Prospect VACCIN RABIC, fiole

Substanța activă: vaccinuri terapeutice
Producator: Institutul Cantacuzino
Clasa ATC: [J07]: >> >> antiinfectioase de uz sistemic >> vaccinuri

Indicații VACCIN RABIC, fiole:

Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.

Contraindicații:

Nu exista.

Administrare VACCIN RABIC, fiole:

Vaccinarea postinfectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de vaccin in functie de varsta pacientului. Persoanele adulte si copiii peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml; copiii sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea vaccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.

Acțiune:

Vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.

Compoziție VACCIN RABIC, fiole:

Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000.

Reacții adverse ale VACCIN RABIC, fiole:

Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite. Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice. Se impune controlul zilnic al persoanelor vaccinate si se intrerupe vaccinarea la primele simptome de reactii.
Alte medicamente cu substanța activă vaccinuri terapeutice:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu VACCIN RABIC, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul VACCIN RABIC, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.