Prospect Verapamil 80 mg, drajeuri

Substanța activă: verapamilum
Producator: CHINOIN PHARMACEUTICAL AND CHEMICAL WORKS Co. Ltd.
Clasa ATC: [C08DA]: sistem cardiovascular >> blocanti de calciu >> blocanti de calciu cu efecte direct cardiace >> phenylalkilamine derivati
Acest medicament aparţine unui grup de medicamente numit blocante ale canalelor de calciu. Blocantele canalelor de calciu modifică cantitatea de calciu care intră în celulele musculare din vasele de sânge şi inima dumneavoastră. Aceasta poate modifica forţa şi viteza cu care bate inima dumneavoastră. Prin efectele sale, verapamilul scade consumul energetic şi necesarul de oxigen al miocardului. De asemenea, deschide vasele de sânge, astfel încât sângele poate fi pompat mult mai uşor în corp. Ajută, în acest mod, să ajungă mai mult oxigen la muşchiul inimii şi vă poate scădea tensiunea arterială.

Verapamilul scade conducerea impulsurilor prin acţiune pe celulele ţesutului excito-conductor intracardiac. Ca rezultat al acestui mecanism de acţiune, verapamilul este indicat pentru tratamentul aritmiilor.

Indicații Verapamil 80 mg, drajeuri:

Acest medicament se utilizează pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, durerilor toracice produse de afectarea coronarelor (angină pectorală) şi aritmiilor, ca şi pentru tratamentul post-infarct miocardic acut şi cardiomiopatiei hipertrofice care nu răspunde la tratamentul cu beta-blocante (cu excepţia formei obstructive).

Contraindicații:

Nu luaţi Verapamil
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de verapamil sau la oricare dintre celelalte componente ale Verapamil.
- dacă aveţi şoc cardiogen.
- dacă aveţi infarct miocardic acut complicat (cum sunt frecvenţa scăzută a bătăilor inimii, insuficienţa cardiacă stângă şi tensiunea arterială scăzută).
- dacă aveţi unele tulburări de conducere intracardiacă care determină bătăi rare ale inimii, cum sunt: boala nodului sinusal (cu excepţia pacienţilor purtători de stimulator cardiac), bloc sinoatrial, bloc atrioventricular (AV) de gradul II sau III (cu excepţia pacienţilor purtători de stimulator cardiac),
- dacă aveţi fibrilaţie atrială sau flutter atrial în condiţii de fascicul accesor (sindrom Wolff-ParkinsonWhite sau Lown-Ganong-Levine).
- dacă aveţi probleme cu inima, cum este insuficienţa cardiacă decompensată.
- dacă aveţi probleme cu inima, cum este insuficienţă ventriculară stângă.
- dacă aveţi bătăi ale inimii anormal de rare (< 50 bătăi pe minut).
- dacă aveţi tensiune arterială foarte scăzută (tensiune arterială sistolică <90 mm Hg).
- dacă aveţi intoxicaţie cu medicamente numite digitalice.
- dacă alăptaţi.

Administrare Verapamil 80 mg, drajeuri:

Luaţi întotdeauna Verapamil exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Deoarece stabilirea dozei se realizează în funcţie de răspunsul pacientului şi necesită supraveghere medicală atentă, trebuie să respectaţi modul de administrare recomandat de medicul dumneavoastră.
Înghiţiţi drajeurile întregi, cu un pahar cu apă. Drajeurile nu trebuie supte, divizate, sparte sau mestecate.
Doza pe care va trebui să o luaţi va depinde de afecţiunea dumneavoastră şi va fi stabilită în mod individual de către medicul dumneavoastră.
Hipertensiune arterială
În general, doza iniţială recomandată este de 40 mg clorhidrat de verapamil de 3 ori pe zi.
La adult, doza zilnică medie este de 80 - 120 mg clorhidrat de verapamil de 3 ori pe zi. Doza zilnică maximă de 480 mg clorhidrat de verapamil nu trebuie depăşită decât în cazuri excepţionale.
Angină pectorală, cardiomiopatie hipertrofică
Doza iniţială recomandată este de 40 - 80 mg clorhidrat de verapamil pe zi. Doza poate fi crescută zilnic (în caz de angină instabilă) sau în fiecare săptămână, până la obţinerea răspunsului clinic optim.
Doza zilnică totală recomandată este de 240 mg clorhidrat de verapamil (în caz de angină de efort) sau de 480 mg clorhidrat de verapamil (în caz de angină de repaus şi angină Prinzmetal).
Tahicardie supraventriculară
Doza recomandată este de 40 - 120 mg clorhidrat de verapamil de 3-4 ori pe zi, în funcţie de severitatea afecţiunii.
Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate recomanda şi alte medicamente în timpul tratamentului cu Verapamil.
Insuficienţă hepatică
La pacienţii cu afectarea funcţiei ficatului, este necesară ajustarea dozelor iar tratamentul trebuie iniţiat cu doza minima eficace.
Dacă aţi luat mai mult Verapamil decât trebuie
Dacă aţi luat mai mult Verapamil decât trebuie adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Principalele simptome ale supradozajului sunt: scăderea tensiunii arteriale, simptome de şoc, pierderea conştienţei, tulburări de ritm ale inimii, creşterea valorilor zahărului în sânge, stupor şi acidoză metabolică.
Dacă aţi uitat să luaţi Verapamil
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aţi luat una sau mai multe doze.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză ca de obicei.
Dacă încetaţi să luaţi Verapamil
Dacă încetaţi să luaţi Verapamil starea dumneavoastră se poate înrăutăţi. Este important să continuaţi să luaţi acest medicament până când medicul dumneavoastră vă spune să întrerupeţi administrarea. Nu opriţi administrarea medicamentului doar pentru că vă simţiţi mai bine.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Verapamil 80 mg, drajeuri:

Substanţa activă este clorhidratul de verapamil. Fiecare drajeu conţine clorhidrat de verapamil 80 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru; strat de drajefiere: ceară Carnauba, galben de chinolină (E 104), celuloză microcristalină, macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidonă, talc, carbonat de calciu, zahăr.

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când luaţi Verapamil
- dacă aveţi afecţiuni renale sau hepatice
- dacă aveţi insuficienţă circulatorie, tensiune arterială scăzută, în special dacă primiţi tratament cu medicamente beta-blocante
- dacă aveţi bloc atrio-ventricular (BAV) de grad I
- dacă aveţi dimensiuni crescute ale muşchiului inimii
- dacă aveţi o tulburare a conducerii neuromusculare determinată de administrarea unor medicamente sau apărută în cadrul unor boli, cum sunt, miastenia gravis, sindrom Eaton-Lambert, distrofia musculară progresivă Duchenne.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
La unele persoane, Verapamil poate afecta capacitatea de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a presta activităţi care presupun atenţie. Această situaţie apare mai ales la începutul tratamentului, la creşterea dozei, în cazul în care schimbaţi alt medicament cu Verapamil sau atunci când consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului.
Nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje şi nu efectuaţi alte activităţi care presupun atenţie până când nu ştiţi cum vă afectează acest medicament.
În timpul tratamentului, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje trebuie stabilită individual, de către medicul dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Verapamil
Drajeurile de Verapamil conţin lactoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Verapamil 80 mg, drajeuri:

Ca toate medicamentele, Verapamil poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:
Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile
Cele mai frecvente reacţii adverse: constipaţie, dureri de cap, vertij, slăbiciune, nervozitate, înroşirea feţei, disconfort gastric, greaţă, mai rar hipotensiune arterială ortostatică şi foarte rar reacţii alergice (erupţii cutanate).
Tulburări hematologice şi limfatice
Vânătăi, hematoame.
Tulburări ale sistemului imunitar
Reacţii de hipersensibilitate (de exemplu înroşirea pielii, mâncărime, urticarie).
Dificultăţi la respiraţie (bronhospasm).
Tulburări ale sistemului nervos
Dureri de cap, ameţeli, senzaţie de amorţeală sau furnicături la nivelul pielii, tremor, mişcări pe care nu le puteţi controla (sindrom extrapiramidal), evenimente cerebrovasculare (cum ar fi un accident vascular cerebral), confuzie, tulburări de echilibru, tulburări ale somnului (insomnie), spasme ale muşchilor, manifestări psihotice (tulburări psihice), somnolenţă şi tulburări de vedere.
Tulburări acustice şi vestibulare
Senzaţie de învârtire a corpului (vertij), ţiuit şi zumzet în urechi (tinitus).
Tulburări cardiace
În special la doze mari sau dacă mai aveţi şi alte leziuni cardiace, anumite reacţii adverse sunt mai intense decât efectul necesar din punct de vedere al tratamentului, putând determina: frecvenţă mică a bătăilor inimii, ritm anormal al bătăilor inimii (aritmii), stop cardiac, apariţia sau agravarea afectării funcţiei inimii, dureri în piept, infact miocardic, palpitaţii.
Tulburări vasculare
Scăderea tensiunii arteriale, erupţie pe piele sub formă de purpură (vasculită), edeme periferice, bufeuri.
Tulburări gastro-intestinale
Greaţă, vărsături, constipaţie, oprirea mişcărilor intestinului (ileus), diaree, uscăciunea gurii, tulburări de digestie, modificări la nivelul gingiilor şi durere/disconfort la nivelul abdomenului.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat
Umflarea feţei, buzelor sau a limbii, cu dificultăţi de respiraţie sau de înghiţire, sindrom Stevens-Johnson (erupţie severă pe piele), înroşirea pielii sub diferite forme, erupţii cutanate, căderea părului, modificări locale cutanate, umflarea gleznelor, crize dureroase resimţite la mâini şi la picioare, care devin roşii, umflate şi fierbinţi, transpiraţii.
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv
Slăbiciune musculară, dureri musculare, dureri articulare.
Tulburări renale şi ale căilor urinare
Urinare frecventă şi în cantităţi mici.
Tulburări ale aparatului genital şi sânului
Tulburări de menstruaţie, impotenţă sexuală (disfuncţie erectilă), secreţie lactată anormală a sânilor, creşterea în volum a sânilor la bărbaţi.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare
Oboseală.
Investigaţii diagnostice
Afectare reversibilă a funcţiei hepatice, caracterizată prin creşterea valorilor enzimelor hepatice din sânge (a transaminazelor şi/sau a fosfatazei alcaline).
Creşteri ale valorilor plasmatice ale unui hormon numit prolactină.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În mod special spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul dintre următoarele medicamente:
- medicamente alfa-blocante utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau a altor afecţiuni cardiace (acestea includ prazosin şi terazosin)
- acid acetilsalicilic , deoarece creşte riscul de sângerare
- alcool etilic, deoarece creşte concentraţia în sânge a alcoolului
- medicamente folosite pentru tratamentul bătăilor de inimă anormale (antiaritmice), cum sunt flecainida, chinidina, disopiramida
- medicamente diuretice (medicamente pentru eliminarea apei), medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale şi medicamente pentru dilatarea vaselor de sânge
- teofilină, folosită pentru tratamentul astmului
- carbamazepină, fenitoină sau fenobarbital. Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul convulsiilor.
- medicamente folosite pentru tratamentul depresiei, anxietăţii sau psihozei, cum sunt imipramina, buspirona şi litiul
- midazolam, utilizat ca sedativ sau anestezic
- glibenclamida (gliburida), folosită pentru tratamentul anumitor tipuri de diabet
- insulină, utilizată pentru tratamentul anumitor tipuri de diabet
- rifampicină, utilizată pentru tratamentul tuberculozei şi a altor tipuri de infecţii
- medicamente pentru tratamentul unor anumite tipuri de infecţii, cum sunt eritromicină, claritromicină şi telitromicină
- doxorubicină, medicament utilizat pentru tratamentul cancerului
- medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei HIV, cum este ritonavir
- medicamente beta-blocante, utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau a altor afecţiuni cardiace, cum sunt metoprolol şi propranolol. Aceste medicamente nu trebuie administrate intravenos în timpul tratamentului cu Verapamil.
- medicamente care relaxează musculatura corpului
- alte medicamente folosite pentru a controla bătăile anormale ale inimii, cum sunt digoxina şi digitoxina
- cimetidină, folosită pentru tratamentul ulcerului de stomac
- medicamente cu acţiune de scădere a imunităţii, cum sunt ciclosporina, sirolimus, everolimus şi tacrolimus. Acestea sunt folosite pentru a împiedica respingerea organului transplantat.
- medicamente denumite “statine”, cum sunt atorvastatin, lovastatin, simvastatin, folosite pentru a scădea cantitatea de colesterol din sânge
- almotriptan, folosit pentru tratamentul migrenei
- medicamente folosite pentru tratamentul gutei cum este sulfinpirazona
- colchicină, medicament folosit pentru tratamentul gutei
- alte medicamente cum sunt: calcitriol, dihidrotahisterol, izoprenalină.
În cazul în care aveţi planificată o intervenţie chirurgicală, spuneţi chirurgului sau dentistului dumneavoastră că luaţi Verapamil, deoarece poate interacţiona cu anestezicul utilizat.

Folosirea Verapamil împreună cu alimente şi băuturi
Sunătoarea poate scădea concentraţia plasmatică a clorhidratului de verapamil, în timp ce sucul de grepfruit o poate creşte.
Verapamil creşte timpul de care are nevoie organismul dumneavoastră să elimine alcoolul. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să beţi foarte mult pentru ca valoarea alcoolemiei să fie peste limita legală a şofatului. De asemenea, vă va lua mai mult timp până vă veţi reveni.

Administrarea de Verapamil 80 mg, drajeuri în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu se recomandă administrarea medicamentului în timpul sarcinii (în special în primul trimestru).
Medicamentul este contraindicat în timpul alăptării. Dacă este necesară continuarea tratamentului, se recomandă întreruperea alăptării.

Prezentare ambalaj:

Drajeuri convexe, de culoare galben-lămâie; în secţiune drajeurile sunt albe.
Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a câte 10 drajeuri.
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 25 drajeuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 grade C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Verapamil după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă verapamilum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Verapamil 80 mg, drajeuri(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Verapamil 80 mg, drajeuri vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.