Prospect Fasconal (Gedeon), comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Gedeon Richter SA Romania
Clasa ATC: [N02BA]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> derivati de acid salicilic si combinatii
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi

Indicații Fasconal (Gedeon), comprimate:

Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa.

Contraindicații:

Alergie sau intoleranta la una din componente, intoleranta gastrica, porfirii hepatice; prudenta la renali, hepatici, anemici, in stari hemoragice si in conditii de hipoxie; se va evita in ultima luna a sarcinii si la copiii mici. Prudenta cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si cu sulfamide hipoglicemiante (risc de hipoglicemie). Codeina continuta figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Administrare Fasconal (Gedeon), comprimate:

Cate 1 comprimat la nevoie, 3-5 comprimate/zi.

Acțiune:

Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina, analgezic prin codeina; sedativ prin fenobarbital, stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.

Compoziție Fasconal (Gedeon), comprimate:

Comprimate continand acid acetilsalicilic 200 mg, fenacetina 200 mg, cafeina citrica 50 mg, codeina fosforica 10 mg, fenobarbital 25 mg (flac. cu 20 buc.).

Reacții adverse ale Fasconal (Gedeon), comprimate:

Eruptii cutanate alergice, fenomene de iritatie a mucoasei digestive si microhemoragii (prin acidul acetilsalicilic); administrarea prelungita de doze mari poate fi cauza de leziuni renale, leziuni hepatice si methemoglobinemie (prin fenacetina); constipatie, rareori dependenta (prin codeina).

Prezentare ambalaj:

20 comprimate
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Fasconal (Gedeon), comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Fasconal (Gedeon), comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.