Prospect Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată

Substanța activă: bifonazolum
Producator: KVP Pharma+ Germania
Clasa ATC: [D01AC]: preparate dermatologice >> antifungice de uz dermatologic >> antifungice preparate pentru uz topic >> derivati de imidazol

Indicații Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată:

Canespor soluție conține o substanță activă numită bifonazol. Aceasta are acțiune împotriva infecțiilor cu ciuperci și fungi. Tratamentul micozelor tegumentelor determinate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alți fungi( de exemplu tinea pedis, tinea manum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoza superficiala) Tratamentul eritrasmei.

Contraindicații:

Nu utilizați Canespor soluție dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Administrare Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze și mod de administrare
Soluția cutanată se utilizează o dată pe zi, preferabil seara înainte de culcare. Se aplică în strat subțire pe zona afectată și se masează. Câteva picături (aproximativ 3 picături) sunt în general suficiente pentru tratarea unei zone de mărimea unei palme. Notă: După deşurubarea buşonului, ţineţi flaconul vertical cu capul în jos şi dacă este necesar, bateţi uşor cu degetul în flacon.

Pentru obținerea unor rezultate definitive, tratamentul cu bifonazol trebuie continuat de-a lungul unei perioade adecvate. Durata recomandată a tratamentului este sumarizata în tabelul de mai jos:
Micozele picioarelor (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis)
3 săptămâni
Micozele trunchiului, mâinilor și pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea manum, tinea inguinalis)
2-3 săptămâni
Pitiriazis versicolor 2 săptămâni Eritrasma 2 săptămâni Candidoza superficiala a pielii 2-4 saptamani

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau nu intervine nicio îmbunătăţire după 4 zile, adresaţi-vă medicului. De asemenea, adresaţi-vă medicului dacă aveţi impresia că efectul Canespor soluţie este prea puternic sau prea slab.

Ce mai puteţi face?
Spălaţi înainte de fiecare utilizare pielea afectată, pentru a îndepărta resturile de piele şi reziduurile de la aplicarea precedentă. Uscaţi bine, mai ales în zonele greu accesibile, de exemplu între degete. Schimbaţi zilnic prosoapele şi articolele de îmbrăcăminte care vin în contact cu pielea infectată. Astfel preveniţi transmiterea ciupercii în alte zone sau la alte persoane.

Copii
Nu s-au realizat studii la copii. Dintr-un studiu clinic, datele raportate nu au indicat ca se pot anticipa reacții adverse severe la copii. Totuși la sugari, bifonazolul nu trebuie utilizat decât sub supraveghere medicală.

Compoziție Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată:

- Substanţa activă este bifonazol
- Celelalte componente sunt: etanol 96%, miristat de izopropil

Precauții:

Înainte să utilizaţi Canespor cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Evitati contactul cu ochii.
- A nu se înghiți.
- A nu se lăsa la indemăna copiilor

Solutia este inflamabila datorita continutului de etanol. Păstrați departe de sursele de aprindere . Copii Canespor soluţie se va administra sugarilor și copiilor mici doar sub supraveghere medicală. Atenţie ca soluţia să nu ajungă în gura sugarilor. Pentru aceasta în timpul alăptării nu trebuie folosit bifonazol în zona sânilor.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Produsul nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacții adverse au fost raporate la administrarea de bifonazol:
Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):
• reacții de hipersensibilitate;
Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
• durere la locul de administrare,
• umflarea locului de administrare sau zonei respective,
• reacție alergică cutanată generalizată,
• reacție alergică cutanată localizată,
• înroșirea pielii,
• mâncărimea pielii,
• erupție cutanată de culoare roșie,
• descuamarea pielii,
• erupție cutanată tranzitorie însoțită sau nu de mâncărime,
• eczemă,
• uscăciunea pielii,
• iritație cutanată, distrucția pielii,
• senzație de arsură la nivelul pielii.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Canespor soluție împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Date limitate sugerează că ar fi posibilă o interacțiune între bifonazol și warfarină. Dacă luați warfarină medicul dumneavoastră ar putea să solicite să veniți mai des la control.

Administrarea de Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Canespor soluție trebuie utilizat în timpul sarcinii doar după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu, deoarece nu există date privind utilizarea sa la femeile gravide. Ca masură de precauție este de preferat a se evite utilizarea bifonazolului în primul trimestru de sarcină.

Alăptarea
Medicul dumneavoastră va decide dacă se oprește alăptarea sau dacă se întârzie tratamentul cu Canespor soluție.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon a 15 ml soluţie cutanată, cu dispozitiv de picurare.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. După deschiderea flaconului, Canespor soluţie se poate folosi 24 luni.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă bifonazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Canespor 10 mg/ml, soluție cutanată vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.