Prospect Aspirin Plus C, cp eff

Substanța activă: acid acetilsalicilic
Producator: Bayer AG Germania
Clasa ATC: [N02BA]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> derivati de acid salicilic si combinatii
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi
Tip: Comprimate efervescente
Durerile de cap pot fi ameliorate si fara medicamente, precum prin miscarea in aer curat, gimnastica de destindere, sau alte metode. Examinati posibilitatile sus mentionate inainte de a recurge la administrarea unui analgezic.

Aspirin plus C - este un medicament recunoscut in intreaga lume ca fiind usor de suportat. Aspirin plus C contine numai o singura substanta activa analgezica - acid acetilsalicilic, in plus, multa vitamina C. Principalele substante care declanseaza si amplifica in corp starea de durere poarta denumirea de prostaglandine Acidul acetilsalicilic inhiba formarea excesiva de prostaglandine, scazand astfel sensibilitatea la durere.

Vitamina C nu poate fi sintetizata in organism, trebuie administrata odata cu hrana. in multe situatii necesarul de vitamina C creste, precum in cazul infectiilor, al fumatului, alimentatie unilaterala (regim), efort fizic sau psihic, la o varsta inaintata.
Prin adaugarea substantelor alcaline, efervescente, se obtine o dizolvare instantanee si completa a Aspirin plus C in apa, precum si o buna suportabilitate gastrica. Substantele active se absorb rapid, ajungand rapid in circuitul sangvin si pot actiona instantaneu.

Capacitatea de reactie - importanta pentru conducatorii auto - nu este influentata de administrarea Aspirin plus C.

Indicații Aspirin Plus C, cp eff:

Cefalee usoare sau medii; febra, raceli.

Sugestie:
Aspirin plus C nu trebuie administrat pe timp lung sau in doze ridicate, fara consultarea medicului. Aspirin plus C trebuie administrat la copii si tineri cu boli insotite de febra, numai la recomandarea medicala, din cauza aparitiei sindromului Reye, si numai atunci cand alte masuri nu au avut efecte binefacatoare.

Contraindicații:

Se interzice administrarea Aspirin plus C cand exista un risc crescut de hemoragii. Aspirin plus C se administreaza numai la recomandare medicala in cazul terapiei simultane cu medicamente anticoagulante (de ex. derivati ai cumarinei, heparina), in insuficienta glucozo-6-fosfat-dehidrogenazei, in astm sau alergie la salicilati, alte antiinflamatoare, respectiv antireumatice si substante alergene, in tulburari gastroduodenale cronice, insuficienta renala, in timpul sarcinii, in special in ultimele trei luni.

Sugestii:
Pacientii care sufera de astm, alergie la polen, polipi nazali sau infectii cronice ale aparatului respirator (indeosebi) atunci cand sunt insotite de tulburari asemanatoare cu alergia la polen, cat si pacientii care au o hipersensibilitate la analgezice si antireumatice sunt periclitati la administrarea Aspirin plus C prin crize de astm (astm de intoleranta la analgezice). Acestor bolnavi li se administreaza Aspirin plus C numai la sfatul medicului. Acelasi lucru este valabil si pentru bolnavii cu o hipersensibilitate fata de alte substante (reactii alergice), precum reactiile dermale, pruritul sau urticaria febrila. La administrarea regulata in doze ridicate in timpul alaptarii trebuie luata in consideratie intreruperea alaptarii. Aspirin plus C se administreaza la copii si tineri cu boli febrile numai la sfatul medicului si numai atunci cand alte masuri nu au avut efectul scontat. Daca in aceste imbolnaviri apar vome prelungite, acestea ar putea fi semnele sindromului Reye, un sindrom extrem de rar, dar care ameninta adeseori viata, necesitand de urgenta o ingrijire medicala.

Administrare Aspirin Plus C, cp eff:

Daca nu exista alte indicatii medicale

doza unica adulti 1-2 comprimate efervescente
doza unica copii peste 3 ani ½ - 1 ½ comprimate efervescente

doza zilnica adulti max. 8 comprimate efervescente
doza zilnica copii max. 1-4 comprimate efervescente

Comprimatele efervescente se dizolva complet in apa.

Compoziție Aspirin Plus C, cp eff:

1 comprimat efervescent contine:
Componente active: acid acetilsalicilic 400 mg, acid ascorbic 240 mg
Componente neactive esentiale: hidrogencitrat de sodiu

Reacții adverse ale Aspirin Plus C, cp eff:

Rar: reactii de hipersensibilitate (bronhospasm, eruptii cutanate); foarte rar: tulburari gastrice, hemoragii gastro-intestinale, o scadere a trombocitelor (trombocitopenie).

Sugestii:
Ametelile si tinitusul pot fi, mai ales la copii si varstnici un simptom avand drept cauza supradozarea. In aceste cazuri se consulta medicul. Interactiuni cu alte medicamente Se potenteaza: efectul medicamentelor anticoagulante (de ex. derivati ai cumarinei, heparina), riscul hemoragiilor gastrointestinale la administrarea simultana a cortizonului, actiunea efectelor secundare a tuturor medicamentelor antireumatice nesteroide, efectul medicamentelor care scad glicemia (sulfonilureice), actiunea nedorita a metotrexatului. Scade efectul spironolactonei, al furosemidei, medicamente care favorizeaza eliminarea acidului uric in guta. Nu se recomanda administrarea Aspirin plus C cu medicamentele de mai sus, fara sfatul medicului.

Prezentare ambalaj:

Cutii cu 10 de comprimate efervescente

Condiții de păstrare:

Aspirin plus C este protejat de o folie speciala.

Sugestie: Aspirin plus C nu se va administra dupa expirarea perioadei de valabilitate.
A nu se depozita peste 25 grade C.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă acid acetilsalicilic:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Aspirin Plus C, cp eff(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Aspirin Plus C, cp eff vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.