Prospect Coloxan picaturi oftalmice si auriculare

Substanța activă: ciprofloxacina
Producator: Alcon Pharmaceuticals Ltd Elvetia
Categoria: Afectiuni oftalmologice
Grupa farmaceutică: antiinfectioase
Tip: picaturi oftalmice si auriculare

Indicații Coloxan picaturi oftalmice si auriculare:

ALCON CILOXAN se utilizeaza pentru tratamentul intectiilor oculare externe (inclusiv a infectiilor localizate in zonele invecinate ochiului), precum si pentru tratamentul otitei acute externe si a puseelor acute de otita medie cu drenare prin tub de timpanostomie.

Administrare Coloxan picaturi oftalmice si auriculare:

Pentru tratamentul ulcerelor corneene: ALCON CILOXAN trebuie administrat cu urmatoarea frecventa, chiar si in timpul noptii:
-in prima zi, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati, la fiecare 15 minute in primele sase ore si apoi doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la fiecare 30 de minute pentru tot restul zilei.
-in a doua zi de tratament, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati din ora in ora. din a treia si pâna in a paisprezecea zi, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la fiecare patru ore.
Pentru tratamentul infectiilor superficiale ale ochiului si suprafetelor invecinate, doza este de una sau doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la sase ore.
In infectii severe, doza pentru primele doua zile poate fi de una sau doua picaturi la fiecare doua ore, in timpul zilei.
De obicei, tratamentul dureaza 7-14 zile. Medicul dumneavoastra va va spune cât timp dureaza tratamentul.

Pentru administrare auriculara, doza uzuala este:
-pentru adulti: 4,picaturi de ALCON CILOXAN in conductul auditiv, de doua ori pe zi - dimineata si seara;
-pentru copii: 3 picâturi de ALCON CILOXAN in conductul auditiv, de doua ori pe zl - dimineata si seara.

Administrati-va aceste doze numai daca medicul nu v-a spus sa procedati altfel (de exemplu in cazul unui tampon imbibat cu solutie, introdus in ureche). Administrati-va ALCON CILOXAN in ambele urechi numai daca medicul dvs. v-a sfatuit sâ o faceti.
Medicul dvs. va va spune cât timp dureaza tratamentul.

Utilizati ALCON CILOXAN numai ca picaturi oftalmice sau auriculare, asa cum v-a sfatuit medicul dvs.

ADMINISTRARE OFTALMICA
1.Luati flaconul de ALCON CILOXAN si o oglinda
2.Spalati-vâ pe mâini.
3.Desfaceti capacul prin rasucire.
4.Tineti flaconul intre degetul mare si degetul mijlociu, cu picuratorul in jos (vezi fig 1)
5.Lasati capul pe spate Trageti pleoapa in jos cu un deget curat, pâna când se formeaza un buzunar intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici (vezi fig 2)
6.Aduceti picurâtorui aproape de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda.
7.Nu atingeti picurâtorui de ochii, pleoape, suprafetele invecinate sau alte Suprafete. Aceasta ar putea infecta picaturile.
8.Apasati usor cu aratatorul flaconul la baza astfel incât sa eliberati o picatura de ALCON CILOXAN® o data (vezi fig. 3).
9.Dupa administrarea ALCON CILOXAN, eliberati pleoapa inferioara, inchideti ochiul sl apasati cu un deget coltul ochiului, lânga nas (vezi fig. 4). Aceasta ajuta la impiedicarea trecerii ALCON CILOXAN in restul corpului.
10.Daca va administrati picaturi in ambii ochi, repetati aceste etape si pentru celalalt ochi.
11.Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la IOG si insurubati-l strâns,
12.Nu va administrati simultan ALCON CILOXAN din mai multe flacoane.

ADMINISTRARE AURICULARA

1.Spâlati-va pe mâini. Persoana care administreaza ALCON CILOXAN picaturi auriculare solutie, trebuie sa se spele pe mâini cu apa si sapun (vezi fig. 1).
2.Curatati Urechea sl incalziti flaconul. Tineti flaconul de ALCON CILOXAN in mâna timp de 1-2 minute pentru a incalzi solutia. Curatati cu grijâ orice secretie care poate fi indepartata cu usurinta din urechea externa. NU INTRODUCETI NICI UN OBIECT SAU TAMPON ÎN CONDUCTUL AUDITIV.
3.Desfaceti capacul prin rasucire.
4.Tineti flaconul intre degetul mare si degetul mijlociu, cu picurâtorui in jos.
5.Persoana careia i se administreaza ALCON CILOXAN trebuie sa stea culcata pe o parte, cu urechea infectata in sus.
6.Aduceti picurâtorui aproape de conductul auditiv.
7.Nu atingeti picurâtorul de lobul urechii sau de conductul auditiv, suprafetele invecinate sau alta suprafete. Aceasta ar putea infecta picaturile.
8.Apasati usor cu aratatorul flaconul la baza astfellncât sa eliberati o picatura de ALCON CILOXAN o data (vezi Sg. 4).
9.Pentru infectii ale conductului auditiv extern: in timp ce pacientul sta culcat pe o parte, persoana care adminislreazâ picaturile trebuie sa traga usor de lobul urechii in sus si spre inapoi. Aceasta permite picaturilor sa intre in conductul audi- tiv (vezi fig. 5).
10.Pentru infectii ale urechii medii: in timp ce pacientul sta culcat pe o parte, persoana care administreaza picaturile trebuie sa apese usor pe tragus (vezi fig. 6) de cinci ori, cu o miscare de pompare. Aceasta permite picaturilor sa treaca prin tub in urechea medie.
11.Pacientul trebuie sa ramâna culcat pe o parte cel putin 60 de secunde, (vezi fig. 7)
12.Repetati procedura descrisa la punctele 2-10 si pentru cealalta ureche, daca ambele urechi sunt infectate.
13.Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si insurubati-l strâns.
14.Nu va administrati simultan ALCON CILOXAN din mai multe flacoane.

Daca solutia nu ajunge in ochi/ureche, incercati din nou.
Daca ati uitat sa va administrati ALCON CILOXAN, administrati-va o doza de solutie imediat ce v-ati adus aminte. Daca este aproape timpul sa va administrati urmatoarea doza, sariti peste doza omisa si urmati tratamentul obisnuit. Nu va administrati o doza dubla pentru a recupera doza omisa.

Daca v-ati administrat prea mult medicament:
La nevoie, ALCON CILOXAN poate fi indepartat din ochi sau ureche cu apa calduta. Daca v-ati administrat prea multa solutie in ureche, culcati-va pe o parte si lasati excesul de fluid sa se scurga din ureche.

Daca utilizati si alte medicamente pentru ochi sau urechi, asteptati 10-15 minute Intre administrarea ALCON CILOXAN si a celuilalt medicament.

Compoziție Coloxan picaturi oftalmice si auriculare:

ALCON CILOXAN face parte dintr-un grup de medicamente denumite antiinfectioase. Acest grup include chinolonele (ciprofloxacina in acest caz) care au un spectru larg de activitate impolnva microorganismelor care pot infecta ochiul/ochii si urechea/urechile.

ALCON CILOXAN se prezinta ca un lichid (o solutie transparenta, incolora pâna la galben pal) intr-un ambalaj care contine 5 ml picaturi oftalmice si auriculare, solutie, intr-un flacon cu picurator din plastic, cu capac si sigiliu vizibil.

Precauții:

Nu utilizati ALCON CILOXAN...
- daca sunteti alergic la ciprofloxacina sau la oricare dintre excipienti.
- daca sunteti alergic la alte chinolone.

Utilizati cu grijaa ALCON CILOXAN...
- daca apar mâncarimi severe ale pleoapelor, edem, roseatâ oculara sau rash cutanat sau orice alte semne severe de reactie alergica, intrerupeti administrarea si adresati-va medicului dvs.
- utilizati acest medicament atâta timp cât medicul v-a prescris sa o faceti Utilizarea indelungata a medicamentelor antibac- teriene poale duce la infectii suplimentare.

Informatii importante referitoare la unul dintre excipientii ALCON CILOXAN:
Daca purtati lentile de contact moi, nu va administrati picaturile in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa administrarea picaturilor inainte de a va aplica din nou lentilele de contact. Un conservant din ALCON CILOXAN (clorura de benzalconiu) poate modifica culoarea lentilelor de contact moi.
Totusi, este important de stiut faptul ca nu este recomandata utilizarea lentilelor decontad concomitent cu prezenta unei infectii oculare.

Reacții adverse ale Coloxan picaturi oftalmice si auriculare:

Ca si alte medicamente, ALCON CILOXAN poate avea efecte nedorite.

ADMINISTRARE OFTALMICA
Reactii adverse frecvente (acestea pot afecta aproximativ unul pâna la 10 pacienti din 100).
Efecte la nivelul ochiului: disconfort, precipitat alb, senzatie de corp strain, senzatie de corp strain, cruste/cristale la marginea pleoapei, roseatâ si mâncarime.
Efecte generale: senzatie de gust modificat.

Reactii adverse mai putin frecvente (acestea pot afecta aproximativ unul pâna la 10 pacienti din 1000)
Efecte la nivelul ochiului: edem cornean, tulburari corneene, reactii alergice, edem al pleoapelor, lacrimara, fotofobie, scaderea acuitatii vizuale.

Reactii adverse rare (acestea pot afecta aproximativ unul pâna la 10 pacienti din 10000)
Efecte generale: inflamatii cutanate, greata.

ADMINISTRARE AURICULARA
Reactii adverse frecvente (acestea pot afecta aproximativ 1 pacient din 100)
Efecte la nivelul urechii: mâncarime.

Reactii adverse mai putin frecvente (acestea pot afecta aproximativ 3 pacienti din 1000)
Efecte la nivelul urechii: zgomote in urechi.
Efecte generale: durerile cap, inflamatii cutanate.

Va puteti administra picaturile in continuare, exceptând situatia in care reactiile adverse sunt grave. Daca sunteti ingrijorat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca apar reactii adverse care nu au fost descrise in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Prezentare ambalaj:

Picaturi oftalmice si auriculare, solutie, 3 mg/ml

Substanta activa este ciprofloxacina 3 mg/ml (sub forma de clorhidrat).
Excipienti: clorura de benzalconiu (sub forma de solutie 50%), acetat de sodiu, acid acetic, manitol, edetat disodic si apa purificata. Cantitati mici de hidroxid de sodiu si/sau acid clorhidric sunt adaugate pentru a mentine aciditatea normala (pH-ul).

Condiții de păstrare:

Pentru a evita infectiile, trebuie sa aruncati flaconul dupa patru saptamâni de la prima deschidere. Scrieti data la care ati deschis flaconul prima oara in spatiul de mai jos.

Deschis:
Pastrati picaturile la loc sigur, unde copii nu le pol vedea si nu pot avea acces la ele.
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare pentru acest medicament.
Pastrati flaconul inchis intre utilizari.
Nu utilizati picaturile dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Alte medicamente cu substanța activă ciprofloxacina:
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Coloxan picaturi oftalmice si auriculare vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.