Prospect Osseor 2 g, gran.susp.or.

Substanța activă: ranelat de stronţiu
Clasa ATC: [M05BX]: sistemul muscular-scheletic >> medicamente pentru tratamentul afectiunilor osoase >> medicamente implicate in metabolismul mineral >> alte medicamente care influenteaza mineralizarea
Categoria: Articulatii, oase, muschi

Indicații Osseor 2 g, gran.susp.or.:

Osseor se utilizează pentru tratarea osteoporozei (o boală care fragilizează oasele) la femeile care au trecut de menopauză, pentru a reduce riscul fracturilor la nivelul coloanei vertebrale şi al şoldului.

Administrare Osseor 2 g, gran.susp.or.:

Osseor se administrează câte un plic o dată pe zi. Din conţinutul unui plic se prepară o suspensie intr-un pahar cu apă şi se bea imediat după preparare. Osseor trebuie administrat la cel puţin două ore după masă, lapte, produse lactate sau suplimente de calciu, preferabil inainte de culcare. Osseor este destinat pentru tratament de lungă durată. Pacienţii trebuie să primească suplimente de calciu sau vitamina D, dacă alimentaţia lor nu le asigură un aport suficient.

Acțiune:

Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai formează suficient os nou pentru a inlocui osul distrus in mod natural. Treptat, oasele devin subţiri şi fragile, fiind mai predispuse la rupere. Osteoporoza este mai frecventă la femei după menopauză, când valorile hormonului feminin, estrogenul, care ajută la menţinerea sănătăţii oaselor, scad.
Substanţa activă din Osseor, ranelatul de stronţiu, acţionează asupra structurii osoase. Odată ajuns in intestin, ranelatul de stronţiu eliberează stronţiul, care este absorbit in os. Modul in care stronţiul acţionează in cazul osteoporozei nu este inţeles pe deplin, dar se ştie că acesta stimulează formarea ţesutului osos şi reduce distrugerea osului.

Reacții adverse ale Osseor 2 g, gran.susp.or.:

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Osseor (observate la 1 până la 10 pacienţi din 100) sunt durerile de cap, leşinul, pierderea memoriei, greaţa, diareea, scaunele semilegate, dermatita (inflamaţia pielii), eczema (erupţie cutanată descuamativă), tromboembolia venoasă (formarea de cheaguri de sânge in vene) şi valorile ridicate de creatin-kinază in sânge (o enzimă din muşchi). Pentru lista completă a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Osseor, a se consulta prospectul.
Osseor nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la ranelatul de stronţiu sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Prezentare ambalaj:

28 plicuri.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Osseor 2 g, gran.susp.or.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Osseor 2 g, gran.susp.or. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.