Prospect MISTABRON, sol.inhal.

Substanța activă: mesnum
Producator: Polfa - Cracovia
Clasa ATC: [R05CB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> expectorante fara combinatii cu antitusive >> mucolitice

Indicații MISTABRON, sol.inhal.:

In bronsite cronice obstructive, astmatiforme, emfizematoase, bronsiectazii, mucoviscidoza.

Contraindicații:

Astm fara staza a secretiilor; prudenta mare in starea de rau astmatic si la bolnavii slabiti, care nu pot tusi si expectora (la nevoie se face repede bronhoaspiratie). Solutia de Mistabron nu trebuie amestecata cu solutii de antibiotice (inactiveaza indeosebi aminoglicozidele).

Administrare MISTABRON, sol.inhal.:

Se administreaza in aerosoli, cate 1-2 fiole (10-20 ml) de 1-4 ori/zi, dupa nevoie. Pentru ingrijirea intensiva, in cadrul anesteziei si reanimarii, se fac instilatii pe sonda endotraheala, cate 1-2 ml diluati in aceeasi cantitate de apa distilata sau solutie salina izotona si administrati la intervale de 1 ora, pana la fluidificarea si eliminarea secretiilor. in sinuzita maxilara, instilatii intrasinuzale cu 2-3 ml din solutia nediluata.

Acțiune:

Mucolitic foarte activ, cu efect durabil.

Compoziție MISTABRON, sol.inhal.:

Fiole cu 10 ml solutie pentru aerosoli sau instilatii, continand mesna 600 mg

Reacții adverse ale MISTABRON, sol.inhal.:

Secretiile fluidificate se pot acumula, cu fenomene de staza (la bolnavii cu tuse insuficienta); poate favoriza bronhoconstrictia la astmatici (se opreste administrarea, in starea de rau astmatic se administreaza numai de specialist, avand disponibile mijloace de asistare respiratorie); rareori senzatie de arsura retrosternala, tuse iritativa, greata; poate colora dintii in galben.
Alte medicamente cu substanța activă mesnum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MISTABRON, sol.inhal.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MISTABRON, sol.inhal. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.