Prospect CALCITONINA HUBBER NASAL, spray nasal

Substanța activă: calcitoninum
Clasa ATC: [H05BA]: preparate hormonale sistemice (exclusiv hormoni sexuali) >> preparate pentru homeostazia calciului >> preparate antihormoni paratiroidieni >> preparate continand calcitonina

Indicații CALCITONINA HUBBER NASAL, spray nasal:

Prevenirea pierderii progresive de masa osoasa in osteoporoza post-menopauza la femei la care menopauza s-a instalat in urma cu mai mult de 5 ani si care au masa osoasa cantitiv redusa comparativ cu femeile inainte de menopauza.

De asemenea, pentru femei care nu pot sau nu doresc sa urmeze un tratament cu estrogeni.

Boala Paget moderata pana la severa, caracterizata prin interesare generalizata, cu nivel plasmatic crescut de fosfataza alcalina si excretie urinara de hidroxiprolina.

Asociat cu alte medicamente pentru tratamentul precoce al urgentelor de hipercalcemie.

Acțiune:

Este ineficienta administrata PO. Are efect benefic in boala Paget osoasa prin reducerea ratei de turnover osoase; medicamentul blocheaza resorbtia initiala osoasa, descreste nivelul seric de fosfataza alcalina si excretia de hidroxiprolina.

Eficacitatea sa in tratamentul osteoporozei si a hipercalcemiei se datoreaza nivelului plasmatic scazut de calciu datorita inhibarii directe a resorbtiei osoase. Timpul pana la atingerea nivelului plasmatic maxim: 16-25 min.

Durata efectelor: 6-8 ore in cazul hipercalcemiei.
Medicamentul este metabolizat in compusi inactivi la nivel renal, sanguin si al tesuturilor periferice.

Administrarea de CALCITONINA HUBBER NASAL, spray nasal în sarcină / alaptare:

Categorie de risc pentru sarcina: C.
Alte medicamente cu substanța activă calcitoninum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CALCITONINA HUBBER NASAL, spray nasal(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CALCITONINA HUBBER NASAL, spray nasal vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.