Prospect Ephimigrin, comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: GlaxoSmithKline SRL Romania
Clasa ATC: [N02BA]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> derivati de acid salicilic si combinatii
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi
Grupa farmaceutică: analgezice si antipiretice. Cod ATC: N02B A5i
Tip: Comprimate

Indicații Ephimigrin, comprimate:

Tratamentul simptomatic al durerii de intensitate usoara si medie, cu diferite localizari: mialgii, nevralgii, cefalee, dureri postoperatorii, artralgii, stari febrile.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la unul din componentii produsului, ulcer gastro-duodenal activ, boli hemoragice, insuficienta hepatica sau renala severa, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, copii cu varsta mai mica de 7 ani.

Administrare Ephimigrin, comprimate:

1 comprimat la nevoie.
Doza poate fi crescuta pana la 3-4 comprimate pe zi, administrate de preferinta in timpul mesei. Comprimatele trebuie luate cu un pahar cu apa sau alte lichide.
Nu trebuie folosit in doze mari sau timp indelungat fara recomandarea medicului.

Acțiune:

Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsaiicilic si paracetamol; stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.

Compoziție Ephimigrin, comprimate:

Un comprimat contine acid acetilsalicilic 350 mg, paracetamol 230 mg, cafeina anhidra 20 mg si excipienti: amidon, talc, stearat de magneziu.

Atenționări:

La pacientii cu astm bronsic si alte alergii respiratorii, ca si la cei cu hipersensibilitate la analgezice si antireumatice poate declansa crize de astm si alte reactii alergice de tip anafilactic.

Copii: La copii cu simptome de boli febrile acute exista riscul aparitiei sindromului Reye.

Reacții adverse ale Ephimigrin, comprimate:

Tulburari digestive (epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree), reactii alergice de tip anafilactic (eruptii cutanate, edem angioneurotic, crize de astm).
Tratamentul continuu, indelungat, poate afecta toxic rinichiul (nefrita interstitiala, necroza papilara).
Relativ rar poate sa apara reactie anafilactoida mergand pana la asfixie sau colaps (la pacientii cu intoleranta la acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene inhibitoare ale ciclooxigenazei).

Supradozajul:

Simptome datorate acidului acetilsalicilic: tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, hemoragii), ameteli, cefalee, tinitus si surditate partiala, tulburari respiratorii, stare de excitatie, confuzie, halucinatii, convulsii, coma.

Simptome datorate paracetamolului: la doze foarte mari apar semne de toxicitate hepatica (citoliza hepatica cu icter, fenomene de encefalopatie hepatica, coma).

Simptome datorate cafeinei: tahicardie, extrasistole, insomnie, tulburari respiratorii, tremor.
Se recomanda tratamentul de urgenta in spital.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Antiinflamatoare nesteroidiene: creste riscul nefrotoxic si hemoragic.
Anticoagulante: creste riscul hemoragie.

Medicamente inductoare enzimatice si bauturi alcoolice: creste riscul de hepatotoxicitate al paracetamolului si riscul de aparitie a sangerarilor si ulceratiilor digestive.

Ephimigrin, prin continutul sau in paracetamol, poate modifica rezultatele dozarii acidului uric sanguin prin metoda cu acid fosfotungstic si a glicemiei prin metoda cu glucozo-oxidazo-peroxidaza.

Prin continutul in cafeina, dozele mari pot pozitiva testul de control antidoping.

Administrarea de Ephimigrin, comprimate în sarcină / alaptare:

Este contraindicata administrarea in ultimul trimestru de sarcina. In trimestrele II si III, precum si in timpul alaptarii, produsul se poate administra numai la recomandarea medicului.

Prezentare ambalaj:

Cutii de carton cu 2 blistere a 10 comprimate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa dala de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ephimigrin, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ephimigrin, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.