Prospect Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită

Substanța activă: combinații (naltrexonum+bupropionum)
Producator: MIAS Pharma Ltd, Irlanda
Clasa ATC: [A08AA]: tractul digestiv si metabolism >> medicatia obezitatii >> produse pentru combaterea obezitatii (exclusiv produse dietetice) >> produse cu actiune centrala pentru combaterea obezitatii

Indicații Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Mysimba conţine 2 substanţe active: clorhidratul de naltrexonă şi clorhidratul de bupropionă, fiind utilizat la adulţi obezi sau supraponderali pentru controlul greutăţii corporale, împreună cu o dietă cu aport redus de calorii şi exerciţiu fizic. Acest medicament acţionează pe zone ale creierului care sunt implicate în controlul aportului de alimente şi consumului de energie.

Obezitatea la adulţii cu vârsta peste 18 ani este definită printr-un indice de masă corporală mai mare sau egală cu 30, iar supraponderalitatea la adulţii cu vârsta peste 18 ani este definită printr-un indice de masă corporală mai mare sau egal cu 27 şi mai mic de 30. Indicele de masă corporală se calculează ca fiind greutatea corporală măsurată (kg) împărţit la pătratul înălţimii măsurate (m2).

Mysimba este aprobat pentru utilizare la pacienţii cu un indice de masă corporală iniţial de 30 sau mai mare; de asemenea, poate fi administrat celor cu un indice de masă corporală cuprins între 27 şi 30, dacă au afecţiuni suplimentare legate de greutatea corporală, de exemplu, tensiune arterială mare controlată (hipertensiune arterială), diabet zaharat de tip 2 sau valori mari ale lipidelor (grăsimilor) în sânge.

Tratamentul cu Mysimba poate fi întrerupt de către medicul dumneavoastră după 16 săptămâni dacă nu aţi scăzut cu cel puţin 5 procente din greutatea corporală iniţială. De asemenea, medicul dumneavoastră poate recomanda oprirea tratamentului dacă există motive de îngrijorare legate de creşterea tensiunii arteriale sau alte motive de îngrijorare privind siguranţa sau tolerabilitatea cu acest medicament.

Contraindicații:

Nu luaţi Mysimba:
- dacă sunteţi alergic la naltrexonă, la bupropionă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă aveţi o tensiune arterială anormal de ridicată (hipertensiune arterială), care nu este controlată prin utilizarea unui medicament
- dacă aveţi o afecţiune care cauzează convulsii (crize convulsive) sau aţi suferit convulsii în trecut
- dacă aveţi o tumoră la nivelul creierului
- dacă consumați mult, de obicei, însă aţi încetat de curând să mai consumați alcool etilic sau intenţionaţi să încetaţi să mai consumați în timp ce luaţi Mysimba
- dacă aţi încetat de curând să luaţi sedative sau medicamente pentru tratamentul anxietăţii (în special benzodiazepine) sau intenţionaţi să încetaţi să le mai luaţi în timp ce luaţi Mysimba
- dacă aveţi o tulburare bipolară (schimbări extreme ale dispoziţiei)
- dacă utilizaţi orice alt medicament care conţine bupropionă sau naltrexonă
- dacă aveţi sau aţi avut în trecut o tulburare de alimentaţie (de exemplu, bulimie sau anorexie nervoasă)
- dacă sunteţi, în prezent, dependent de tratamentul cronic cu opioide sau agonişti de opioide (de exemplu, metadona), sau treceţi printr-o perioadă acută de sevraj (acțiunile și simptomele unei persoane care oprește brusc un factor de dependență)
- dacă luaţi medicamente pentru depresie sau boala Parkinson, numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) sau aţi luat astfel de medicamente în ultimele 14 zile
- dacă aveţi o boală hepatică gravă
- dacă aveţi o boală de rinichi severă sau în stadiu terminal.

Administrare Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza iniţială uzuală este de un comprimat (8 mg clorhidrat de naltrexonă / 90 mg clorhidrat de bupropionă), o dată pe zi, dimineaţa. Doza va fi adaptată în mod treptat, după cum urmează:
• Săptămâna 1: un comprimat o dată pe zi, dimineaţa
• Săptămâna 2: un comprimat de două ori pe zi, unul dimineaţa şi unul seara
• Săptămâna 3: trei comprimate pe zi, două dimineaţa şi unul seara
• Săptămâna 4 şi ulterior: două comprimate de două ori pe zi, două dimineaţa şi două seara

Doza zilnică maximă recomandată pentru Mysimba este de două comprimate de două ori pe zi.

După 16 săptămâni de la iniţierea tratamentului, şi apoi în fiecare an, medicul dumneavoastră va evalua dacă trebuie să continuaţi să luaţi Mysimba.

Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, precum şi în funcţie de severitatea problemelor, medicul dumneavoastră ar putea să analizeze cu atenţie dacă acest medicament este potrivit pentru dumneavoastră şi să vă monitorizeze mai atent pentru a detecta posibilele reacţii adverse. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă facă analize de sânge înainte de a iniţia tratamentul cu Mysimba dacă aveţi valori crescute ale zahărului în sânge (diabet zaharat) sau dacă aveţi vârsta peste 65 ani, pentru a putea decide dacă este cazul să luaţi acest medicament.

Acest medicament se administrează pe cale orală. Înghiţiţi comprimatele întregi. Nu le tăiaţi, mestecaţi sau zdrobiţi. Comprimatele trebuie luate, de preferinţă, împreună cu alimente.

Dacă luaţi mai mult Mysimba decât trebuie
Dacă luaţi prea multe comprimate, aţi putea avea o probabilitate mai mare de a suferi o criză convulsivă sau alte reacţii adverse similare cu cele descrise la punctul 4 de mai jos. Fără întârziere, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Mysimba
Omiteți doza uitată şi luaţi următoarea doză la ora obişnuită pentru aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Mysimba
Este posibil să trebuiască să luaţi Mysimba timp de cel puţin 16 săptămâni pentru a obţine efectul său complet. Nu încetaţi să luaţi Mysimba fără a vă consulta mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită:

- Substanţele active sunt clorhidratul de naltrexonă şi clorhidratul de bupropionă. Fiecare comprimat conţine 8 miligrame de clorhidrat de naltrexonă, echivalent cu 7,2 miligrame de naltrexonă, şi 90 miligrame de clorhidrat de bupropionă, echivalent cu 78 miligrame de bupropionă.
- Celelalte componente (excipienţi) sunt:
Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină, hidroxipropil celuloză, lactoză anhidră, lactoză monohidrat (consultaţi punctul „Mysimba conţine lactoză”), clorhidrat de cisteină, crospovidonă tip A, stearat de magneziu, hipromeloză, edetat disodic, dioxid de siliciu coloidal şi lac de aluminiu indigo-carmin (E132).
Filmul comprimatului: alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc şi lac de aluminiu indigo-carmin (E132).

Precauții:

Înainte să luaţi Mysimba, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest lucru este important deoarece unele afecţiuni cresc probabilitatea de a avea reacţii adverse.

Dacă vă simţiţi deprimat, vă gândiţi la sinucidere, aţi mai avut în trecut tentative de sinucidere sau orice alte probleme de sănătate mintală, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Convulsii (crize convulsive)
S-a constatat că Mysimba provoacă convulsii (crize convulsive) la cel mult 1 din 1.000 de pacienţi. Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament:
• dacă aţi avut o rană sau un traumatism grav la cap
• dacă consumați cu regularitate alcool etilic (vezi „Mysimba împreună cu alcool etilic”)
• dacă utilizaţi cu regularitate medicamente care vă ajută să dormiţi (sedative)
• dacă, în prezent, sunteţi dependent de cocaină sau alte produse stimulante
• dacă aveţi diabet zaharat, pentru care utilizaţi insulină sau medicamente orale care pot cauza scăderea valorilor zahărului în sânge (hipoglicemie)
• dacă luaţi medicamente care pot creşte riscul de convulsii (consultaţi „Mysimba împreună cu alte medicamente”)
Dacă aveţi o criză convulsivă (criză convulsivă), trebuie să încetaţi imediat să luaţi Mysimba şi să consultaţi un medic.

Trebuie să încetaţi imediat să luaţi Mysimba şi să consultaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi orice simptome ale unei reacţii alergice, cum sunt tumefierea gâtului, limbii, buzelor sau feţei, dificultăţi de înghiţire sau respiraţie, ameţeală, febră, erupţii trecătoare pe piele, durere la nivelul articulaţiilor sau muşchilor, mâncărimi sau papule apărute după ce aţi luat acest medicament.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră în mod special dacă:
• aveţi hipertensiune arterială înainte să luaţi Mysimba, deoarece se poate agrava. Vi se vor măsura tensiunea arterială şi frecvenţa cardiacă înainte de a începe să luaţi Mysimba şi pe perioada cât luaţi acest medicament. Dacă aveţi o creştere semnificativă a tensiunii arteriale sau frecvenţei cardiace, este posibil să trebuiască să încetaţi să luaţi Mysimba.
• aveţi boală arterială coronariană necontrolată (o boală cardiacă ce este cauzată de existenţa unui flux sanguin precar în vasele de sânge ale inimii), cu simptome cum este angina (caracterizată prin dureri în piept) sau un infarct miocardic recent
• aveţi deja sau aţi avut o problemă de sănătate care afectează circulaţia sângelui în creier (boală cerebrovasculară)
• aveţi orice probleme cu ficatul înainte de a începe tratamentul cu Mysimba
• aveţi orice probleme cu rinichii înainte de a începe tratamentul cu Mysimba
• aveţi antecedente de manie (vă simţiţi euforic sau supraexcitat, ceea ce cauzează un comportament neobişnuit).

Vârstnici
Dacă aveţi vârsta de 65 ani sau peste, trebuie să luaţi Mysimba cu precauţie. Mysimba nu este recomandată la persoanele cu vârsta peste 75 ani.

Copii şi adolescenţi
Nu au fost efectuate studii la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Prin urmare, Mysimba nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Mysimba vă poate face să vă simţiţi ameţit, ceea ce vă poate slăbi capacitatea de concentrare şi reacţie. Dacă vă simţiţi ameţit, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Mysimba conţine lactoză (un tip de zahăr)
Dacă vi s-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, contactaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse grave
Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare din următoarele reacţii adverse grave:
- Convulsii (crize convulsive):
Rare – pot afecta cel mult 1 din 1.000 de persoane care iau Mysimba şi care prezintă riscul de a avea o criză convulsivă.
Simptomele unei crize convulsive includ convulsii şi, de obicei, pierderea cunoştinţei. Cineva care a avut o criză convulsivă poate fi confuz după aceea şi este posibil să nu îşi amintească ce s-a întâmplat. Apariţia convulsiilor este mai probabilă dacă luaţi o cantitate prea mare de medicament, dacă luaţi anumite alte medicamente sau dacă prezentaţi un risc mai mare decât cel obişnuit de a avea convulsii.

Alte reacţii adverse includ:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- senzaţie de rău (greaţă), stare de rău (vărsături)
- durere la nivelul abdomenului
- constipaţie
- dureri de cap
- dificultate de a dormi (aveţi grijă să nu luaţi Mysimba aproape de ora de culcare)
- anxietate, agitaţie
- dureri de articulaţii şi muşchi

Reacţii adverse frecvente (pot afecta cel mult 1 din 10 persoane):
- un număr scăzut al anumitor globule albe sanguine (scăderea numărului de limfocite)
- ameţeală, senzație de amețeală sau învârtire (vertij)
- tremurături (tremor)
- energie crescută, iritabilitate
- stare depresivă, tulburări de dispoziţie
- frisoane, febră
- scăderea apetitului, diaree
- modificări ale simţului gustativ (disgeuzie), uscăciunea gurii, dureri de dinţi
- dificultăţi de concentrare
- senzaţie de oboseală, somnolenţă sau lipsă de energie (letargie)
- sunete în urechi (tinitus)
- bătăi rapide sau neregulate ale inimii
- bufeuri
- secreții apoase la nivelul ochilor
- durere în partea de sus a abdomenului - ejaculare întârziată
- durere în piept, modificări ale electrocardiogramei (înregistrarea activităţii electrice a inimii)
- transpiraţie în exces (hiperhidroză)
- papule, erupţii tranzitorii la nivelul pielii, mâncărimi (prurit)
- căderea părului (alopecie)

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta cel mult 1 din 100 persoane):
- leziuni herpetice (herpes bucal)
- mâncărime, băşici, crăpături şi desprindere a unor bucăţi de piele dintre degetele de la picioare („piciorul de atlet” sau tinea pedis)
- ganglioni umflaţi la nivelul gâtului, subsiorilor şi regiunilor inghinale (limfadenopatie)
- pierdere excesivă de apă din organism (deshidratare)
- pierderea apetitului alimentar (anorexie)
- creşterea apetitului pentru alimente, creştere în greutate
- vise anormale, coşmaruri
- înroşirea feţei
- stare de nervozitate, senzaţie de desprindere de realitate, tensiune, agitaţie, schimbări de dispoziţie, halucinaţii, confuzie, suspiciune severă (paranoia), dezorientare
- pierderea dorinţei sexuale
- tremurături ale capului sau ale unui membru superior, care se accentuează atunci când încercaţi să faceţi un anumit lucru (tremor intenţional)
- tulburări de echilibru
- pierderea memoriei (amnezie), tulburări de memorie
- stare apropiată de leşin (pre-sincopă)
- rău de mişcare
- durere la nivelul urechilor, disconfort la nivelul urechilor
- tulburări ale vederii, vedere înceţoşată; iritaţie, durere sau tumefiere la nivelul ochilor; creşterea sensibilităţii la lumină (fotofobie)
- disconfort la nivelul nasului, congestie, scurgeri la nivelul nasului, strănut, tulburări ale sinusurilor
- dureri în gât, creşterea eliminării de mucus prin tuse, respiraţie dificilă, tulburări ale vocii, tuse, căscat
- tensiune arterială fluctuantă sau crescută (uneori severă)
- durere în partea de jos a abdomenului
- eructații
- umflarea buzelor
- pierderea de sânge proaspăt prin anus, de obicei, în scaun sau împreună cu acesta (hematochezie)
- trecerea unui organ sau a ţesutului care înconjoară organul prin peretele cavităţii care îl conţine în mod normal (hernie)
- eliminare de gaze în exces (flatulenţă), hemoroizi, ulcer, carii dentare
- inflamaţii ale vezicii biliare (colecistită)
- o problemă la coloana vertebrală în care discul de susţinere dintre două oase (vertebre) bombează în afară (hernierea discului intervertebral)
- durere de maxilar şi în regiunea inghinală
- o tulburare caracterizată printr-o nevoie bruscă şi imperioasă de a urina (micțiune cu caracter urgent), urinare anormal de frecventă, durere la urinare
- ciclu menstrual neregulat, sângerare vaginală, uscăciunea vulvei şi vaginului la femei
- dificultate de a obţine sau a menţine o erecţie
- stare anormală, slăbiciune (astenie)
- sete, senzaţie de căldură
- extremităţi reci (mâini, picioare)
- creşterea valorilor creatininei în sânge (indică pierderea funcţiei renale)
- creşterea valorilor enzimelor hepatice şi ale bilirubinei, tulburări hepatice, hepatită
- scăderea hematocritului (indică scăderea volumului globulelor roşii sanguine)
- acnee, piele cu aspect uleios

Reacţii adverse rare (pot afecta cel mult 1 din 1.000 persoane):
- sângerări sau vânătăi neobişnuite apărute sub piele
- modificări ale valorilor zahărului în sânge
- stare de iritabilitate sau ostilitate
- gânduri de sinucidere, tentative de sinucidere, senzaţie că v-aţi observa pe dumneavoastră înşivă din afara propriului corp sau senzaţie de ireal în legătură cu cele din jurul dumneavoastră (depersonalizare)
- rigiditate musculară, mişcări necontrolate, probleme cu mersul sau coordonarea
- tulburări de memorie
- leşin
- senzaţie de furnicături sau amorţire în mâini sau picioare
- lărgirea vaselor de sânge, scăderea tensiunii arteriale atunci când vă ridicaţi în picioare din poziţie aşezat sau culcat (hipotensiune arterială ortostatică)
- îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter)
- eritem multiform (o afecţiune severă a pielii, care poate afecta gura şi alte părţi ale corpului, cu pete roşii, de obicei, însoţite de mâncărime, care încep de pe membre), sindrom Stevens Johnson (o afecţiune rară a pielii, cu apariţia severă de băşici şi sângerări la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului şi organelor genitale)
- agravarea psoriazisului (pete îngroşate, de culoare roşie, pe piele)
- spasme musculare
- retenţie urinară

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta cel mult 1 din 10.000 persoane):
- umflarea pleoapelor, feţei, buzelor, limbii sau gâtului, ce poate cauza mari dificultăţi de respiraţie (angioedem), reacţie alergică bruscă, cu risc vital (şoc anafilactic)
- idei fixe, iraţionale (iluzii), agresivitate
- distrugeri musculare anormale, care pot conduce la probleme cu rinichii (rabdomioliză)

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
- psihoză

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Mysimba împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu luaţi Mysimba împreună cu:
• Inhibitori de monoaminooxidază (medicamente pentru tratamentul depresiei sau al bolii parkinson), cum sunt fenelzina, selegilina sau rasagilina. Trebuie să încetaţi să luaţi aceste medicamente cu cel puţin 14 zile înainte de a începe să luaţi Mysimba (consultaţi „Nu luaţi Mysimba”)
• Opioide şi medicamente care conţin opioide, de exemplu, pentru tratamentul tusei şi răcelii (cum sunt amestecurile ce conţin dextrometorfan sau codeină), dependenţa de opioide (cum este metadona), durerea (de exemplu, morfina şi codeina), diareea (de exemplu, paregoric). Trebuie să încetaţi să luaţi orice medicamente de tip opioid cu cel puţin 7-10 zile înainte de a începe să luaţi Mysimba. Medicul dumneavoastră poate efectua un test de sânge pentru a se asigura, înainte de începerea tratamentului, că organismul dumneavoastră a eliminat aceste medicamente. Naltrexona blochează efectele opioidelor; dacă luaţi doze mai înalte de opioide pentru a depăşi acest efect al naltrexonei, puteţi suferi o intoxicaţie acută cu opioide, care poate pune viața în pericol. După ce încetaţi tratamentul cu Mysimba, este posibil să fiţi mai sensibil la dozele scăzute de opioide (vezi „Nu luaţi Mysimba”).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, întrucât medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenţie pentru a detecta eventualele reacţii adverse:
• Medicamente care pot, atunci când sunt utilizate singure sau împreună cu combinația naltrexonă/bupropionă, să crească riscul de apariţie a convulsiilor, cum sunt:
- medicamente pentru depresie şi alte probleme de sănătate mintală
- steroizi (cu excepţia picăturilor, cremelor sau loţiunilor pentru probleme ale ochilor şi pielii sau medicamentelor inhalatorii pentru tulburări ale respiraţiei, cum este astmul)
- medicamente utilizate pentru prevenirea malariei
- chinolone (antibiotice, cum este ciprofloxacina, pentru tratarea infecţiilor)
- tramadol (un medicament împotriva durerii, care aparţine clasei opioidelor)
- teofilină (utilizată la tratamentul astmului)
- antihistaminice (medicamente pentru tratarea febrei fânului, mâncărimilor sau altor reacţii de natură alergică) ce cauzează somnolenţă (cum este clorfeniramina); medicamente pentru scăderea valorilor zahărului în sânge (cum sunt insulina, sulfonilureele, cum sunt gliburidul sau glibenclamida, şi meglitinidele, cum sunt nateglinida sau repaglinida)
- medicamente care vă ajută să dormiţi (sedative, cum este diazepamul)
• Medicamente pentru tratarea depresiei (cum sunt desipramina, venlafaxina, imipramina, paroxetina, citalopramul) sau alte probleme de sănătate mintală (cum sunt risperidona, haloperidolul, tioridazina)
• Unele medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (beta-blocante, cum este metoprololul, şi clonidina, un antihipertensiv cu acţiune la nivel central)
• Unele medicamente utilizate pentru tratamentul ritmului cardiac neregulat (cum sunt propafenona, flecainida)
• Unele medicamente utilizate pentru tratamentul cancerului (cum sunt ciclofosfamida, ifosfamida, tamoxifenul)
• Unele medicamente utilizate pentru tratamentul bolii Parkinson (cum sunt levodopa, amantadina sau orfenadrina)
• Ticlopidina sau clopidogrelul, utilizate, în principal, pentru tratamentul bolii cardiace sau accidentului vascular cerebral
• Medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV şi al SIDA, cum sunt efavirenzul şi ritonavirul
• Medicamente utilizate pentru tratamentul epilepsiei, cum sunt valproatul, carbamazepina, fenitoina sau fenobarbitalul.

Medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenţie pentru a detecta eventualele reacţii adverse şi/sau ar putea fi necesar să ajusteze doza celorlalte medicamente sau a Mysimba.

Mysimba împreună cu alcool etilic
Consumul excesiv de alcool etilic în timpul tratamentului cu Mysimba poate creşte riscul de apariţie a convulsiilor (crizelor convulsive), a tulburărilor mentale sau poate reduce toleranţa la alcool etilic. Medicul dumneavoastră v-ar putea sugera să nu beţi alcool etilic în timp ce luaţi Mysimba sau să încercaţi să beţi cât mai puţin posibil. Dacă, în prezent, beţi mult, nu încetaţi brusc să beţi deoarece vă puteţi expune riscului de a avea o criză convulsivă.

Administrarea de Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită în sarcină / alaptare:

Mysimba nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prezentare ambalaj:

Mysimba comprimate cu eliberare prelungită sunt comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albastră, având ştanţat textul „NB-890” pe una dintre feţe. Mysimba este disponibil în ambalaje conţinând 28, 112 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mysimba 8 mg/90 mg comprimate cu eliberare prelungită vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.