Prospect ACC Injectabil, 100 mg/ml

Substanța activă: acetilcisteina
Producator: Hexal Pharma GMBH Germania
Clasa ATC: [R05CB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> expectorante fara combinatii cu antitusive >> mucolitice
Categoria: Afectiuni pulmonare
Grupa farmaceutică: ecpectorant, mucolitic
Tip: Solutie injectabila

Indicații ACC Injectabil, 100 mg/ml:

Indicat in afectiuni ale cailor respiratorii care se manifesta printr-o secretie abundenta a unei mucozitati vascoase: Forme acute si cronice de afectiuni respiratorii, in principal bronsita acuta si cronica, bronsiectazie (largire a cailor bronhice), bronsita astmatica, astm bronsic, bronsiolita (inflamare a cailor respiratorii inferioare si a bronhiolelor), muscoviscidoza.

Contraindicații:

ACC injectabil nu trebuie administrat in cazul unei hipersensibilitati la substanta activa - acetilcisteina sau la una dintre celelalte componente active.
Deoarece nu exista experienta in ceea ce priveste administrarea de acetilcisteina in timpul sarcinii si alaptarii, ACC injectabil nu trebuie administrat in aceasta perioada. La copiii sub 6 ani trebuie preferate preparatele administrate oral (sirop). Sugarii si copiii sub 1 an pot fi tratati cu acetilcisteina numai daca s-a constatat de catre medic un motiv cu beneficiu vital pentru tratament (indicatie vitala). Tratamentul trebuie urmat in acest caz intr-o clinica, sub control medical.

Administrare ACC Injectabil, 100 mg/ml:

Adulti si copii sub 14 ani : 1-2 ori pe zi 1 fiola i.v. sau i.m. (300-600 mg acetilcisteina pe zi).

Copii intre 6-14 ani : 1-2 ori pe zi 1/2 fiola i.v. sau i.m. (150-300 mg acetilcisteina pe zi).

La copiii sub 6 ani trebuie preferat de regula tratamentul oral. Daca administrarea de ACC injectabil este totusi necesara, doza zilnica pentru copiii sub 6 ani trebuie raportata 10 mg/kg greutate corporala.

Copiii sub 1 an trebuie sa urmeze o terapie i.v. cu ACC injectabil numai la indicatia expresa a medicului si nu in ambulatoriu (vezi contraindicatii).

Pacientii cu muscoviscidoza (tulburare metabolica incipienta in secretia de mucus, cu sensibilitate crescuta pentru infectiile cailor bronhiale) si o greutate corporala mai mare de 30 kg pot primi o doza de pana la 800 mg pe zi.

Compoziție ACC Injectabil, 100 mg/ml:

1 fiola cu 3 ml solutie injectabila contine 340,4 mg acetilcisteina-sodica, corespunzator la 300 mg acetilcisteina.

Alte componente:
- acid ascorbic,
- edetinat disodic 2H2O,
- hidroxid de sodiu,
- apa distilata pentru solutia injectabila.

Reacții adverse ale ACC Injectabil, 100 mg/ml:

Rar pot aparea dureri de cap, inflamatii ale mucoasei bucale (stomatita) si zgomote in urechi (tinitus). Izolat au fost relatate diaree, voma, arsuri stomacale si greata.
In cazuri izolate s-au observat, dupa administrarea intravenoasa de acetilcisteina reactii alergice, de ex. spasm bronsic, scadere a pulsului, eritem (exantem), tahicardie, prurit si aparitia de papule (urticarie).

Bronhospasmele relatate izolat dupa administrarea intravenoasa de acetilcisteina se intalnesc in majoritate la pacientii cu un sistem bronsic hiperreactiv, cu astm bronsic, asa-numitii "hiperrespondenti" (sensibilitate crescuta a bronhiilor la diferiti factori patogeni). S-a relatat de asemenea izolat, aparitia de sangerari in legatura cu administrarea de acetilcisteina, in parte in cadrul unor reactii de hipersensibilitate.

In urma unor cercetari s-a constatat o reducere a agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei, desi nu s-a obtinut o evaluare a importantei acestor constatari pentru pacienti pana in prezent.

Prezentare ambalaj:

5 fiole.
Alte medicamente cu substanța activă acetilcisteina:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ACC Injectabil, 100 mg/ml(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ACC Injectabil, 100 mg/ml vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.