Prospect Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule

Substanța activă: valsartanum
Producator: McDermott Laboratories Limited trading as Gerard L
Clasa ATC: [C09CA]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> antagonisti de angiotensina II >> antagonisti de angiotensina II
Valsartan Mylan aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II, care ajută la controlarea tensiunii arteriale mari. Angiotensina II este o substanţă din organism care determină îngustarea vaselor de sânge, provocând astfel creşterea tensiunii arteriale. Valsartan Mylan acţionează prin blocarea efectului angiotensinei II. Drept rezultat, vasele de sânge se relaxează iar tensiunea arterială scade.

Indicații Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule:

Valsartan Mylan 40 mg capsule poate fi utilizat pentru două probleme diferite:
* pentru tratamentul persoanelor care au suferit un infarct miocard (atac de cord) recent. Prin „recent” înţelegem aici un interval cuprins între 12 ore şi 10 zile.
* pentru tratamentul insuficienţei cardiace simptomatice. Valsartan Mylan este utilizat atunci când medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate; de asemenea, poate fi utilizat împreună cu inhibitorii ECA atunci când beta-blocantele (un alt grup de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate. Simptomele insuficienţei cardiace includ respiraţia dificilă şi umflarea picioarelor datorită acumulării de lichid. Aceasta se datorează faptului că muşchiul cardiac nu poate pompa sângele îndeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sânge necesar în întregul organism.

Valsartan Mylan 80 mg capsule poate fi utilizat pentru trei probleme diferite:
* pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii şi a arterelor. Dacă nu este tratată, poate afecta vasele de sânge din creier, inimă sau rinichi, putând determina accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau renală. Tensiunea arterială mare creşte şi riscul unui infarct miocardic. Scăzând tensiunea arterială la valorile normale se reduce riscul de a dezvolta aceste afecţiuni.
* pentru tratamentul persoanelor care au suferit un infarct miocardic ( atac de cord ) recent. Prin „recent” înţelegem aici un interval cuprins între 12 ore şi 10 zile.
* pentru tratamentul insuficienţei cardiace simptomatice. Valsartan Mylan este utilizat atunci când medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate; de asemenea, poate fi utilizat împreună cu inhibitorii ECA atunci când betablocantele (un alt grup de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate. Simptomele insuficienţei cardiace includ respiraţia dificilă şi umflarea picioarelor datorită acumulării de lichid. Aceasta se datorează faptului că muşchiul cardiac nu poate pompa sângele îndeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sânge necesar în întregul organism.

Valsartan Mylan 160 mg capsule poate fi utilizat pentru trei probleme diferite:
* pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii şi a arterelor. Dacă nu este tratată, poate afecta vasele de sânge din creier, inimă sau rinichi, putând determina accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau renală. Tensiunea arterială mare creşte şi riscul unui infarct miocardic. Scăzând tensiunea arterială la valorile normale se reduce riscul de a dezvolta aceste afecţiuni.
* pentru tratamentul persoanelor care au suferit un infarct miocardic (atac de cord) recent. Prin „recent” înţelegem aici un interval cuprins între 12 ore şi 10 zile.
* pentru tratamentul insuficienţei cardiace simptomatice.

Valsartan Mylan este utilizat atunci când medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate; de asemenea, poate fi utilizat împreună cu inhibitorii ECA atunci când betablocantele (un alt grup de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate.
Simptomele insuficienţei cardiace includ respiraţia dificilă şi umflarea picioarelor datorită acumulării de lichid. Aceasta se datorează faptului că muşchiul cardiac nu poate pompa sângele îndeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sânge necesar în întregul organism.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Valsartan Mylan
• dacă sunteţi alergic la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
• dacă aveţi o afecţiune severă a ficatului
• dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine să evitaţi să luaţi Valsartan Mylan în primele luni de sarcină – vezi punctul referitor la sarcină.
• Dacă aveţi diabet zaharat sau insuficienţă renală şi sunteţi trataţi cu un medicament ce scade tensiunea arterială şi conţine aliskiren.
Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii nu luaţi Valsartan Mylan.

Administrare Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Adeseori, pacienţii care au tensiune arterială crescută nu prezintă întotdeauna simptomele acestei boli. Mulţi dintre ei se pot simţi aproape normal. Din acest motiv, este cu atât mai important să continuaţi vizitele medicale periodice la medic, chiar dacă vă simţiţi bine.

Utilizarea la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani) cu tensiune arterială mare La pacienţii cu greutatea corporală sub 35 kg, doza uzuală este de 40 mg de valsartan, o dată pe zi. La pacienţii cu greutatea corporală de 35 kg sau peste, doza iniţială uzuală este de 80 mg valsartan, o dată pe zi.
În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mari (doza poate fi crescută până la 160 mg şi până la maxim 320 mg).

Utilizarea la pacienţi adulţi după un infarct miocardic recent:În general, după un infarct miocardic tratamentul este început după cel mult 12 ore, de obicei la o doză mică, de 20 mg pe zi. Nu este posibil să obţineţi doza de 20 mg utilizând Valsartan Mylan capsule. Doza de 20 mg trebuie obţinută prin divizarea unui comprimat de 40 mg. Medicul dumneavoastră va creşte treptat această doză pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, până la doza maximă de 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de cantitatea pe care o puteţi tolera dumneavoastră, în mod individual. Valsartan Mylan se poate administra împreună cu alte medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic iar medicul dumneavoastră va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastră.

Utilizarea la pacienţi adulţi cu insuficienţă cardiacă: În general, iniţierea tratamentului se face cu doza de 40 mg de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră va creşte doza treptat pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, până la doza maximă de 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de cantitatea pe care o puteţi tolera dumneavoastră, în mod individual.
Valsartan Mylan se poate administra împreună cu alte medicamente pentru tratamentul insuficienţei cardiace, iar medicul dumneavoastră va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastră.

Utilizarea la pacienţi adulţi cu tensiune arterială mare: Doza obişnuită este de 80 mg pe zi. În unele cazuri, medicul dumneavoastră v-ar putea prescrie doze mai mari (de exemplu 160 mg sau 320 mg). De asemenea, este posibil ca acesta să asocieze Valsartan Mylan cu un alt medicament (de exemplu un diuretic).

Puteţi utiliza Valsartan Mylan cu sau fără alimente. Înghiţiţi Valsartan Mylan cu un pahar de apă.
Luaţi Valsartan Mylan aproximativ la aceeaşi oră, în fiecare zi.

Dacă utilizaţi mai mult Valsartan Mylan decât trebuie
Dacă apar ameţeli intense şi/sau leşin, întindeţi-vă şi contactaţi medicul cât de repede este posibil.
Dacă aţi luat în mod accidental prea multe capsule, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau mergeţi la departamentul urgenţă al celui mai apropiat spital sau contactaţi Serviciul telefonic de urgenţă.

Dacă uitaţi să luaţi Valsartan Mylan
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.
Dacă aţi uitat să utilizaţi o doză, luaţi-o cât mai curând după ce vă aduceţi aminte. Dacă, însă, este aproape timpul să luaţi următoarea doză, omiteţi doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Valsartan Mylan
Oprirea tratamentului cu Valsartan Mylan poate agrava boala dumneavoastră. Nu vă opriţi din a lua medicamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule:

- Substanţa activă din Valsartan Mylan este valsartanul. Fiecare capsulă conţine valsartan 40 mg/ 80 mg/160 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, crospovidonă (tip A), laurilsulfat de sodiu, povidonă K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. În plus, învelişul capsulei conţine oxid negru de fer (E 172), dioxid de titan (E 171)gelatină, laurilsulfat de sodiu, Shellac: alcool etilic deshidratat, alcool izopropilic, alcool butilic, propilenglicol, oxid negru de fer (E 172), soluţie concentrată de amoniac şi hidroxid de potasiu.

Precauții:

Înainte să luaţi Valsartan Mylan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
• dacă aveţi o afecţiune a ficatului.
• dacă aveţi o boală severă de rinichi sau dacă efectuaţi şedinţe de dializă.
• dacă aveţi o îngustare a arterei renale.
• dacă v-a fost efectuat recent un transplant de rinichi (aţi primit un rinichi nou).
• dacă vă aflaţi sub tratament după un infarct miocardic sau pentru insuficienţă cardiacă, medicul dumneavoastră v-ar putea verifica funcţia renală
• dacă aveţi o afecţiune severă a inimii, alta decât insuficienţa cardiacă şi infarctul miocardic.
• dacă v-aţi umflat vreodată, mai ales la nivelul limbii şi al feţei, ca urmare a unei reacţii alergice numite angioedem, în timpul administrării altor medicamente (inclusiv “inhibitori ECA”). Dacă prezentaţi aceste simptome în timpul tratamentului cu valsartan, încetaţi imediat să luaţi valsartan şi nu-l mai luaţi din nou. Vezi şi punctul „Reacţii adverse posibile”
• dacă luaţi medicamente care cresc cantitatea de potasiu în sânge. Acestea includ suplimentele de potasiu, substituentele minerale pentru regim hiposodat care conţin potasiu, medicamentele care reţin potasiu şi heparina. dacă luaţi Valsartan Mylan în asociere cu alte medicamente care inhibă sistemul renină- angiotensină- aldosteron (medicamente care reduc tensiunea arterială), medicul dumneavoastră vă poate verifica funcţia renală şi cantitatea de potasiu din sânge, la intervale regulate.
• dacă aveţi aldosteronism. Acesta este o boală în care glandele dumneavoastră suprarenale secretă prea mult hormon numit aldosteron. Dacă este acesta cazul dumneavoastră, nu este recomandat să utilizaţi Valsartan Mylan.
• dacă aţi pierdut o cantitate mare de lichide (deshidratare) din cauza diareei, vărsăturilor sau a dozelor mari de medicamente pentru eliminarea apei (diuretice).
• dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un inhibitor al ECA ( de exemplu enalapril, Lisinopril, Ramipril) mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren”
• Dacă sunteţi trataţi cu un inhibitor al ECA în asociere cu alte medicamente utilizate pentru a trata insuficienţa cardiacă, cunoscute ca antagonişti ai receptorilor de mineralocorticoizi (ARM)(de exemplu spironolactonă, eplerenonă) sau beta-blocante (de exemplu metoprolol).

• trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. Valsartan Mylan nu este recomandat pentru utilizare în primele luni de sarcină şi nu trebuie să îl luaţi dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni pentru că ar putea afecta grav copilul dumneavoastră (vezi punctul referitor la sarcină).

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp.

Vezi şi informaţiile de la punctul „Nu luaţi Valsartan Mylan”.

Copii şi adolescenţi
Dacă aveţi vârsta sub 18 ani şi luaţi Valsartan în asociere cu alte medicamente care inhibă sistemul renină-angiotensină-aldosteron (medicamente care scad tensiunea arterială), medicul dumneavoastră vă poate verifica funcţia renală şi cantitatea de potasiu din sângele dumneavoastră la intervale regulate

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Înainte de a conduce un vehicul, a folosi o unealtă, a folosi un utilaj sau a desfăşura alte activităţi care solicită concentrare, asiguraţi-vă că ştiţi cum vă afectează Valsartan Mylan. La fel ca multe alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale, Valsartan Mylan poate, în rare cazuri, să determine ameţeli şi să afecteze capacitatea de concentrare.

Reacții adverse ale Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacţii adverse pot apărea cu anumite frecvenţe, care sunt definite după cum urmează:
- foarte frecvente: poate afecta mai mult de 1 pacient din 10
- frecvente: poate afecta până la 1 pacient din 10
- mai puţin frecvente: poate afecta până la 1 pacient din 100
- rare: poate afecta până la 1 pacient din 1000
- foarte rare: poate afecta până la 1 pacient din 10000
- cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

Unele simptome necesită asistenţă medicală imediată:
Puteţi avea simptome de edem angioneurotic (o reacţie alergică specifică), cum sunt:
• umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului
• dificultăţi de înghiţire
• urticarie şi dificultăţi de respiraţie

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste simptome, încetaţi să luaţi Valsartan Mylan şi contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră (vezi şi punctul „Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Valsartan Mylan”). Alte reacţii adverse includ:

Frecvente:
• ameţeli
• scăderea tensiunii arteriale, cu sau fără simptome cum este senzaţia de ameţeală şi senzaţia de leşin la ridicarea în picioare
• scăderea funcţiei renale (semne de insuficienţă renală)

Mai puţin frecvente
• angioedem (vezi punctul „Unele simptome necesită asistenţă medicală imediată „ )
• pierdere bruscă a conştienţei (sincopă)
• senzaţie de rotire (vertij)
• scăderea severă a funcţiei renale (semne de insuficienţă renală acută)
• spasme musculare, ritm cardiac anormal (semne de hiperkaliemie)
• lipsă de aer, dificultăţi de respiraţie în poziţia culcat, umflarea picioarelor (semne de insuficienţă cardiacă)
• durere de cap
• tuse
• durere abdominală
• greaţă
• diaree
• oboseală
• stare de slăbiciune

Cu frecvenţă necunoscută
• vezicule la nivelul pielii (semne ale dermatitei buloase)
• pot apărea reacţii alergice cu erupţie trecătoare pe piele, mâncărime şi urticarie; simptome ca febră, dureri în articulaţii, dureri musculare, umflarea ganglionilor limfatici şi/sau simptome asemănătoare gripei (semne ale bolii serului)
• pete de culoare roşu-purpuriu, febră, mâncărime (semne ale inflamaţiei vaselor de sânge, numită şi vasculită)
• sângerare sau învineţire neobişnuită (semne de trombocitopenie)
• durere musculară (mialgie)
• febră, durere în gât sau ulceraţii la nivelul gurii determinate de infecţii (simptome ale unui număr scăzut de celule albe sanguine, denumit şi neutropenie)
• scăderea cantităţii de hemoglobină şi scăderea procentului celulelor roşii în sânge (care, în cazuri severe, poate conduce la anemie)
• creşterea cantităţii de potasiu în sânge (care, în cazuri severe, poate genera spasme musculare, ritm cardiac anormal)
• creşterea valorilor testelor privind funcţia hepatică (care pot indica o afectare hepatică), incluzând o creştere a cantităţii de bilirubină în sânge (care, în cazuri severe, poate genera colorarea în galben a pielii şi ochilor)
• creşterea cantităţii de uree din sânge şi creşterea valorilor creatininei serice (care pot indica o funcţie renală anormală)
• creşterea cantităţii de sodiu din sânge (care poate determina oboseală, confuzie, contracţii musculare sau convulsii în cazuri severe)

Frecvenţa unora dintre reacţiile adverse poate varia în funcţie de starea dumneavoastră. De exemplu, reacţiile adverse cum sunt ameţelile şi scăderea funcţiei renale au fost observate mai frecvent la pacienţii trataţi pentru tensiune arterială mare decât la cei trataţi pentru insuficienţă cardiacă sau aflaţi după un infarct miocardic recent.

Reacţiile adverse la copii şi adolescenţi sunt similare celor observate la adulţi.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la:
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau aţi putea utiliza orice alte medicamente.

Efectele tratamentului pot fi modificate dacă Valsartan Mylan este utilizat împreună cu anumite alte medicamente. Este posibil să fie necesar să schimbaţi doza, să luaţi alte măsuri de precauţie sau, în unele cazuri, să încetaţi să mai luaţi unul dintre medicamente. Acest lucru este valabil atât pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală cât şi pentru cele eliberate fără prescripţie medicală, în special:
• alte medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale, în special medicamentele pentru eliminarea apei (diuretice), inhibitori ai ECA sau aliskiren
• medicamente care cresc cantitatea de potasiu în sângele dumneavoastră. Acestea includ suplimentele de potasiu, substituentele minerale pentru regim hiposodat care conţin potasiu, medicamentele care reţin potasiu şi heparina.
• un anumit tip de medicamente împotriva durerii numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).
• unele antibiotice (grupa rifamicinei), un medicament utilizat pentru protecţia împotriva respingerii unui transplant (ciclosporină) sau un medicament antiretroviral utilizat pentru a trata infecţia HIV/SIDA (ritonavir). Aceste medicamente pot accentua efectul Valsartan Mylan.
• litiul, un medicament utilizat pentru tratarea anumitor tipuri de boli psihice.

În plus:
• dacă luaţi tratament după un infarct miocardic, nu este recomandată asocierea cu inhibitorii ECA (medicamente utilizate pentru tratamentul infarctului miocardic).
• dacă luaţi tratament pentru insuficienţă cardiacă, nu este recomandată asocierea triplă cu inhibitori ECA şi betablocante (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace).

Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie:
• dacă luaţi un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi şi informaţiile de la punctele „Nu utilizaţi Valsartan Mylan” şi „Atenţionări şi precauţii”).
• dacă sunteţi trataţi cu un inhibitor al ECA în asociere cu alte medicamente utilizate pentru a trata insuficienţa cardiacă, cunoscute ca antagonişti ai receptorilor de mineralocorticoizi (ARM)(de exemplu spironolactonă, eplerenonă) sau beta-blocante (de exemplu metoprolol).

Valsartan Mylan cu alimente şi băuturi
Puteţi utiliza Valsartan Mylan cu sau fără alimente.

Administrarea de Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de utilizarea oricărui medicament.

• Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. În mod normal, medicul dumneavoastră vă va recomanda să încetaţi să luaţi Valsartan Mylan înainte de a rămâne gravidă sau deîndată ce ştiţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să luaţi un alt medicament în locul Valsartan Mylan. Valsartan Mylan nu este recomandat pentru utilizare în primele luni de sarcină şi nu trebuie să îl luaţi dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni pentru că ar putea afecta grav copilul dumneavoastră dacă îl luaţi după cea de-a treia lună de sarcină.

• Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau urmează să începeţi să alăptaţi. Valsartan Mylan nu este recomandat pentru utilizare la mamele care alăptează iar medicul dumneavoastră ar putea alege un alt tratament pe care să îl luaţi dacă doriţi să alăptaţi, în special dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau a fost născut prematur.

Prezentare ambalaj:

Valsartan 40 mg capsule se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, cu capul şi corpul de culoare gri deschis, inscripţionate cu cerneală neagră cu „M 40” pe cap şi corp, conţinând pulbere de culoare albă până la aproape albă.

Valsartan 80 mg capsule se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, cu capul de culoare cenuşiu deschis şi corpul de culoarea pielii, inscripţionată cu cerneală neagră cu „M 80” pe cap şi corp, conţinând pulbere de culoare albă până la aproape albă.

Valsartan 160 mg capsule se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, cu capul de culoare cenuşiu deschis şi corpul de culoarea pielii, inscripţionată cu cerneală neagră cu „M 80” pe cap şi corp, conţinând pulbere de culoare albă până la aproape albă.

Valsartan capsule este disponibil în cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al conţinând 7,10, 14, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98, 100 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate

Condiții de păstrare:

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi că ambalajul a fost deteriorat sau prezintă semne de deschidere.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă valsartanum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Valsartan Mylan 40 mg/ 80 mg/ 160 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.