Prospect LANZAP, capsule

Substanța activă: lansoprazolum
Producator: Dr. Reddy`s Laboratories
Clasa ATC: [A02BC]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >> inhibitori ai pompei protonice

Indicații LANZAP, capsule:

Se recomanda in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a esofagitei de reflux, a sindromului Zollinger-Ellison si a ulcerelor generate de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la Lansoprazol.

Administrare LANZAP, capsule:

Ulcer gastric: 30 mg o data pe zi timp de 8 saptamani, iar in cazurile severe 60 mg o data pe zi. Esofagite de reflux: 30 mg o data pe zi timp de 8 saptamani. Cazuri recidivante: 60 mg o data pe zi. Ulcer duodenal: 30 mg o data pe zi timp de 2-4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 120 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 30-60 mg conform reactiei pacientului.

Acțiune:

Lanzap (lansoprazol) este un inhibitor al pompei de protoni gastrice. Lansoprazol-ul, un derivat benizimidazolic substituit actioneaza in faza finala a producerii de acid controland ca atare aciditatea intragastrica, independent de stimuli. El inhiba in mod pronuntat secretia de acid gastric bazal sau stimulat. Lanzap (lansoprazol) este astfel un medicament antisecretor foarte eficient in tratarea rapida a ulcerului gastroduodenal acut, a esofagitei erozive si in reducerea hiperaciditatii gastrice la pacientii suferind de sindromul Zollinger-Ellison.

Compoziție LANZAP, capsule:

Fiecare capsula cu eliberare lenta contine: Lansoprazol 30 mg (sub forma de granule filmate enterice).

Precauții:

Lanzap (lansoprazol) nu se va folosi in afectiunile gastrice maligne. De asemenea, va fi evitata administrarea pe o durata indelungata. Nu se recomanda copiilor.

Reacții adverse ale LANZAP, capsule:

Lanzap (lansoprazol) este in generat bine tolerat, nedeterminand reactii adverse importante. Efectele secundare sunt de asemenea slabe. Administrarea la varstnici nu determina o mai mare incidenta. Cele mai frecvent intalnite sunt: diaree, cefalee, afectiuni alergice dermatologice.
Alte medicamente cu substanța activă lansoprazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LANZAP, capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LANZAP, capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.