Prospect NORMODIAB, comprimate

Substanța activă: plante
Producator: Plantavorel
Clasa ATC: [A10XN]: tractul digestiv si metabolism >> terapia antidiabetica >> alte medicamente folosite in tratamentul diabetului >> alte medicamente folosite in tratamentul diabetului

Indicații NORMODIAB, comprimate:

In tratamentul diabetului zaharat insulino-independent (tip II) cu sau fara exces ponderal. Prin actiunea sa preponderent periferica, produsul poate fi asociat insulinoterapiei in diabetul zaharat insulino-dependent (tip I) inducand o mai buna echilibrare a bolii.

Administrare NORMODIAB, comprimate:

Intern: 2-6 comprimate pe zi astfel: la diabeticii cu glicemia ? jeun intre 120-150 mg/dl - 2 comprimate pe zi, in timpul meselor principale; la diabeticii cu glicemia ? jeun intre 150-200 mg/dl - 4 comprimate pe zi, cate o tableta in timpul meselor principale si una la gustarea de la ora 11; la diabeticii cu glicemia peste 200 mg/dl - 6 comprimate pe zi, cate 2 in timpul celor trei mese principale. Pentru persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (tip I), se asociaza tratamentului cu insulina, cand in timp se poate constata reducerea necesarului de insulina utilizat. Pentru prevenirea accidentelor, Normodiab, nu va fi folosit in cazurile de diabet zaharat de tip I in terapie unica, renuntandu-se brusc la insulina.

Acțiune:

Scaderea glicemiei prin cresterea utilizarii periferice a glucozei si inhibarea productiei hepatice de glucoza (neoglucogeneza), actiune ce se datoreaza sinergismului dintre acidul mirtilic din frunzele de afin si compusilor de tip biguanidinic din tecile de fasole si frunzele de dud. Actiune antioxidanta si hipolipemianta favorabila in prevenirea complicatiilor cronice ale diabetului, datorita prezentei in produs a antocianilor, flavonelor si flavonoizilor, oligoelementelor.

Compoziție NORMODIAB, comprimate:

Pulberi vegetale din: Vaccinum myrtillus (fructe si frunze de afin), Morus alba et nigra (frunze de dud alb si negru), Phaseolus vulgaris (teci de fasole), Betula verrucosa (frunze de mesteacan), Juglans regia (foliole de nuc), extract de Vaccinum myrtillus, excipienti de comprimare.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NORMODIAB, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NORMODIAB, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.