Prospect Mycospor 1% solutie externa

Substanța activă: bifonazolum
Producator: Bayer AG Germania
Clasa ATC: [D01AC]: preparate dermatologice >> antifungice de uz dermatologic >> antifungice preparate pentru uz topic >> derivati de imidazol
Categoria: Micoze
Grupa farmaceutică: bifonazol antibiotic cu spectru larg

Indicații Mycospor 1% solutie externa:

Micoze cutanate provocate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alti fungi, de ex., infectii cu Malassezia furfur si Corynebacterium minutissimum: tinea pedis, tinea pedum, tinea manuum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoza superficiala si eritrasma.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la bifonazol sau la alti ingredienti ai medicamentului.

Administrare Mycospor 1% solutie externa:

Mycospor solutie se utilizeaza odata pe zi, preferabil seara inainte de culcare. Trebuie aplicat in strat subtire pe zona afectata si se rnaseaza usor pana la absorbtia in piele.
Pentru obtinerea efectelor scontate, tratamentul cu bifonazol trebuie continuat cu incredere pe o perioada adecvata. Perioadele uzuale de tratament sunt:
Micozele picioarelor, "picior de atlet" (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis) 3 saptamani Micozele trunchiului, mainilor si pliurilor tegumentare (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis) 2-3 saptamani
pitiriazis versicolor, eritrasma 2 saptamani
candidoza superficiala a tegumentelor 2-4 saptamani
Cateva picaturi ( aprox. 3 picaturi) sunt in general suficiente pentru tratarea unei zone de marimea aproximativa a palmei. Cand se utilizeaza pump spray-ul, 1-2 pufuri sunt suficiente.

Acțiune:

Bifonazolul este un derivat imidazolic cu un spectru larg antimicotic care include dermatofitii, levurile, mucegaiurile si alti fungi ca Malassezia furfur. Este de asemeni eficient asupra Corynebacterium minutissimum.
Bifonazolul inhiba biosinteza ergosteroluiui la doua niveluri diferite distingand bifonazolul atat de alti derivati azolici cat si de alte antifungice care actioneaza doar la un singur nivel. Inhibitia sintezei ergosterolului conduce la distrugerea structurala si functionala a membranei citoplasmice.

Compoziție Mycospor 1% solutie externa:

1 ml de solutie contine 0,01 g bifonazol. Excipienti: etanol, izopropil miristat.

Reacții adverse ale Mycospor 1% solutie externa:

Cele mai comune reactii adverse bazate pe studiile clinice si pe studiile clinice post-marketing pe toate formele topice de bifonazol clasificate dupa terminologia COSTART si ierarhizate dupa frecventa (n=36351 pacienti, la data de 30.11.1998).
Incidenta frecventei ≥ 0.01% < 0,1%
Corpul ca intreg: reactii alergice
Incidenta frecventei ≥ 0.1% < 1%
Corpul ca intreg: dureri
Tegumente si anexe:
- dermatita de contact;
- eczema;
· prurit;
- rash (veziculo-bulos);
- piele uscata;
-afectarea tegumentelor.
Aceste reactii adverse sunt reversibile dupa intreruperea tratamentului.

Nu s-au realizat studii in profunzime la copii. Dintr-un raport asupra datelor clinice relevate nu s-a evidentiat nici o indicatie ca s-ar putea anticipa reactii adverse la copii. Totusi la sugari, bifonazolul trebuie utilizat numai sub supraveghere medicala.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc.

Administrarea de Mycospor 1% solutie externa în sarcină / alaptare:

Datele preclinice de siguranta si datele farmacocinetice la om nu anticipeaza reactii adverse la mama si fat atunci cand bifonazolul este utilizat in timpul sarcinii. Totusi nu sunt disponibile date clinice. In primele 3 luni de sarcina bifonazolul nu trebuie utilizat fara a se consulta mai intai medicul.

Prezentare ambalaj:

Cutie de carton a 1 tub solutie x 15 ml.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj!
A se citi cu atentie instructiunile de utilizare!
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Alte medicamente cu substanța activă bifonazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mycospor 1% solutie externa(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mycospor 1% solutie externa vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.