Prospect Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate

Substanța activă: tolperisonum
Producator: Meditop Pharmaceutical Ltd, Ungaria
Clasa ATC: [M03BX]: sistemul muscular-scheletic >> miorelaxante >> miorelaxante centrale >> alte preparate cu actiune centrala
Tolperisona este un medicament care acționează asupra sistemului nervos central.

Indicații Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate:

Tolperisona este pentru tratamentul tonusului musculaturii scheletice, patologic crescute după un accident vascular cerebral la adulți.

Contraindicații:

Nu utilizați Myderison:
- dacă sunteți alergic la substanța activă (clorhidrat tolperisonă) sau medicamente care conțin eperisonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- în cazul în care suferiţi de Miastenia gravis (boală autoimună caracterizat prin slăbiciune musculară)
- dacă alăptaţi

Administrare Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza uzuală zilnică, dacă medicul nu prescrie altfel, este de 3 ori 1-3 comprimate filmate din Myderison 50 mg, respectiv, 3 ori 1 comprimat filmat din Myderison 150 mg.

Acest medicament se ia după mese, cu un pahar cu apă.

Utilizarea la copii și adolescenți
Siguranța și eficacitatea tolperisonei la copii nu au fost stabilite.

Pacienții cu insuficiență renală
În timpul tratamentului cu Myderison medicul dumneavoastră vă va supraveghea regulat prin monitorizarea frecventă a funcției renale și a stării dumneavoastră, deoarece la acest grup de pacienți s-a observat o frecvență mai mare a reacțiilor adverse. Dacă aveți probleme severe ale rinichilor nu trebuie să luați acest medicament.

Pacienții cu insuficiență hepatică
În timpul tratamentului cu Myderison medicul dumneavoastră vă va supraveghea regulat prin monitorizarea frecventă a funcției hepatice și a stării dumneavoastră, deoarece la acest grup de pacienți s-a observat o frecvență mai mare a reacțiilor adverse. Dacă aveți probleme severe ale ficatului nu trebuie să luați acest medicament.

Dacă utilizați mai mult Myderison decât trebuie

Dacă ați luat mai multe comprimate decât vi s-a prescris, contactați imediat medicul dumneavoastră, farmacistul sau cel mai apropiat serviciu de urgență!

Dacă uitați să utilizați Myderison
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetați să utilizați Myderison
Nu întrerupeți prematur luarea acestui medicament, chiar dacă efectul comprimatelor Myderison pare prea puternic sau prea slab. În acest caz, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului!

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

Compoziție Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate:

Myderison 50 mg comprimate filmate
- Substanţa activă: clorhidrat de tolperisonă, 50 mg pe comprimat.
- Celelalte componente: nucleu- acid stearic, crospovidonă, clorhidrat de betaină, mannitol, celuloză microcristalină; film: Opadry II white (dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, hipromeloză, lactoză monohidrat).

Myderison 150 mg comprimate filmate
- Substanţa activă: clorhidrat de tolperisonă, 150 mg.
- Celelalte componente: nucleu- acid stearic crospovidonă, clorhidrat de betaină, mannitol, celuloză microcristalină; film: Opadry II white (dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, hipromeloză, lactoză monohidrat).

Precauții:

Înainte să utilizați Myderison, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reacții de hipersensibilitate: în timpul experienței post-marketing cu medicamentele care conțin tolperisonă (substanța activă din Myderison) cel mai frecvent raportate reacții adverse au fost reacțiile de hipersensibilitate. Reacții de hipersensibilitate au variat de la reacții cutanate ușoare la reacții sistemice severe (de exemplu, șoc alergic).

Femeile, pacienții mai în vârstă, sau cei tratați concomitent cu alte medicamente (în principal cu antiinflamatoare nonsteroidiene), par a fi expuși la un risc mai mare de reacții de hipersensibilitate. Deasemenea, pacienții cu alergie la medicamente sau cu boli sau stări alergice în antecedente (cum ar fi hipersensibilitățile din naștere: febra fânului, astm, dermatită atopică, cu un nivel ridicat de imunoglobulină E în sânge, urticarie), respectiv cei care suferă de infecții virale concomitente, au o probabilitate mai mare de a prezenta reacție alergică la acest medicament.

Semnele timpurii de hipersensibilitate pot fi: înroșirea feței, erupții cutanate, mâncărime severă al pielii (cu umflături), respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, cu sau fără umflarea feței, buzelor, limbii și / sau a gâtului, dificultăți la înghițire, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterială scăzută, scăderea rapidă a tensiunii arteriale. Dacă simțiți aceste simptome încetați imediat să luați acest medicament și adresați-vă medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgență. Dacă ați avut vreodată reacție alergică la tolperisonă nu trebuie să utilizați acest medicament.

Dacă aveți o alergie dovedită la lidocaină aveți un risc mai mare de a fi alergic la tolperisonă. În acest caz, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul.

Copii și adolescenți
Nu au fost stabilite siguranța și eficacitatea tolperisonei la copii.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu sunt cunoscute efecte de acest gen.
Dacă aveți amețeli, somnolență, tulburări de atenție, epilepsie, încețoșarea vederii sau slăbiciune musculară în timpul tratamentului cu Myderison consultati medicul dumneavoastră.

Myderison conține lactoză monohidrat.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament

Reacții adverse ale Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt de obicei slabe și dispar după întreruperea administrării medicamentului.

Clasificarea în funcţie de frecvenţă a posibilelor reacţii adverse, este următoarea:

• Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar mai mult de 1 din 1000
• Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar mai mult de 1 din 10000
• Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, inclusiv cazurile individuale

Reacții adverse mai puțin frecvente: pierderea poftei de mâncare, insomnie, tulburări de somn, dureri de cap, amețeli, somnolență, scăderea tensiunii arteriale, disconfort abdominal, diaree, gură uscată, dispepsie, greață, slăbiciune musculară, dureri musculare, dureri la nivelul membrelor, slăbiciune, stare generală de rău, și oboseală.

Reacții adverse rare: reacții de hipersensibilitate (alergice), reacții alergice severe (reacții anafilactice), diminuarea activității, depresie, deficit de atenție, tremor, convulsii, pierderea simțurilor, tulburări ale simțurilor, apatie, tulburări de vedere, amețeli, zgomote în urechi, senzație de constricție toracică, bătăi rapide ale inimii, palpitații, scăderea tensiunii arteriale, înroșirea feței, dificultăți de respirație, sângerări nazale, respirație sacadată, dureri de stomac, constipație, flatulență, vărsături, leziuni hepatice ușoare, reacții alergice cutanate, transpirație crescută, mâncărime (prurit), urticarie, erupții cutanate, tulburări de retenție urinară, prezența proteinelor în urină, disconfort la nivelul membrelor, senzație de beatitudine, senzație de cald, de sete, iritabilitate, creșterea bilirubinei, tulburări ale funcției hepatice, scăderea numărului de trombocite și creștera nivelului de leucocite în sânge.

Reacții adverse foarte rare: anemie, umflarea ganglionii limfatici, confuzie, reacție alergică severă (șoc anafilactic), sete de nestins (polidipsie), bătăi lente ale inimii, osteoporoză, disconfort toracic, creșterea nivelului de creatinină

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu există date disponibile despre interacțiunile medicamentoase care ar putea limita consumul de comprimate Myderison. Deși tolperisona este un agent care acționează asupra sistemului nervos central, nu are efect sedativ (scădere atenției). De aceea poate fi luat concomitent cu medicamentele somnifere sau sedative. În cazurile în care se administrează concomitent un alt relaxant muscular cu acțiune centrală ar trebui să se ia în considerare reducerea dozei de Myderison.

Potențează efectele acidului niflumic, astfel încât în cazul administrării concomitente ar trebui să se ia în considerare reducerea dozei de acid niflumic sau a celorlalte antiinflamatoare nonsteroidiene.

Myderison împreună cu alimente, băuturi și alcool
Ingestia de alimente și de lichide nu afectează absorbția produsului.
Comprimatele filmate Myderison nu influențează efectele alcoolului asupra sistemului nervos central.

Administrarea de Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Avertizaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată sau planificaţi o sarcină. Deşi nu există dovezi, care să indică că Myderison ar avea efecte dăunătoare asupra fătului, decizia asupra administrării medicamentului în sarcină, în special în primul trimestru, trebuie adus de medic, după evaluarea atentă a balanţei risc/beneficiu.

Myderison nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Prezentare ambalaj:

Myderison 50 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, albe, cu marcajul 50 pe o față iar pe fața cealaltă cu un cod special.

Myderison 150 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, albe cu marcajul 150 pe o față iar pe fața cealaltă cu un cod special.

Cutie cu blistere din PVC transparent/Al cu 20 comprimate filmate.
Cutie cu blistere din PVC transparent/Al cu 30 comprimate filmate.
Cutie cu blistere din PVC transparent/Al cu 50 comprimate filmate.
Cutie cu blistere din PVC transparent/Al cu 100 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original, pentru a fi ferit de umiditate.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după Exp.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă tolperisonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Myderison 50 mg, 150 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.