Prospect SPIROPENT, sirop

Substanța activă: clenbuterolum
Producator: Boehringer Ingelheim
Clasa ATC: [R03CC]: aparatul respirator >> antiastmatice >> adrenergice de uz sistemic >> beta-2-adrenergice selective

Indicații SPIROPENT, sirop:

Spiropent este indicat in terapia astmului bronsic persistent usor, moderat, sever, astmului bronsic cu manifestari nocturne, a astmului bronsic de efort, a BPOC.

Contraindicații:

Spiropent are o buna tolerabilitate. Se vor avea insa in vedere urmatoarele contraindicatii: tireotoxicoza, stenoza subaortica hipertrofica idiopatica, tahiartimii.

Administrare SPIROPENT, sirop:

Comprimate a 0,02 mg clenbuterol clorhidrat: Adulti si copii peste 12 ani: 1 comprimat de 2 ori pe zi (0,04 mg pe zi). Dupa un timp mai indelungat de administrare, posologia poate fi redusa la 1/2 comprimat de 2 ori pe zi (0,02 mg pe zi). In bronhospasmul sever doza poate fi crescuta la 2 comprimate de 2 ori pe zi (0,08 mg pe zi). Copii sub 12 ani: In functie de greutatea corporala; doza zilnica recomandata este de 0,0012 mg/kg corp/zi, cu limite intre 0,0008 mg/kg corp/zi si 0,0015 mg/kg corp/zi. Sirop pentru copii, cu 0,005 mg clenbuterol clorhidrat/5 ml:

copii 6-12 ani: 15 ml (0,015 mg) de 2 ori pe zi
copii 4-6 ani: 10 ml (0,010 mg) de 2 ori pe zi
copii 2-4 ani: 5 ml (0,005 mg) de 3 ori pe zi
copii sub 2 ani: 5 ml (0,005 mg) de 2 ori pe zi
Durata tratamentului depinde de simptomatologie si nu exista contraindicatii pentru terapia pe termen lung.
Conditii de past

Acțiune:

Spiropent este un bronhodilatator b2-adrenergic. Fiind administrat pe cale orala, Spiropent este util in pediatrie si/sau in cazurile cand administrarea bronhodilatatoarelor pe cale inhalatorie (MDI) este dificila sau imposibila (de exemplu, la batrani). Spiropent se deosebeste de alte bronhodilatatoare b2-adrenergice prin urmatoarele proprietati: doza terapeutica redusa, timp de injumatatire prelungit, absorbtie rapida si completa. Pe langa efectul sau bronhodilatator, Spiropent scade vascozitatea mucusului si creste clearance-lui mucociliar. In doze terapeutice nu are efecte nedorite asupra aparatului cardiovascular (nu influenteaza tensiunea arteriala, alura ventriculara) sau asupra concentratiei serice de glucoza, insulina, acizi grasi liberi, ioni de sodiu si potasiu. Efectul bronhodilatator se instaleaza dupa 5-10 minute de la administrarea orala si persista 10-14 ore. Spiropent poate fi folosit in terapia pe termen lung a bolilor pulmonare obstructive cronice, asociat, acolo unde este cazul, cu medicamente anti-inflamatoare (de exemplu, corticoterapie pe cale inhalatorie).

Compoziție SPIROPENT, sirop:

Sirop, flacon de 100 ml cu 0,005 mg clenbuterol clorhidrat/5 ml.

Precauții:

Nu se recomanda administrarea produsului cu putin timp inainte de nastere, datorita posibilului efect inhibitor asupra contractiilor uterine. Se recomanda administrarea cu precautie la pacientii cu infarct miocardic recent.

Sarcina si alaptare: Desi nu au fost dovedite efecte teratogene, Spiropent nu este recomandat in primul trimestru de sarcina.

Reacții adverse ale SPIROPENT, sirop:

La fel ca toate celelalte bronhodilatatoare b2-adrenergice, Spiropent poate produce tremor fin al musculaturii scheletice, in special la inceputul tratamentului. Foarte rar, la doze terapeutice, poate aparea o usoara stare de neliniste.
Alte medicamente cu substanța activă clenbuterolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu SPIROPENT, sirop(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul SPIROPENT, sirop vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.