafibratum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu REGARDIN-B, draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul REGARDIN-B, draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.