Prospect LOCACORTEN TAR, ung.

Substanța activă: combinatii
Producator: Novartis
Clasa ATC: [D07XB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in alte combinatii >> corticosteroizi cu potenta moderata in alte combinatii

Indicații LOCACORTEN TAR, ung.:

Afectiuni cutanate inflamatorii refractare, sensibile sau partial rezistente la corticosteroizi, de variate tipuri si localizari: eczeme seboreice, eczeme de contact, dermatite topice (la pacientii de orice varsta), psoriazis vulgar, lichen plan, neurodermatite localizate.

Contraindicații:

Infectii bacteriene si virale ale pielii (ex., piodermite, varicela, eruptii postvaccinare, herpes simplex, herpes zoster), afectiuni micotice ale pielii, sifilis, tuberculoza cutanata, acnee rosacee, dermatite periorale, acnee vulgara, aplicatii perioculare, hipersensibilitate la componentii Locacorten-ului Tar.

Administrare LOCACORTEN TAR, ung.:

Dupa curatirea pielii de scuame, Locacorten-ul Tar se aplica pe zonele afectate in pelicula subtire de 2 ori pe zi, iar daca se folosesc pansamente ocluzive, de 1-2 ori pe zi, in functie de severitatea bolii, dupa care se maseaza usor. In functie de locul si tipul leziunilor, zona afectata va fi protejata de un pansament poros, de obicei nefiind necesar pansamentul ocluziv. In caz de intarziere a raspunsului terapeutic sau al unei ameliorari nesemnificative, efectul Locacorten-ului poate fi potentat prin aplicarea de pansamente ocluzive, insa pe timp scurt. Durata normala a tratamentului este de 2-3 saptamani; daca tratamentul trebuie prelungit, se recomanda continuarea acestuia cu Locasalen sau Locacorten. Locacorten-ul Tar poate pata pielea si imbracamintea. Dupa aplicarea Locacorten-ului Tar, se evita expunerea la soare a zonelor tratate. Tratamentul afectiunilor cutanate cronice (psoriazis, eczeme cronice) nu se suprima brusc.

Acțiune:

Corticosteroid local cu acid salicilic si gudron de huila.

Compoziție LOCACORTEN TAR, ung.:

Substante active: 6, 9-difluoro-11, 17,21-trihidroxi-16-metil-pregna-1,4-diene-3,20-dion, 21-pivalic (= pivalat de flumetazon), acid salicilic, gudron de huila. Excipienti: adeps lanae.

Precauții:

In situatii exceptionale, cand Locacorten-ul Tar se aplica in cantitati mari, pe suprafete tegumentare intinse sau sub pansamente ocluzive, tratamentul se va face numai sub supraveghere medicala. Tratamentul indelungat, in special pe pielea fetei, trebuie intotdeauna evitat, indiferent de varsta pacientului. Daca se constata un inceput de dereglare a functiei adrenocorticale, trebuie evaluat riscul, in special in utilizarea preparatului pe zone intinse si sub pansamente ocluzive. Se administreaza cu precautie copiilor, a caror piele este mai sensibila. Aplicarea sub pansamente ocluzive trebuie sa se faca pe o perioada limitata si pe suprafete reduse. A nu se lasa la indemana copiilor!

Sarcina si alaptare: Experientele pe animale au demonstrat posibilitatea corticosteroizilor si a gudronului de huila de a induce anomalii fetale. Intrucat studiile umane lipsesc, se recomanda administrarea cu precautie a Locacorten-ului Tar in timpul sarcinii si in special in primele 3 luni. Aceste precautii se refera la aplicarea Locacorten-ului Tar pe zone intinse, sub pansamente ocluzive si pe o perioada indelungata. Nu se cunoaste posibilitatea trecerii Locacorten-ului Tar in laptele matern, motiv pentru care administrarea acestuia la femeile care alapteaza se va face dupa o corecta evaluare a raportului beneficiu terapeutic / risc pentru copii.

Reacții adverse ale LOCACORTEN TAR, ung.:

Rar la locul aplicarii semne moderate de iritatie, precum senzatie de arsura, prurit sau eruptie. Cazuri izolate de atrofie moderata a pielii. Printre alte reactii adverse intalnite in tratamentul cu glucocorticoizi se numara: alergia de contact, modificari ale pigmentatiei pielii sau infectii secundare. In particular, dupa o perioada indelungata de aplicatii pe zone intinse, sub pansamente ocluzive sau pe zone in care pielea este foarte permeabila (fata, axile), asemenea preparate pot agrava striae rubrae distensae, telangiectazia, purpura, acneea steroida. Tratamentul trebuie intrerupt in cazul intensificarii reactiilor adverse. Locacorten-ul Tar poate afecta negativ functia adrenocorticala. In special in cursul tratamentului prelungit, gudronul de huila poate produce acnee si fotosensibilizare. Salicilatul din unguent nu determina efecte sistemice.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LOCACORTEN TAR, ung.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LOCACORTEN TAR, ung. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.