Prospect Coreton 160 mg comprimate filmate

Substanța activă: valsartanum
Producator: Zentiva k.s., Republica Ceha
Clasa ATC: [C09CA]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> antagonisti de angiotensina II >> antagonisti de angiotensina II

Indicații Coreton 160 mg comprimate filmate:

Coreton aparţine unei clase de medicamente cunoscute ca antagonişti ai receptorului angiotensinei II, care ajută la controlarea tensiunii arteriale crescute. Angiotensina II este o substanţă din organism care stimulează contracţia vaselor, determinând astfel creşterea tensiunii arteriale.
Coreton acţionează prin blocarea efectului angiotensinei II. Ca urmare, vasele de sânge se relaxează şi tensiunea arterială scade.

Coreton 160 mg comprimate filmate poate fi utilizat pentru trei afecţiuni diferite:
* pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute. Tensiunea arterială crescută determină creşterea sarcinii inimii şi arterelor. Dacă nu se tratează, poate determina leziuni ale vaselor de sânge din creier, inimă şi din rinichi, şi poate conduce la accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau insuficienţă renală. Hipertensiunea arterială determină creşterea riscului de infarct miocardic.
Scăderea tensiunii dumneavoastră arteriale la valorile normale determină reducerea riscului de apariţie a acestor tulburări.
* pentru tratamentul persoanelor după un infarct miocardic recent. "Recent" înseamnă între 12 ore şi 10 zile.
* pentru tratamentul insuficienţei cardiace simptomatice. Coreton se utilizează când nu poate fi utilizată o altă clasă de medicamente, denumită inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (o medicaţie pentru tratamentul insuficienţei cardiace) sau se poate utiliza împreună cu inhibitori ai ECA când nu se pot utiliza beta blocante (altă medicaţie pentru tratamentul insuficienţei cardiace).

Simptomele insuficienţei cardiace includ dificultăţi respiratorii şi umflarea picioarelor şi membrelor inferioare ca urmare a retenţiei de lichide. Apar când muşchiul cardiac nu mai poate pompa sângele cu suficientă putere pentru a răspunde nevoii de sânge de la nivelul întregului organism.

Contraindicații:

Nu luaţi Coreton
* Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la valsartan sau la oricare dintre componentele din Coreton
* Dacă suferiţi de o boală hepatică gravă.
* Dacă aveţi o sarcină mai mare de luna 3 (de asemenea este mai bine să evitaţi utilizarea de Coreton şi în primele săptămâni de sarcină -vezi secţiunea referitoare la sarcină).
Dacă oricare dintre acestea sunt valabile în cazul dumneavoastră, nu luaţi Coreton.

Administrare Coreton 160 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna Coreton exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră pentru a obţine cele mai bune rezultate şi a scădea riscul de reacţii adverse. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Persoanele cu hipertensiune arterială deseori nu observă niciun semn al acestei probleme. Mulţi se pot simţi chiar normal. De aceea este şi mai important pentru dumneavoastră să respectaţi programările la medic chiar dacă vă simţiţi bine.
Tensiune arterială crescută: Doza uzuală este 80 mg o dată pe zi. În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mari (de exemplu 160 mg sau 320 mg). De asemenea, poate să asocieze Coreton cu un alt medicament (de exemplu un diuretic).
După un atac al inimii recent: După un atac al inimii, tratamentul se începe în general chiar de la 12 ore, de obicei cu o doză mică de 20 mg de două ori pe zi. Doza de 20 mg se poate obţine prin divizarea comprimatului de 40 mg. Medicul dumneavoastră vă poate creşte treptat această doză pe durata mai multor săptămâni până la maxim 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de modul în care dumneavoastră, ca pacient individual, o puteţi tolera.
Coreton poate fi administrat împreună cu alte tratamente pentru infarct miocardic, iar medicul dumneavoastră va decide care tratament este potrivit pentru dumneavoastră.
Insuficienţa cardiacă: Tratamentul se începe în general cu 40 mg de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră va creşte doza treptat pe durata mai multor săptămâni până la maxim 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de modul în care dumneavoastră, ca pacient individual, o puteţi tolera.
Coreton poate fi administrat împreună cu alte tratamente pentru insuficienţă cardiacă, iar medicul dumneavoastră va decide care tratament este potrivit pentru dumneavoastră.
Puteţi să luaţi Coreton cu sau fără alimente. Înghiţiţi Coreton cu un pahar cu apă.
Luaţi Coreton în fiecare zi, în acelaşi moment al zilei.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Coreton
Dacă prezentaţi ameţeli severe şi/sau leşin, întindeţi-vă şi contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră. Dacă aţi luat accidental prea multe comprimate, contactaţi-l pe medicul dumneavoastră, pe farmacist sau mergeţi la spital.
Dacă uitaţi să luaţi Coreton
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o cât de curând puteţi. Totuşi, dacă s-a apropiat momentul pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza omisă.
Dacă încetaţi să luaţi Coreton
Întreruperea tratamentului cu Coreton poate să determine agravarea hipertensiunii dumneavoastră arteriale. Nu întrerupeţi administrarea medicamentului dumneavoastră cu excepţia cazului în care medicul v-a spus acest lucru.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Coreton 160 mg comprimate filmate:

* Substanţa activă este valsartan. Coreton 160 mg, un comprimat filmat conţine 160 mg valsartan.
* Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, sorbitol (E 420), carbonat de magneziu, amidon de porumb pregelatinizat, povidonă K-25, stearil fumarat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, crospovidonă (Kollidon CL), lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macogol 4000

Coreton 160 mg conţine agenţi de colorare: oxid galben de fer (E 172), mixtură de oxid de fer negru, roşu şi galben (E 172).

Precauții:

* Dacă aveţi o boală hepatică.
* Dacă aveţi o boală renală severă sau dacă faceţi dializă.
* Dacă suferiţi de o îngustare a arterei renale.
* Dacă vi s-a efectuat recent un transplant renal (dacă aţi primit un rinichi nou).
* Dacă sunteţi tratat după un infarct miocardic sau pentru insuficienţă cardiacă, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia renală.
* Dacă aveţi o boală cardiacă severă în afară de insuficienţă cardiacă sau infarct miocardic.
* Dacă luaţi medicamente care determină creşterea cantităţii de potasiu din sângele dumneavoastră. Acestea includ suplimente de potasiu sau înlocuitori de sare ce conţin potasiu, medicamente care economisesc potasiu şi heparină. Poate fi necesară controlarea concentraţiei de potasiu din sângele dumneavoastră la intervale regulate.
* Dacă suferiţi de hiperaldosteronism. Aceasta este o boală în care glandele produc o cantitate mare de hormon aldosteron. Dacă acest lucru este valabil în cazul dumneavoatră, nu este recomandată utilizarea de Coreton.
* Dacă aţi pierdut o cantitate mare de lichid (deshidratare) prin diaree, vărsături sau doze mari de diuretice (pastile de urinat).
* Nu este recomandată utilizarea de Coreton la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).
* Trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Coreton nu este recomandat în prima parte a sarcinii şi nu trebuie luat dacă aţi depăşit luna a 3-a de sarcină, deoarece poate provoca leziuni grave fătului dumneavoastră dacă este utilizat în aceasă perioadă (vezi secţiunea referitoare la sarcină).

Dacă oricare dintre acestea sunt valabile în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Coreton.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Asiguraţi-vă că ştiţi cum vă afectează Coreton înainte de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a efectua activităţi care necesită concentrare. Ca multe alte medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, în cazuri rare, Coreton poate provoca ameţeli şi poate să vă afecteze capacitatea de a vă concentra.

Informaţii importante privind unele componente ale Coreton
Coreton conţine lactoză monohidrat şi sorbitol, ambele fiind zaharuri. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că suferiţi de intoleranţă la anumite zaharuri, consultaţi-vă cu el sau ea înainte de a lua acest medicament.
Acest medicament conţine mai puţin de 1 mmol (23 mg) de sodiu per doză; adică este practic "fără sodiu".

Reacții adverse ale Coreton 160 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Coreton poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Aceste reacţii adverse pot apărea cu anumite frecvenţe, care sunt definite mai jos:
* foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10
* frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
* mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
* rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
* foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
* cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Anumite simptome necesită prezentare imediată la medic:
Puteţi prezenta simptome de angioedem, precum
* umflarea feţei, limbii sau gâtului
* dificultăţi de înghiţire
* urticarie şi dificultăţi în respiraţie
Dacă prezentaţi oricare dintre acestea, mergeţi imediat la un medic.
Alte reacţii adverse includ:
Frecvente:
* ameţeli, ameţeli la ridicarea în picioare
* scăderea tensiunii arteriale cu simptome precum ameţeli
* scăderea funcţiei renale (semne de insuficienţă renală)
Mai puţin frecvente:
* reacţie alergică cu simptome precum erupţii cutanate tranzitorii, mâncărime, ameţeli, umflarea feţei sau buzelor sau limbii sau gâtului, dificultăţi în respiraţie sau de înghiţire (semne de angioedem)
* pierderea bruscă a conştienţei
* senzaţie de învârtire
* scăderea severă a funcţiei renale (semne de insuficienţă renală acută)
* spasme musculare, bătăi cardiace anormale (semne de hiperkaliemie)
* sete de aer, dificultăţi în respiraţie în poziţie culcat, umflarea picioarelor sau membrelor inferioare (semne de insuficienţă cardiacă)
* durere de cap
* tuse
* durere abdominală
* greaţă
* diaree
* oboseală
* slăbiciune
Cu frecvenţă necunoscută:
* erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, împreună cu unele dintre următoarele semne sau simptome: febră, durere articulară, durere musculară, ganglioni limfatici măriţi şi/sau simptome pseudogripale (boala serului)
* pete roşii-vineţii, febră, mâncărime (semne de inflamaţie a vaselor de sânge, denumită de asemenea vasculită)
* sângerare sau învineţire neobişnuită (semne de trombocitopenie)
* durere musculară (mialgie)
* febră, durere a gâtului sau ulcere bucale provocate de infecţii (simptome ale unui număr mic de globule albe, denumit, de asemenea, neutropenie)
* scăderea concentraţiei de hemoglobină şi scăderea procentului de globule roşii din sânge (care poate, în cazuri severe, să conducă la anemie)
* creşterea concentraţiei de potasiu în sânge (care poate, în cazuri severe, să declanşeze spasme musculare, ritm cardiac anormal)
* creşterea valorilor analizelor hepatice (care indică leziuni hepatice), incluzând o creştere a bilirubinei din sânge (care poate, în cazuri severe, să determine îngălbenirea pielii şi ochilor)
* creşterea concentraţiei de uree din sânge şi creşterea concentraţiei de creatinină serică (care poate indica o funcţie renală anormală)
Frecvenţa anumitor reacţii adverse poate varia în funcţie de afecţiunea dumneavoastră. De exemplu, reacţii adverse precum ameţelile şi scăderea funcţiei renale, au fost întâlnite mai puţin frecvent la pacienţii trataţi pentru hipertensiune arterială comparativ cu pacienţii trataţi pentru insuficienţă cardiacă sau după un infarct miocardic recent.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravÇŽ sau dacă observaţi orice reacţie adversÇŽ nemenţionatÇŽ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Efectul tratamentului poate fi influenţat dacă Coreton se administrează împreună cu anumite alte medicamente. Poate fi necesară modificarea dozei, adoptarea altor măsuri de precauţie şi, în unele cazuri, întreruperea administrării unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil atât pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă cât şi pentru cele eliberate fără reţetă, în special:
* alte medicamente care determină scăderea tensiunii arteriale, mai ales diuretice (medicamente de eliminat apă).
* medicamente care determină creşterea cantităţii de potasiu din sângele dumneavoastră. Acestea includ suplimente de potasiu sau înlocuitori de sare ce conţin potasiu, medicamente care economisesc potasiu şi heparina.
* un anumit tip de medicamente pentru durere denumite medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS).
* litiu, un medicament utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de afecţiuni psihice.
* dacă sunteţi tratat după un infarct miocardic, nu se recomandă combinarea cu inhibitori ai ECA (o medicaţie pentru tratamentul infarctului miocardic).
* dacă sunteţi tratat pentru insuficienţă cardiacă, nu se recomandă combinaţia triplă cu inhibitori ai ECA şi beta-blocante (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace).

Utilizarea Coreton cu alimente şi băuturi
Puteţi lua Coreton cu sau fără alimente.

Administrarea de Coreton 160 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
* Trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Medicul dumneavoastră vă va recomanda în mod normal să opriţi administrarea de Coreton înainte să rămâneţi gravidă sau imediat ce aţi aflat că sunteţi gravidă, şi vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de Coreton. Coreton nu este recomandat în primele stadii ale sarcinii şi nu trebuie luat dincolo de luna a 3-a de sarcină, deoarece poate provoca leziuni grave fătului dumneavoastră dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.
* Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau dacă sunteţi pe punctul de a începe să alăptaţi. Coreton nu este recomandat pentru mamele care alăptează, iar medicul dumneavoastră poate alege un alt tratament pentru dumneavoastră dacă doriţi să alăptaţi, mai ales dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau s-a născut prematur.

Prezentare ambalaj:

Coreton 160 mg: comprimate filmate cilindrice, de culoare ocru, marcate cu o linie mediană pe una din feţe

Comprimatele pot fi divizate în două părţi egale.
Comprimatele sunt ambalate in cutii a câte: 28, 30, 84, 90 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemana şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 30°C. A se pastra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizaţi Coreton după data de expirare înscrisă pe cutie/blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă valsartanum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Coreton 160 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Coreton 160 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.