Prospect Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate

Substanța activă: ciprofloxacina
Producator: S.C. Ozone Laboratories SRL, Romania
Clasa ATC: [J01MA]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> chinolone >> fluoroquinolone

Indicații Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate:

Medicamentul Ciprofloxacină Ozone conţine ciprofloxacină, un chimioterapic de sinteză din grupa fluorochinolonelor, cu spectru larg de acţiune antimicrobiană. Are acţiune bactericidă asupra majorităţii microorganismelor Gram-negativ şi asupra unor microorganisme Gram-pozitiv.

Medicamentul Ciprofloxacină Ozone este indicat în tratamentul infecţiilor complicate sau necomplicate determinate de microorganisme sensibile la ciprofloxacină, ca de exemplu:
- infecţii ale aparatului respirator, cum sunt: pneumonii (cu excepţia pneumoniei pneumococice), bronşite acute şi cronice, bronşiectazii, acutizări ale fibrozei chistice (în special cu P. aeruginosa);
- infecţii ORL, cum sunt: otite medii acute, sinuzite (în special cele determinate de microorganisme Gram-negativ inclusiv Pseudomonas sau Staphylococcus), mastoidite după infecţii cu germeni Gram-negativ (P. aeruginosa);
- infecţii oculare;
- infecţii renale şi ale căilor urinare, cum sunt: infecţiile complicate şi necomplicate ale căilor urinare superioare şi inferioare;
- infecţii genitale, cum sunt anexita, gonoreea, prostatita;
- infecţii ale organelor pelvine, cum sunt salpingite, endometrite, sindromul inflamator pelvin;
- infecţii abdominale şi ale căilor hepatobiliare, cum sunt: peritonita, abcesele intra-abdominale, colecistita, colangita;
- diaree infecţioasă determinată de Campylobacter jejuni, Yersinia enterocolitica, Salmonella spp., Shigella spp.;
- infecţii osteo-articulare, cum sunt: osteomielita, artrita septică;
- infecţii cutanate şi ale ţesutului subcutanat, cum sunt: leziuni şi ulcere infectate, abcese, celulită, infecţii ale conductului auditiv extern, arsuri infectate;
- infecţii sistemice severe (în asociere cu alte antibiotice), cum sunt: septicemia, infecţii la pacienţii neutropenici şi la cei trataţi cu medicamente imunosupresoare;
- profilaxia infecţiilor la pacienţii imunodeprimaţi.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Ciprofloxacină Ozone
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ciprofloxacină, alte chinolone sau la oricare dintre celelalte componente ale Ciprofloxacină Ozone;
- dacă aţi avut vreodată tendinopatie (durere şi inflamare a tendoanelor) după ce aţi utilizat ciprofloxacină sau alte medicamente din aceeaşi clasă;
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi;
- dacă utilizaţi în acelaşi timp tizanidină, deoarece pot să apară reacţii adverse datorită creşterii nedorite a concentraţiei plasmatice a tizanidinei (hipotensiune arterială, somnolenţă, ameţeli);
- dacă pacientul este un copil sau un adolescent cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani (datorită toxicităţii articulare putând apare boli severe ale articulaţiilor), cu excepţia tratamentului exacerbărilor pulmonare la pacienţii cu fibroză chistică;
- dacă pacientul este un copil cu vârsta sub 6 ani.

Administrare Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate:

Utilizaţi întotdeauna Ciprofloxacină Ozone exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza de ciprofloxacină se ajustează în funcţie de severitatea şi tipul infecţiei, de sensibilitatea microorganismului etiologic, de vârsta şi funcţia renală a pacientului.

Doze uzuale Adulţi:
- infecţii ale aparatului respirator: 250 - 500 mg ciprofloxacină de 2 ori pe zi;
- infecţii urinare- acute, necomplicate: 250 mg ciprofloxacină de 1 - 2 ori pe zi;
- cistită, la femei-o doză unică de 250 mg ciprofloxacină;
- complicate: 250 - 500 mg ciprofloxacină de 2 ori pe zi;
- gonoree acută, necomplicată-o doză unică de 250 mg ciprofloxacină sau 500 mg ciprofloxacină;
- diaree-500 mg ciprofloxacină de 1-2 ori pe zi;
- alte infecţii-500 mg ciprofloxacină de 2 ori pe zi;
- infecţii deosebit de grave (mai ales infecţii cu Pseudomonas, Staphylococcus sau Streptococcus)-pneumonii streptococice, infecţii recurente la pacienţii cu fibroză chistică, infecţii osoase şi articulare, septicemie, peritonită-750 mg ciprofloxacină de 2 ori pe zi.

Pacienţi vârstnici
La pacienţii vârstnici, dozele trebuie scăzute în funcţie de severitatea infecţiei şi clearance-ul creatininei. În general, se administrează jumătate din doza zilnică recomandată. Se recomandă administrarea dozei minime eficace. Insuficienţă renală:
- în cazul în care clearance-ul creatininei este cuprins între 31 - 60 ml/min şi 1,73 m2 sau concentraţia plasmatică a creatininei este de 1,4 - 1,9 mg/100 ml, se administrează doza uzuală, în priză zilnică unică sau în două prize zilnice. Doza maximă recomandată este de 1000 mg ciprofloxacină pe zi;
- în cazul în care clearance-ul creatininei este mai mic de 30 ml/min şi 1,73 m2 sau concentraţia plasmatică a creatininei este egală sau mai mare de 2 mg/100 ml, doza maximă recomandată este de 500 mg ciprofloxacină pe zi;
- la pacienţii care necesită hemodializă, doza maximă recomandată este de 500 mg ciprofloxacină pe zi. Deoarece pierderile de ciprofloxacină în timpul dializei sunt mici, nu este necesară administrarea suplimentară de ciprofloxacină după hemodializă.

Insuficienţă hepatică: nu este necesară ajustarea dozei.
Insuficienţă renală şi insuficienţă hepatică concomitentă: ajustarea dozei se face ca în cazul insuficienţei renale.

Copii şi adolescenţi
Siguranţa şi eficacitatea ciprofloxacinei la pacienţi cu vârsta sub 18 ani nu a fost stabilită şi o astfel de utilizare nu este recomandată.

Ciprofloxacina poate fi administrată la copii (6-18 ani), în situaţii excepţionale, cu risc vital, în tratamentul infecţiilor severe (de exemplu, în exacerbările pulmonare acute ale fibrozei chistice determinate de Pseudomonas aeruginosa). În infecţiile cu P. aeruginosa la copiii cu fibroză chistică (mucoviscidoză), doza recomandată este de 15 - 20 mg ciprofloxacină/kg de 2 ori pe zi (maxim 1500 mg ciprofloxacină pe zi). Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 14 zile.
Nu există informaţii disponibile despre influenţa insuficienţei renale şi hepatice asupra dozajului pentru copii.

Durata tratamentului depinde de severitatea infecţiei, evoluţia clinică şi rezultatele investigaţiilor de laborator. Tratamentul iniţiat cu soluţie perfuzabilă poate fi continuat cu comprimate de îndată ce starea clinică a pacientului permite aceasta.

Durata medie a tratamentului oral este:
- o zi în caz de cistită sau gonoree acută, necomplicată;
- până la 7 zile în infecţiile renale, ale căilor urinare şi cavităţii abdominale;
- întreaga perioadă a fazei neutropenice la pacienţii imunodeprimaţi;
- în prostatita cronică şi osteomielită (încă cel puţin 3 zile după dispariţia semnelor şi simptomelor de infecţie);
- 5 - 7 zile în caz de diaree infecţioasă, uneori până la 14 zile;
- 7 - 14 zile în celelalte infecţii;
- minimum 10 zile în infecţiile streptococice (datorită riscului complicaţiilor tardive);
- minimum 10 zile în infecţiile determinate de Chlamydia.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ciprofloxacină Ozone
Dacă aţi luat mai multe doze de Ciprofloxacină Ozone decât trebuie, întrerupeţi administrarea şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă a celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ciprofloxacină Ozone
Luaţi doza pe care aţi uitat-o imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă mai este puţin timp până când trebuie să vă administraţi următoarea doză, nu o mai luaţi pe cea pe care aţi uitat-o, urmându-vă programul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ciprofloxacină Ozone
Nu întrerupeţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără recomandarea medicului chiar dacă simţiţi o ameliorare a simptomelor.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate:

Substanţa activă este ciprofloxacina. Un comprimat filmat conţine ciprofloxacină 250 mg sub formă de clorhidrat de ciprofloxacină.

Celelalte componente sunt: nucleu- amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu şi film- hipromeloză 15cps, talc purificat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000.

Precauții:

La pacienţii cu epilepsie sau factori predispozanţi la apariţia convulsiilor (de exemplu: scăderea pragului convulsivant, convulsii în antecedente, insuficienţă circulatorie cerebrală, modificări structurale cerebrale sau atac cerebral, tulburări psihice) ciprofloxacina trebuie administrată numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic/risc potenţial, deoarece reacţiile adverse asupra SNC (sistemului nervos central) cresc riscul potenţial la această categorie de pacienţi.

Ciprofloxacina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu miastenia gravis.

La pacienţii cu insuficienţă renală, se recomandă scăderea dozei sau creşterea intervalului dintre administrări.

Se recomandă precauţie la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.

Deoarece pacienţii cu antecedente familiale sau deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază sunt predispuşi la reacţii hemolitice, se recomandă precauţie la administrarea chinolonelor la aceşti pacienţi.

În timpul tratamentului cu ciprofloxacină, pacienţii cu pH urinar alcalin sau neutru prezintă risc de cristalurie. Se recomandă hidratare corespunzătoare înaintea şi în timpul tratamentului cu ciprofloxacină.

Deoarece ciprofloxacina poate să determine reacţii de fotosensibilizare, pacienţii trataţi cu ciprofloxacină trebuie să evite expunerea directă şi în exces la razele solare sau ultraviolete. Dacă apar reacţii de fotosensibilizare, se recomandă întreruperea tratamentului.

Colita pseudomembranoasă este o formă particulară de enterocolită care poate să apară în timpul tratamentului cu antibiotice (în cele mai multe cazuri datorită infecţiei cu Clostridium difficile). Dacă în timpul tratamentului cu ciprofloxacină sau după acesta apare diaree severă şi persistentă, administrarea ciprofloxacinei trebuie întreruptă imediat şi trebuie administrat un tratament adecvat.

Tendinita şi/sau ruptura tendoanelor (mai ales la nivelul tendonului lui Achile) au fost rar observate în timpul tratamentului cu antibiotice din clasa chinolonelor. Aceste reacţii au fost observate, în special la pacienţii vârstnici şi la cei trataţi cu glucocorticoizi. La apariţia semnelor de tendinită (durere, inflamaţie), administrarea ciprofloxacinei trebuie întreruptă; se recomandă evitarea efortului fizic şi efectuarea unui consult medical.

La copii şi adolescenţi, trebuie avut în vedere riscul toxic al ciprofloxacinei la nivelul articulaţiilor mari, cu posibilitatea apariţiei unor artropatii grave. Dacă în timpul tratamentului cu ciprofloxacină apar dureri la nivelul articulaţiilor, se recomandă întreruperea tratamentului, punerea în repaus a articulaţiei afectate şi efectuarea unui consult medical.

Deoarece ciprofloxacina are o oarecare activitate asupra Mycobacterium tuberculosis, în timpul tratamentului cu ciprofloxacină pot să apară culturi fals negative.

În timpul tratamentului cu ciprofloxacină pot să apară: rezistenţă încrucişată la antibiotice sau selectarea de suşe rezistente, în special în timpul tratamentului de lungă durată şi/sau infecţiilor nozocomiale, în special pentru stafilococ şi Pseudomonas.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ciprofloxacina poate modifica vigilenţa (determină manifestări neurologice) într-o măsură care să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Aceasta se produce într-o mare măsură la începutul tratamentului, când se creşte doza, când se schimbă medicaţia, precum şi în asociere cu alcoolul etilic.

Reacții adverse ale Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Ciprofloxacină Ozone poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate implică tractul gastro-intestinal şi sistemul nervos central. S-au raportat următoarele reacţii adverse:

Tulburări gastro-intestinale: greaţă, diaree, vărsături, dureri abdominale, distensie abdominală, balonări, diminuarea marcată sau pierderea apetitului alimentar (anorexie), inflamarea pancreasului, colita pseudomembranoasă (inflamarea colonului cu diaree, uneori cu sânge şi mucus şi dureri în partea inferioară a abdomenului). Dacă diareea este severă şi persistentă în timpul tratamentului sau după tratament trebuie luată în considerare prezenţa colitei pseudomembranoase, care necesită tratament imediat. În astfel de cazuri, trebuie întrerupt tratamentul cu ciprofloxacină şi început un tratament adecvat (de exemplu vancomicina 250 mg, de 4 ori pe zi). Medicamentele care inhibă peristaltismul intestinal sunt contraindicate.

Tulburări hepatobiliare: aspect galben al pielii şi al albului ochilor, hepatită, necroză hepatică, foarte rar, progresivă până la insuficienţă hepatică cu risc vital.

Tulburări ale sistemului nervos: ameţeli, dureri de cap, oboseală, anxietate, tremor, confuzie, insomnii, senzaţie anormală de percepţie a excitaţiilor tactile, dureroase, termice sau vibratorii (parestezie), transpiraţii, mişcări dezordonate, convulsii, creşterea tensiunii intracraniene.

Tulburări psihice: coşmaruri, lipsă de concentrare, depresie, halucinaţii, reacţii psihotice (inclusiv cu risc de autovătămare).

Tulburări ale organelor senzoriale: tulburări ale gustului (disgeuzie) şi tulburări ale mirosului (disosmie) până la pierderea simţului mirosului, care în mod normal dispar la întreruperea terapiei, afectarea vederii (de exemplu, diplopie, cromatopsie), ţiuituri în urechi, piederea tranzitorie a auzului (în special la frecvenţe înalte).

Tulburări ale sistemului imunitar: reacţii anafilactice/anafilactoide (inflamarea feţei şi laringelui cu dificultăţi în respiraţie), în unele cazuri începând cu prima doză de medicament, caz în care tratamentul este oprit.

Tulburări cutanate şi ale ţesutului subcutanat : erupţie eritematoasă maculopapuloasă (urticarie), erupţie trecătoare pe piele, mâncărimi; rar, fotosensibilizare (în acest caz, tratamentul cu ciprofloxacină trebuie întrerupt), eritem polimorf minor, eritem nodos, edem angioneurotic (umflarea feţei, gâtului şi limbii); foarte rar, peteşii, sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică, sindrom Lyell.

Tulburări cardiace şi tulburări vasculare: palpitaţii; foarte rar edem periferic, bufeuri, migrene, leşin, accelerarea ritmului bătăilor inimii (tahicardie).

Tulburări renale şi ale căilor urinare: au fost raportate cazuri de insuficienţă renală acută reversibilă, prin nefropatie tubulointerstiţială, în special la vârstnici.

Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: durere şi inflamarea articulaţiilor; foarte rar, dureri musculare, inflamarea tendoanelor şi sinovialei (tenosinovite). În cazuri izolate, tendinită şi ruptura tendonului (de exemplu, tendonul lui Achile) pot să apară în timpul tratamentului cu fluorochinolone. Aceste reacţii au fost observate predominant la pacienţii care au fost trataţi cu glucocorticoizi, sistemic. Dacă este suspectată tendinita, tratamentul cu ciprofloxacină trebuie întrerupt imediat, efortul fizic evitat şi dacă este necesar, trebuie iniţiat tratamentul medical.

Tulburări hematologice şi limfatice: modificări ale numărului de celule în sânge, cum sunt eozinofilie, leucocitopenie, granulocitopenie, trombocitopenie; foarte rar, leucocitoză, trombocitoză, anemie hemolitică, pancitopenie, agranulocitoză, alterarea valorilor timpului de protrombină.

Investigaţii diagnostice
Pacienţii (în special cei cu afecţiuni hepatice preexistente) pot avea o creştere tranzitorie a valorilor serice ale transaminazelor şi a fosfatazei alcaline sau chiar icter colestatic; pot să apară creşteri tranzitorii ale concentraţiilor plasmatice ale ureei, creatininei sau bilirubinei.

În cazuri izolate: hiperglicemie, cristalurie sau hematurie.

Infecţii şi infestări
Tratamentele îndelungate şi repetate cu ciprofloxacină pot determina suprainfecţii cu bacterii rezistente sau fungi.

Pacienţii vârstnici au un risc mai mare de apariţie a reacţiilor adverse.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Antiacide (săruri, oxizi, hidroxizi de magneziu, aluminiu şi calciu), săruri de fier, săruri de zinc, sucralfat, soluţii orale nutritive, produse lactate: scad absorbţia intestinală a ciprofloxacinei dacă sunt administrate concomitent. Se recomandă administrarea ciprofloxacinei cu cel puţin 1-2 ore înainte sau la cel puţin 4 ore după produsele mai sus menţionate. Această restricţie nu se aplică la grupa antiacidelor care blochează receptorii H2.

Derivaţi xantinici
Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi teofilină poate creşte concentraţia plasmatică a teofilinei şi poate intensifica reacţiile adverse ale acesteia. Se recomandă monitorizarea concentraţiei plasmatice a teofilinei şi ajustarea corespunzătoare a dozei de teofilină.

Ciprofloxacina creşte concentraţia plasmatică a cafeinei prin scăderea metabolizării hepatice a alcaloidului.

Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)
Administrarea concomitentă a unor doze foarte mari de ciprofloxacină şi unele medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot determina convulsii. Aceasta nu se aplică medicamentelor conţinând acid acetilsalicilic.

Ciclosporina
Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi ciclosporină determină creşterea tranzitorie a concentraţiei plasmatice a creatininei. De aceea, este necesar controlul repetat al creatininemiei la aceşti pacienţi (de două ori pe săptămână).

Warfarina
Administrarea concomitentă a ciprofloxacinei şi warfarinei poate determina creşterea efectului anticoagulant al warfarinei. Se recomandă monitorizarea timpului de protrombină şi a INR-ului. De asemenea, se recomandă ajustarea dozei de anticoagulant oral în timpul tratamentului cu ciprofloxacină şi după întreruperea acestuia.

Glibenclamida
Administrarea concomitentă a ciprofloxacinei şi glibenclamidei poate creşte efectele glibenclamidei, cu risc de apariţie a hipoglicemiei.

Probenicid
Probenicidul inhibă excreţia renală a ciprofloxacinei, determinând creşterea concentraţiei plasmatice a acesteia.

Metoclopramida
Metoclopramida accelerează absorbţia ciprofloxacinei. De aceea, concentraţia plasmatică maximă a ciprofloxacinei se realizează mai repede. Biodisponibilitatea ciclofosfamidei nu este afectată.

Mexiletina
Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi mexiletină poate creşte concentraţia plasmatică a mexiletinei.

Fenitoina
Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi fenitoină poate determina creşterea sau scăderea concentraţiei plasmatice a fenitoinei. Se recomandă monitorizarea concentraţiei plasmatice a fenitoinei.

Ropinirol
Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi ropinirol creşte concentraţia plasmatică a ropinirolului, cu posibila intensificare a reacţiilor adverse. Se recomandă ajustarea dozei de ropinirol în timpul şi după întreruperea tratamentului cu ciprofloxacină.

Didanozina
Didanozina scade absorbţia intestinală a fluorochinolonelor prin creşterea pH-ului gastric.

Medicaţie preoperatorie
Se recomandă ca medicamentele pentru premedicaţie din clasa opioidelor (de exemplu, papaverină) sau cele din aceeaşi clasă, utilizate ca anticolinergice (de exemplu, atropină sau hioscină) să nu fie administrate concomitent cu ciprofloxacina, deoarece concentraţia plasmatică a acesteia scade. Administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi medicamente pentru premedicaţie din clasa benzodiazepinelor nu afectează concentraţia plasmatică a ciprofloxacinei. Totuşi, deoarece pe perioada administrării concomitente a diazepamului şi a ciprofloxacinei s-a înregistrat un clearance scăzut al diazepamului, cu un timp de înjumătăţire plasmatică prin eliminare prelungit şi într-un caz izolat cu medazepam, se recomandă o supraveghere atentă a terapiei cu benzodiazepine.

Diazepam
Au existat rapoarte relevând că utilizarea concomitentă a ciprofloxacinei cu diazepam întârzie metabolizarea diazepamului (clearance redus, timp de înjumătăţire prin eliminare prelungit). În consecinţă, este recomandată monitorizarea atentă a tratamentului cu diazepam.

Metotrexat
Administrarea concomitentă a ciprofloxacinei cu metotrexat poate determina concentraţii plasmatice crescute ale metotrexatului datorită inhibării competitive a secreţiei tubulare a metotrexatului. Aceşti pacienţi trebuie să fie monitorizaţi cu atenţie, pentru că această condiţie poate conduce la un risc crescut de reacţii toxice induse de metotrexat.

Utilizarea Ciprofloxacină Ozone cu alimente şi băuturi
Comprimatele filmate vor fi înghiţite întreagi, cu lichid. Comprimatele filmate nu trebuie divizate, sparte, mestecate sau menţinute în apă.

Comprimatele filmate pot fi înghiţite independent de timpul mesei. Dacă sunt înghiţite pe stomacul gol, substanta activă va fi absorbită mai rapid. Se recomandă a nu se lua comprimatele concomitent cu produse lactate sau cu băuturi fortifiante cu conţinut de minerale (lapte, iaurt, suc de protocale cu adaus de calciu). Oricum, o dietă normală care conţine cantităţi mici de calciu nu influenţează semnificativ absorbţia ciprofloxacinei.

Administrarea de Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Administrarea ciprofloxacinei în timpul sarcinii este contraindicată, deoarece s-a demonstrat că la animalele imature determină artropatii.

Administrarea la mamele care alăptează este contraindicată, deoarece chinolonele administrate în doze terapeutice se excretă în laptele matern, în cantităţi care pot afecta sugarul. Dacă tratamentul cu ciprofloxacină este absolut necesar, se recomandă întreruperea alăptării.

Prezentare ambalaj:

Ciprofloxacină Ozone 250 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, de culoare albă spre crem, marcate cu "CPR" şi "250" pe una din feţe şi cu "BL" pe cealaltă faţă.

Medicamentul este ambalat în cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Ciprofloxacină Ozone după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ciprofloxacina:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ciprofloxacina Ozone 250 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.