Prospect DIVASCAN, compr.

Substanța activă: iprazochromum
Producator: Berlin-Chemie Menarini Group
Clasa ATC: [N02CX]: sistemul nervos >> analgezice >> antimigrenoase >> alte antimigrenoase

Indicații DIVASCAN, compr.:

In profilaxia migrenelor si a formelor inrudite de cefalee. Divascan scade intensitatea simptomelor migrenoase si/sau frecventa acceselor migrenoase. Prin scaderea permeabilitatii vasculare, in special a vaselor mici, Divascan poate influenta favorabil modificarile retiniene din retinopatia diabetica in stadiu incipient.

Contraindicații:

Divascan nu se va administra la pacienti cu reactii de hipersensibilitate la iprazocrom sau la alti derivati de adrenocrom; de asemenea nu se va administra in timpul sarcinii.

Administrare DIVASCAN, compr.:

In tratamentul migrenei: La adulti se recomanda 1 - 2 (pana la 4) comprimate de 3 ori pe zi. La nevoie, se poate asocia cu un antimigrenos de criza. Durata tratamentului se va stabili in functie de frecventa aparitiei crizelor migrenoase si va fi de cel putin 6 luni. In retinopatia diabetica: La adulti se recomanda 2 comprimate de 3 ori pe zi. In cazurile cu evolutie pozitiva, dupa o perioada de tratament de atac de mai multe luni, se poate scadea doza de intretinere la 1 comprimat de 3 ori pe zi. Comprimatele se inghit intregi cu o cantitate de lichid.

Compoziție DIVASCAN, compr.:

1 comprimat contine: iprazocrom 2,5 mg.

Reacții adverse ale DIVASCAN, compr.:

Divascan este in general bine tolerat. Rareori pot aparea reactii de hipersensibilitate la nivelul tegumentului. De asemenea, s-au raportat rare cazuri de inapetenta la inceputul tratamentului. In timpul tratamentului cu Divascan poate aparea o coloratie rosu-bruna a urinei ca rezultat al excretiei renale a substantei active si nu are semnificatie patologica.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DIVASCAN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DIVASCAN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.