Prospect CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă

Substanța activă: burosumabum
Producator: allphamed PHARBIL Arzneimittel GmbH
Clasa ATC: [M05BX]: sistemul muscular-scheletic >> medicamente pentru tratamentul afectiunilor osoase >> medicamente implicate in metabolismul mineral >> alte medicamente care influenteaza mineralizarea
CRYSVITA conține substanța activă burosumab. Acesta este un tip de medicament numit anticorp monoclonal uman.

Indicații CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă:

CRYSVITA este utilizat pentru tratamentul hipofosfatemiei X-linkate. Acesta este utilizat la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 1 an și 17 ani și la adulți.

CRYSVITA este utilizat pentru tratarea osteomalaciei induse de tumori (OIT) în cazul în care tumoarea care provoacă această afecțiune nu poate fi îndepărtată chirurgical în totalitate sau nu poate fi găsită, la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 1 și 17 ani și la adulți.

Ce este hipofosfatemia X-linkată (HXL)
Hipofosfatemia X-linkată (HXL) este o boală genetică.
• Persoanele cu HXL au valori mai mari ale unui hormon numit factorul 23 de creștere a fibroblaștilor (FGF23).
• FGF23 scade concentrația de fosfat din sânge.
• Concentrația scăzută a fosfatului poate:
- face ca oasele să nu se poată întări corespunzător, și la copii și adolescenți, să nu poată crește corespunzător
- duce la apariția durerii și rigidității la nivelul oaselor și articulațiilor

Ce este osteomalacia indusă de tumori (OIT)
• Persoanele cu OIT au valori mai mari ale unui hormon numit FGF23 produs de anumite tipuri de tumori.
• FGF23 scade concentrația de fosfat din sânge.
• Concentrația scăzută a fosfatului poate duce la fragilizarea oaselor, slăbiciune musculară, oboseală, dureri osoase și fracturi.

Contraindicații:

Nu utilizați CRYSVITA dacă
• sunteți alergic la burosumab sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
• luați orice suplimente de fosfat sau anumite suplimente cu vitamina D (care conțin așa-numita vitamina D activă, de exemplu, calcitriol);
• aveți deja o concentrație mare a fosfatului în sânge („hiperfosfatemie”);
• aveți o boală de rinichi severă sau insuficiență renală.

Reacții alergice
Încetați să luați CRYSVITA și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele reacții adverse, întrucât acestea pot fi semnele unei reacții alergice:
• erupție trecătoare pe piele și mâncărimi pe tot corpul,
• umflare severă a pleoapelor, gurii sau buzelor (angioedem),
• scurtare a respirației,
• bătăi rapide ale inimii,
• transpirație.

Nu utilizați CRYSVITA dacă vreuna dintre situațiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră.
Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza CRYSVITA dacă nu sunteți sigur.

Administrare CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă:

CRYSVITA trebuie administrat prin injecție sub piele (administrare subcutanată) la nivelul părții superioare a brațului, abdomenului, feselor sau coapselor.
Acest medicament vă va fi administrat dumneavoastră sau copilului dumneavoastră de către un profesionist din domeniul sănătății. Alternativ, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă autoadministrați injecția sau să o efectuați copilului dumneavoastră. Un profesionist din domeniul sănătății vă va arăta cum să faceți acest lucru. Prima autoinjectare după începerea tratamentului sau după orice ajustare a dozei trebuie efectuată în prezența acestuia. O secțiune de „Instrucțiuni de utilizare” detaliată este furnizată la finalul acestui prospect. Respectați întotdeauna cu atenție aceste instrucțiuni atunci când vă autoadministrați sau administrați copilului dumneavoastră injecția cu CRYSVITA.

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, asistenta medicală sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră, cu asistenta medicală sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Cât de mult CRYSVITA vă va fi necesar
Doza este bazată pe greutatea dumneavoastră corporală. Medicul dumneavoastră va stabili doza corectă pentru dumneavoastră.

Doza pentru HXL și OIT
Doza dumneavoastră de CRYSVITA va trebui injectată:
- la interval de două săptămâni la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 1 an și 17 ani
- la interval de patru săptămâni la adulți

Medicul dumneavoastră va efectua controale, pentru a se asigura că vi se administrează doza corectă și vă poate ajusta doza sau frecvența administrării dozelor, dacă este necesar.

Doza maximă pentru pacienții cu HXL
Doza maximă care vi se va administra pentru tratamentul HXL este de 90 mg.

Doza maximă pentru pacienții cu OIT
Doza maximă care vi se va administra pentru tratamentul OIT:
- pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 ani, este de 90 mg
- pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani și pentru adulți, este de 180 mg

Pacienții cu OIT
Dacă sunteți pacient cu OIT și urmează să vi se efectueze tratament pentru tumoarea de bază (adică radioterapie sau îndepărtarea chirurgicală a acesteia), tratamentul cu CRYSVITA vă va fi oprit de către medicul dumneavoastră. După terminarea tratamentului tumorii, medicul dumneavoastră vă va efectua analize ale valorilor fosfatului și vă va recomanda reluarea tratamentului cu CRYSVITA, dacă valorile serice ale fosfatului sunt scăzute.

Dacă vi se administrează mai mult CRYSVITA decât trebuie
Dacă credeți că vi s-a administrat prea mult CRYSVITA, spuneți imediat medicului dumneavoastră.

Dacă omiteți o doză de CRYSVITA
Dacă omiteți o doză, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Doza omisă trebuie administrată în cel mai scurt timp posibil și medicul dumneavoastră va modifica schema de administrare a dozelor ulterioare în consecință.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

Citiți cu atenție aceste instrucțiuni de utilizare înainte de a utiliza CRYSVITA:

• Autoadministrați-vă injecția sau administrați-o copilului dumneavoastră numai dacă medicul v-a spus să faceți acest lucru.
• Trebuie să efectuați injecția numai după ce ați fost instruit privind tehnica de injectare. Prima autoinjectare după începerea tratamentului sau după orice ajustare a dozei trebuie efectuată în prezența unui profesionist din domeniul sănătății.
• Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală (profesionistul din domeniul sănătății). Discutați cu profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății dacă nu sunteți sigur.
• Medicul dumneavoastră vă va prescrie doza adecvată. Doza dumneavoastră este măsurată în miligrame (mg). CRYSVITA este disponibil în flacoane cu trei concentrații diferite: 10 mg, 20 mg și 30 mg. Fiecare flacon este de unică folosință. Utilizați întotdeauna un flacon CRYSVITA nou pentru fiecare injecție; vezi etapa 5 despre cum se aruncă flacoanele utilizate și alte materiale consumabile.
• Profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă va spune cât de mult CRYSVITA să vă autoadministrați sau să administrați copilului dumneavoastră. Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră vi se poate administra mai mult de un flacon pentru a obține doza adecvată.
• Dacă profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă spune că pentru a vi se administra doza adecvată sunt necesare mai multe injecții, trebuie să repetați următoarele etape 2-5 pentru fiecare injectare. Pentru fiecare injectare, utilizați consumabile noi și un loc diferit de pe corp.
• Utilizați numai seringa și acele furnizate sau prescrise de profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății pentru administrarea injecției.
o Utilizați întotdeauna un ac mare pentru a extrage lichidul și amintiți-vă să îl înlocuiți cu acul mic pentru a injecta lichidul.
o Utilizarea seringii sau acului greșit poate genera o eroare privind doza dumneavoastră sau poate face ca injecția să fie mai dureroasă.
• Atunci când administrați CRYSVITA unui copil mic, poate fi util ca o altă persoană să fie prezentă pentru a oferi susținere.
• Nu utilizați CRYSVITA în caz de alergie la oricare dintre componentele acestui medicament. Încetați să utilizați CRYSVITA dacă ați manifestat o reacție alergică în timpul sau după injecție și contactați imediat profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății.

Etapa 1. Pregătirea și verificarea materialelor necesare

Scoateți din frigider flacoanele de CRYSVITA de care aveți nevoie.

Verificați doza de pe eticheta fiecărui flacon.
Asigurați-vă că aveți numărul corect de flacoane care să se potrivească dozei exprimate în mg, așa cum v-a recomandat profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății.
Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă profesionistului dumneavoastră din domeniul sănătății pentru recomandări.

Lăsați flacoanele să se încălzească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Nu încălziți flacoanele în alt mod, de exemplu cu apă caldă sau în cuptorul cu microunde. Nu expuneți flacoanele la lumina solară directă.

Verificați data de expirare (indicată după EXP) de pe eticheta flaconului.
Inspectați lichidul din flacon. Nu agitați.
Nu utilizați flaconul dacă:
• data expirării a fost depășită
• conținutul prezintă modificări de culoare, este tulbure sau conține particule. Lichidul CRYSVITA trebuie să fie transparent până la ușor opalescent, incolor până la galben-maroniu deschis.

Puneți toate materialele consumabile de care aveți nevoie pe o suprafață curată, plană. Pentru fiecare injectare veți avea nevoie de:
A. Flacon de CRYSVITA pentru injectare
B. O seringă cu piston
C. Un ac de seringă mare pentru a extrage CRYSVITA
D. Un ac de seringă mic pentru a injecta CRYSVITA
E. Tampoane cu alcool
F. Recipient pentru obiecte ascuțite
G. Plasture (dacă este cazul)
H. Compresă de tifon sau vată
Discutați cu profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății dacă nu aveți aceste materiale consumabile.

Profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă va explica cum să utilizați diferite ace.
Acul mare este folosit pentru extragerea CRYSVITA din flacon.
Acul mic este utilizat pentru injectarea CRYSVITA.
Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă profesionistului dumneavoastră din domeniul sănătății pentru recomandări înainte de utilizare.

Nu utilizați niciun material consumabil care prezintă componente lipsă sau care este deteriorat în orice mod.

Nu scoateți capacele acelor până când nu sunteți pregătit(ă) să le utilizați.

Spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun înainte de a trece la pasul 2.

Etapa 2. Extragerea CRYSVITA și prepararea injecției

Scoateți capacul de sigilare al flaconului pentru a descoperi dopul din cauciuc.

Curățați dopul din cauciuc cu un tampon îmbibat în alcool și lăsați-l să se usuce. Nu atingeți dopul din cauciuc după ce l-ați curățat.

Alegeți acul mare și scoateți-l din ambalajul steril, însă nu scoateți capacul acului.

Pentru a atașa acul la seringă, țineți acul mare de capacul de protecție într-o mână și în cealaltă mână, de corpul seringii.
În funcție de materialele consumabile care v-au fost oferite:
• va trebui să împingeți în jos acul și să îl rotiți în sens orar pe seringă până când este strâns
• sau să împingeți în jos acul până când este fixat ferm.
Nu atingeți acul în sine sau capătul seringii de care este atașat acul.

Odată ce acul este fixat ferm, țineți seringa de cilindru, cu acul orientat în sus.
Scoateți capacul acului trăgându-l în sus.

Nu aruncați capacul acului.

Nu atingeți acul sau nu lăsați acul să atingă nicio suprafață după ce capacul a fost scos.
După ce ați scos capacul, nu utilizați seringa dacă o scăpați pe jos sau dacă acul pare să fie deteriorat.

Profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă va spune ce cantitate de lichid trebuie să injectați. Aceasta va fi în mod normal de 1 ml pentru fiecare injecție. Profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă va arăta care este linia care indică volumul pe care să îl utilizați dacă trebuie să injectați mai puțin de 1 ml.
Utilizați întotdeauna linia care indică volumul corespunzător dozei dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă profesionistului dumneavoastră din domeniul sănătății pentru recomandări înainte de utilizare.

Scoateți pistonul seringii până când capătul pistonului se aliniază cu linia care indică volumul corespunzător dozei dumneavoastră. Acest lucru va determina umplerea seringii cu aer.

Puneți flaconul pe o suprafață plană.
Introduceți încet acul mare, prin dopul de cauciuc, în interiorul flaconului.
Nu lăsați vârful acului să atingă lichidul din flacon.
Dacă vârful acului atinge lichidul, trageți încet acul până când nu mai atinge lichidul.

Apăsați încet pistonul în seringă.
Astfel, aerul din seringă va fi introdus în flacon.

Mențineți acul în flacon și răsturnați flaconul cu susul în jos.
Asigurați-vă că vârful acului se află în partea inferioară a lichidului.

Trageți lent de lent piston pentru a umple seringa, până când capătul pistonului se aliniază cu linia care indică volumul corespunzător dozei dumneavoastră.
Mențineți vârful acului în permanență în lichid.

Inspectați vizual lichidul din seringă pentru a depista eventuale bule de aer.

Dacă observați bule,
• țineți seringa în poziție verticală, cu acul în interiorul flaconului,
• loviți ușor cilindrul cu degetul pentru a deplasa bulele de aer,
• dacă bulele de aer se află la vârful seringii, apăsați încet pistonul pentru a împinge în afară bulele de aer.

Verificați din nou doza în funcție de marcajele de la nivelul seringii.
Dacă este cazul, extrageți mai mult lichid pentru a ajunge la nivelul liniei corespunzătoare dozei dumneavoastră.
Verificați din nou pentru a depista eventuale bule de aer și repetați procesul, dacă este cazul.

Atunci când nu mai există bule de aer în seringă, scoateți seringa și acul din flacon.

Scoateți acul mare din seringă.
• Pentru a face acest lucru, luați capacul acului mare și plasați-l pe o suprafață plană.
• Cu o mână, introduceți prin glisare acul mare în capac și împingeți pentru a acoperi acul fără a vă folosi cealaltă mână, pentru a evita înțeparea. Apoi, cu cealaltă mână, fixați capacul în poziție.
• În funcție de materialele consumabile dumneavoastră va trebui să:
o rotiți acul mare cu capac în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l scoate din seringă
o sau să trageți acul mare cu capac direct din seringă și să îl introduceți în recipientul pentru obiecte ascuțite.

Alegeți acul mic și scoateți-l din ambalajul steril, însă nu scoateți capacul acului.

Pentru a atașa acul la seringă, țineți acul mic de capacul de protecție într-o mână și cu cealaltă mână
țineți de cilindrul seringii.
În funcție de materialele consumabile care v-au fost furnizate,
• va trebui să împingeți acul în jos și să îl rotiți în sens orar pe seringă până când este strâns
• sau să împingeți acul în jos până când este ferm fixat.
Nu atingeți acul sau capătul seringii de care se atașează acul.

Etapa 3. Pregătirea locului de injecție

Injecția trebuie administrată în stratul de țesut gras, imediat sub piele. Va trebui să alegeți un loc de injectare. Dacă vă autoadministrați injecția, zonele potrivite sunt:
• zona stomacului, partea superioară a coapselor

Dacă administrați injecția altcuiva, zonele potrivite sunt:
• zona stomacului, partea superioară a coapselor, zona exterioară a părții superioare a brațelor, fesele

Nu injectați:
• într-o zonă care este dureroasă, roșie, învinețită sau unde pielea este lezată
• într-o zonă care prezintă vergeturi sau cicatrici (inclusiv arsuri)
• direct într-o aluniță sau într-o zonă din jurul unei alunițe

Dacă administrați mai multe injecții, utilizați un loc diferit pentru fiecare injecție. Curățați locul de injecție cu un nou tampon cu alcool și lăsați pielea să se usuce.

CRYSVITA trebuie injectat în pielea curată, uscată.

Etapa 4. Injectarea CRYSVITA

Scoateți capacul acului trăgându-l direct.

Apucați pielea cu fermitate între degetul mare și celelalte degete, creând o zonă cu lățimea de aproximativ 5 cm.

Țineți seringa între degetul mare și arătător al mâinii cu care faceți injecția.
Acul trebuie introdus în piele sub un unghi de 45° sau 90°.
Profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății vă va arăta ce unghi să utilizați.

Cu o mișcare rapidă, ca pentru înfigerea unei săgeți, introduceți acul în pielea apucată.
Nu apăsați pistonul în timp ce introduceți acul.

Când acul este introdus, nu îl mișcați.

Continuați să țineți pielea apucată.
Apăsați încet pistonul în seringă, timp de până la 30 de secunde, până când seringa este golită.

După ce ați administrat doza completă, trageți seringa cu acul, ușor, în sus.

Eliberați pielea apucată.
Apăsați pe locul de injectare cu un tampon de vată sau o compresă din tifon, timp de câteva secunde, pentru a opri sângerarea. Aplicați un plasture dacă este necesar.

Nu masați locul de injectare.

Pentru a evita înțeparea, nu puneți înapoi capacul peste acul mic. Puneți acul fără capac în recipientul pentru eliminarea obiectelor ascuțite.

Etapa 5. După fiecare injecție

Puneți acele, capacele și seringile utilizate în recipientul pentru eliminarea obiectelor ascuțite, flacoanele trebuie să fie eliminate în conformitate cu reglementările locale.
Nu aruncați acele sau seringile cu gunoiul menajer.
Nu păstrați flacoanele cu resturi de medicament pentru utilizare viitoare și nu le oferiți altor persoane

Atunci când recipientul pentru obiecte ascuțite este aproape plin, va trebui să respectați ghidurile dumneavoastră locale pentru a solicita un alt recipient și pentru a-l elimina în mod corect.

Reamintire: Dacă administrați mai multe injecții, repetați etapele 2-5 pentru fiecare injecție.
Utilizați consumabile noi pentru fiecare injecție.

Notați data injecției și toate locurile în care ați efectuat injecții, astfel încât să puteți utiliza locuri diferite pentru următoarea injecție.

Un videoclip care vă arată cum să preparați și să administrați injecția este disponibil la următorul link: www.myinject.eu

Acțiune:

CRYSVITA se atașează la FGF23 din sânge, fapt ce împiedică acțiunea FGF23 și crește concentrațiile de fosfat din sânge, astfel încât să poată fi atinse concentrații normale ale fosfatului.

Compoziție CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă:

Substanța activă este burosumab. Fiecare flacon conține burosumab 10 mg, 20 mg sau 30 mg.
Celelalte componente sunt L-histidină, D-sorbitol (E420), polisorbat 80, L-metionină, acid clorhidric 10 % și apă pentru preparate injectabile. (Vezi pct. „CRYSVITA conține sorbitol” pentru mai multe informații.)

Precauții:

Reacții ale pielii
Este posibil să aveți reacții ale pielii la locul de administrare a injecției; vezi pct. Reactii adverse pentru informații suplimentare. Dacă aceste reacții sunt severe, spuneți medicului dumneavoastră.

Analize și controale
Medicul dumneavoastră va monitoriza concentrația fosfatului și a calciului în sângele și urina dumneavoastră și poate, de asemenea, să vă efectueze o ecografie renală în cursul tratamentului, pentru a se reduce riscul de apariție a hiperfosfatemiei (o concentrație prea mare de fosfat în sânge) și a mineralizării ectopice (o acumulare de calciu în țesuturi, precum cele ale rinichilor). Vi se vor monitoriza periodic, de asemenea, concentrațiile serice ale hormonului paratiroidian.

Copii cu vârsta sub 1 an
CRYSVITA nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 1 an, întrucât siguranța și efectele medicamentului nu au fost studiate la această grupă de vârstă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor, mersul pe bicicletă și folosirea utilajelor
Este posibil ca CRYSVITA să cauzeze amețeală și să vă afecteze capacitatea de a merge pe bicicletă, de a folosi unelte sau utilaje sau de a conduce vehicule. Dacă credeți că sunteți afectat, nu mergeți pe bicicletă, nu folosiți unelte sau utilaje, nu conduceți vehicule și informați-vă medicul.

CRYSVITA conține sorbitol
Acest medicament conține sorbitol 45,91 mg, echivalent cu 45,91 mg/ml, în fiecare flacon.

Reacții adverse ale CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse la copii și adolescenți cu HXL
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 copii și adolescenți)
• Abces dentar (infecție dentară),
• Tuse,
• Durere de cap,
• Amețeală,
• Vărsături,
• Greață,
• Diaree,
• Constipație,
• Carii dentare
• Erupție trecătoare pe piele,
• Durere la nivelul mușchilor (mialgie) și al mâinilor și picioarelor,
• Reacții la locul administrării injecției, care pot include:
o înroșire sau erupție trecătoare pe piele,
o durere sau mâncărimi,
o umflare,
o sângerare sau vânătăi.
Aceste reacții la locul injecției sunt de obicei ușoare și apar în decurs de o zi după administrarea injecției, ameliorându-se în mod obișnuit în aproximativ 1-3 zile.
• Febră
• Concentrații scăzute de vitamină D în sânge

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile)
• Concentrații crescute de fosfat în sânge

Reacții adverse la copii și adolescenți cu OIT
Reacțiile adverse la copii și adolescenți nu sunt cunoscute, deoarece nu au fost efectuate studii clinice.

Reacții adverse la adulți cu HXL și OIT
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 adulți)
• Abces dentar (infecție dentară)
• Durere de cap
• Amețeală
• Sindromul picioarelor neliniștite (necesitatea irezistibilă de a vă mișca picioarele pentru a opri senzațiile inconfortabile, dureroase sau neobișnuite la nivelul picioarelor, în special înainte de a adormi sau în timpul nopții)
• Constipație
• Durere de spate
• Spasme musculare
• Reacții la locul administrării injecției, care pot include durere sau umflare
• Concentrații scăzute de vitamină D în sânge

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 adulți)
• Erupție trecătoare pe piele
• Concentrații crescute de fosfat în sânge

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Nu luați CRYSVITA și spuneți medicului dumneavoastră dacă luați:
• suplimente cu fosfat
• anumite suplimente cu vitamina D (care conțin așa-numita vitamina D activă, de exemplu, calcitriol). Există unele suplimente cu vitamina D pe care puteți continua să le luați sau pe care puteți începe să le luați. Acestea vă vor fi recomandate de medicul dumneavoastră.

Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua CRYSVITA:
• dacă luați medicamente care au aceeași acțiune în organism ca și calciul („calcimimetice”).
Dacă sunt utilizate împreună, acestea pot scădea concentrațiile de calciu din sânge.
• dacă sunteți pacient cu OIT și urmează să efectuați tratament pentru tumoarea de bază (adică radioterapie sau îndepărtarea chirurgicală a acesteia). În acest caz, tratamentul cu CRYSVITA nu va fi început decât după tratamentul tumorii de bază și dacă valorile serice ale fosfatului sunt scăzute.

Administrarea de CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest lucru este necesar întrucât nu se cunoaște dacă CRYSVITA va afecta copilul.

CRYSVITA nu este recomandat în sarcină.

Dacă puteți rămâne gravidă, trebuie să utilizați o metodă contraceptivă (anticoncepțională) eficientă în timp ce utilizați CRYSVITA. Trebuie să discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră.

Nu se cunoaște dacă CRYSVITA trece în laptele matern și nu poate fi exclus un risc pentru nou-născuți sau sugari. Trebuie să discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră

Prezentare ambalaj:

CRYSVITA se prezintă ca o soluție injectabilă transparentă până la ușor opalescentă, incoloră până la galben/maroniu pal, într-un flacon mic din sticlă. Fiecare ambalaj conține 1 flacon.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați CRYSVITA la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați CRYSVITA după data de expirare înscrisă pe cutie și pe eticheta flaconului.
A se păstra la frigider (2° C-8° C). A nu se congela.
A se păstra flaconul în ambalajul exterior, pentru a fi protejat de lumină.
Nu utilizați CRYSVITA dacă acesta conține particule vizibile.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Dacă vă autoadministrați injecția, consultați etapa 5 a „Instrucțiunilor de utilizare” de la finalul Prospectului pentru instrucțiuni privind eliminarea medicamentelor și a materialelor consumabile neutilizate.
Dacă aveți întrebări despre cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți, adresați-vă profesionistului din domeniul sănătății sau farmacistului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CRYSVITA 10 mg, 20 mg, 30 mg soluție injectabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.