Prospect DOXEPIN, sol.inj.
Substanța activă: doxepinum
Producator: Terapia
Indicații DOXEPIN, sol.inj.:
Sindroame depresive cu componenta anxioasa; psihoze/nevroze endogene sau de involutie; stare depresiva postpartum sau in sindromul de abstinenta la alcool, sedative sau hipnotice; afectiuni somatice insotite de anxietate; psihoza maniaco-depresiva.Contraindicații:
Hipersensibilitate la doxepina, glaucom cu unghi ingust, afectiuni insotite de retentie urinara, insuficienta hepatica grava, copii sub 12 ani.Administrare DOXEPIN, sol.inj.:
Doza se stabileste in functie de gravitatea afectiunii si de raspunsul individual al pacientului: 75-150 mg/zi in tratamentul ambulator si max. 300 mg/zi la bolnavii spitalizati. Pentru pacientii in varsta de peste 60 de ani, doza utilizata va fi jumatate din cea a adultului. In cazul pacientilor cu simptomatologie severa, se administreaza i.m. sau perfuzii i.v. 1-2 fiole (25-50 mg), in 250-500 ml ser izotonic glucozat; la nevoie, doza se repeta. Dupa ameliorarea simptomatologiei, tratamentul se poate continua pe cale orala (drajeuri), doza uzuala fiind de 75-150 mg/zi, repartizata in 2-3 prize sau doza unica de maximum 100 mg seara, inainte de culcare.Acțiune:
Antidepresiv triciclic cu proprietati sedative, antianxioase si anticolinergice.Compoziție DOXEPIN, sol.inj.:
fiole de 2 ml continand 25 mg sau 50 mg doxepina (28,26 mg, respectiv 56,52 mg clorhidrat de doxepina).Precauții:
Pacientii depresivi tratati cu doxepina vor fi supravegheati indeaproape in perioada de inceput a tratamentului (risc crescut de suicid). Doxepin se va administra cu deosebita prudenta persoanelor in varsta, bolnavilor aflati in tratament cu alte medicamente (indeosebi cu efecte anticolinergice) si pacientilor cu: epilepsie (favorizeaza crizele convulsive), infarct miocardic recent, hipertiroidism, afectiuni hepatice si intercurente. In timpul tratamentului nu se consuma bauturi alcoolice!Sarcina si alaptare: Doxepin nu se administreaza in perioada de sarcina decat daca este imperios necesar. Datorita faptului ca doxepina este excretata in laptele matern, se recomanda intreruperea alaptarii la inceperea tratamentului.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se va evita conducerea de autovehicule sau exploatarea unor masini cu grad crescut de periclitate pe durata tratamentului deoarece doxepina diminueaza performantele psihomotorii ale bolnavului.
Reacții adverse ale DOXEPIN, sol.inj.:
Anticolinergice: uscaciune a gurii, tulburari de vedere, constipatie, transpiratie, retentie urinara. Cardiovasculare: hipo- sau hipertensiune, tahicardie, aritmii. Gastrointestinale: greata, voma, indigestie, tulburari gustative, diaree, anorexie. Endocrine: tulburari ale libidoului, ginecomastie, tumefactia sanilor si galactoree la femei, scaderea glicemiei. SNC: frecvent - ameteala, rar - confuzie, dezorientare, halucinatii, parestezie, ataxie, tulburari extrapiramidale, tremor, convulsii. Hematologice: discrazii sanguine (eozinofilie, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, purpura). Alergice: mancarimi ale pielii, edem facial, fotosensibilitate, eruptie.Alte medicamente cu substanța activă doxepinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DOXEPIN, sol.inj.(din aceeași clasă):
- AMITRIPTILIN -25, -50, -75 RET, draj.
- AMITRIPTILIN -25, -50, -75 RET, fiole
- AMITRIPTILIN 25-75 VON CT, compr.
- Amitriptilin Desitin 50 mg, cps. ret
- AMITRIPTILIN, compr.
- AMITRIPTILIN, draj.
- AMITRIPTILIN, sol. inj.
- AMITRIPTILINA ARENA 25 mg comprimate filmate
- AMITRIPTILINA, compr. film.
- AMITRIPTILINA, draj.
- AMITRIPTYLINE, compr.
- Anafranil 10 mg drajeuri
- Anafranil 25 mg drajeuri
- ANAFRANIL, compr.
- ANAFRANIL, draj.
- ANAFRANIL, fiole
- ANTIDEPRIN, draj.
- APO-AMITRIPTYLINE, compr.
- CLOMIPRAMINE, caps.
- COAXIL, compr.
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DOXEPIN, sol.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!