Prospect MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.

Substanța activă: mianserinum
Clasa ATC: [N06AC]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> antidepresive >> derivati tetraciclici

Indicații MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.:

Simptome ale sindroamelor depresive.

Contraindicații:

Mianserin 10 Desitin nu trebuie administrat in caz de:
- hipersensibilitate cunoscuta la mianserin sau la alti constituenti ai medicamentului
- boala hepatica severa
- intoxicatie acuta cu alcool, somnifere, medicamente analgetice, agenti psihofarmacologici (antidepresive, neuroleptice, litium)

Mianserin 10 Desitin nu trebuie administrat in acelasi timp cu inhibitori MAO.

Administrare MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.:

Urmatoarele informatii se aplica in lipsa altor prescriptii facute de catre medic. Va rugam sa cititi aceste instructiuni cu atentie, deoarece, altfel, mianserin nu poate actiona corect!

Mianserin 10 Desitin trebuie dozat in mod individual, adaptat la severitatea bolii si la raspunsul pacientului.
Doza initiala zilnica de inceput de 30 mg este recomandata atat pentru pacientii spitalizati, cat si pentru cei ambulator.

Aceasta este echivalentul a un comprimat de Mianserin 10 Desitin de 3 ori pe zi. In continuare, medicul va ajusta doza zilnica in functie de efecte. Doza de intretinere pentru adulti este cuprinsa intre 3-9 comprimate Mianserin 10 Desitin pe zi, care este echivalentul a 30-90 mg mianserin. In majoritatea cazurilor, doza zilnica de 6 comprimate, echivalent a 60 mg mianserin, s-a dovedit suficienta.

Doza zilnica trebuie impartita in trei doze sau trebuie administrata ca doza unica seara (pana la maximum 6 comprimate Mianserin 10 Desitin, echivalent a 60 mg mianserin) la culcare. La pacientii in varsta se recomanda cresterea progresiva a dozelor.

La pacientii cu functie hepatica sau renala afectate, ca si la cei in varsta, este necesara monitorizarea regulata de catre medic si ajustarea dozei la nevoie. Aceast lucru este valabil in special pentru pacientii cu infarct miocardic recent si tulburari de conducere.

Comprimatete trebuie luate in timpul meseler, cu putin lichid (ex. un pahar cu apa).
Medicul dumneavoastra va decide pentru cat timp trebuie sa continuati acest tratament. Durata tratamentului poate fi de saptamani si luni.

Compoziție MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.:

Un comprimat filmat contine 10 mg mianserin hidroclorid.

Alte ingrediente: fosfat hidrogenat de calciu, glicerol, hidroxipropil metilceluloza, macrogol, stearat de magneziu, amidon de porumb, metil celuloza, dioxid de siliciu, talc, dioxid de titan (E 171).

Precauții:

Pacientii cu glaucom cu unghi ingust sau cu simptome de hipertrofie prostatica trebuie sa fie examinati de medic in mod regulat. Acest lucru este valabil si pentru pacientii cu istoric de convulsii.
Medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze functiile hepatica, renala si cardiaca si, pentru diabetici, nivelul zaharului in sange. In timpul tratamentului, in special in primele 3-4 luni, trebuie efectuate in mod regulat teste sanguine. Au fost raportate cazuri de modificari ale numarului celulelor sanguine, in special reducerea numarului globulelor albe. Aceasta reactie apare, de obicei, dupa 4-6 saptamani de tratament si, in general, revine la normal dupa oprirea tratamentului.

Daca numarul globulelor albe scade sub 3000/microl, Mianserin 10 Desitin trebuie intrerupt si trebuie efectuata numaratoarea diferentiata a celulelor sanguine. Daca apar simptome influenza-like (ca febra, durere in gat, inflamarea mucoasei bucale), trebuie sa va adresati medicului fara intarziere.

Tratamentul cu Mianserin 10 Desitin trebuie intrerupt imediat si trebuie efectuata numaratoarea celulelor sanguine. Desi aceste reactii adverse pot apare la orice grupa de varsta, ele sunt mai frecvente la pacientii in varsta.

Reacții adverse ale MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.:

Ocazional, pot apare confuzie, miscari involuntare, scaderea presiunii arteriale (hipotensiune ortostatica) si tremuraturi.

La inceputul tratamentului a fost semnalata somnolenta temporara. Va rugam sa va adresati medicului, deoareca aparitia acestor efecte secundare nu implica, in general, reducerea dozei.

Administrarea de MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film. în sarcină / alaptare:

Mianserin 10 Desitin poate fi luat in timpul sarcinii numai cand este absolut necesar si prescris de catre medic.
Daca deveniti gravida in timpul tratamentului cu Mianserin 10 Desitin, trebuie sa va informati imediat medicul. El va decide daca tratamentul poate fi continuat sau trebuie intrerupt.

Nou-nascutii nu trebuie alaptati in timpul tratamentului cu mianserin, deoarece substanta activa trece in laptele matern.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate, cutii a 20, 50 si 100 comprimate filmate.
Alte medicamente cu substanța activă mianserinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MIANSERIN -10, -30 DESITIN, compr.film. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.