Prospect VeraSeal soluții pentru adeziv tisular

Substanța activă: combinații (fibrinogen uman+trombină umană)
Producator: Instituto Grifols, S.A., Spania
Clasa ATC: [B02BC]: sange si organe hematopoietice >> antihemoragice >> vitamina k si alte hemostatice >> hemostatice locale
VeraSeal conține fibrinogen uman și trombină umană, două proteine extrase din sânge, care formează un cheag atunci când sunt administrate împreună.

Indicații VeraSeal soluții pentru adeziv tisular:

VeraSeal se utilizează în timpul operațiilor chirurgicale, la adulți. Acesta este aplicat pe suprafața țesutului care sângerează, pentru a reduce sângerarea în timpul operației și după aceasta, atunci când tehnicile chirurgicale standard nu sunt suficiente.

Contraindicații:

Chirurgul dumneavoastră nu trebuie să vă trateze cu VeraSeal:

- dacă sunteți alergic la fibrinogen uman sau trombină umană sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

VeraSeal nu trebuie aplicat în interiorul vaselor de sânge.

VeraSeal nu trebuie utilizat pentru tratamentul sângerării severe sau rapide dintr-o arteră.

VeraSeal nu trebuie utilizatprin pulverizare în chirurgia internă efectuată folosind un endoscop (un instrument lung și flexibil care ajută la investigarea interiorului corpului). Pentru chirurgia efectuată printr-un mic orificiu (laparoscopie), medicul va utiliza VeraSeal prin pulverizare numai dacă distanța față de pulverizator poate fi apreciată cu exactitate (vezi mai jos).

Administrare VeraSeal soluții pentru adeziv tisular:

Utilizarea VeraSeal este restricționată; pot administra acest tratament doar chirurgii cu experiență, care au fost instruiți în ceea ce privește folosirea VeraSeal.

Chirurgul va aplica VeraSeal pe suprafața vaselor de sânge sau pe suprafața tisulară a organelor interne, pe parcursul operației, folosind un dispozitiv de aplicare. Acest dispozitiv permite administrarea unor cantități egale din cele două componente ale VeraSeal în același timp și asigură faptul că acestea sunt amestecate omogen, ceea ce este important pentru ca adezivul tisular să funcționeze cel mai bine posibil.

Cantitatea de VeraSeal care va fi aplicată depinde de o serie de factori, inclusiv tipul de intervenție chirurgicală, dimensiunea zonei de tratat în timpul operației și modul în care VeraSeal este aplicat.
Chirurgul va decide ce cantitate este adecvată și va aplica exact atât cât este nevoie pentru a forma un strat subțire, uniform. Dacă nu pare să fie suficient, poate fi aplicat un al doilea strat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Următoarele informații sunt destinate numai profesioniștilor din domeniul sănătății:

Doze și mod de administrare

Utilizarea VeraSeal este restricționată; pot administra acest tratament doar chirurgii cu experiență, care au fost instruiți în ceea ce privește folosirea medicamentului.

Volumul de VeraSeal aplicat și frecvența de aplicare trebuie să corespundă întotdeauna nevoilor clinice subiacente ale pacientului.

Doza aplicată se stabilește în funcție de o serie de variabile incluzând, dar fără a se limita la, tipul de intervenție chirurgicală, dimensiunea zonei și modul de aplicare dorit, precum și numărul de aplicări.

Aplicarea medicamentului trebuie să fie individualizată de către medicul curant. În studiile clinice, dozele individuale au variat, de obicei, între 0,3 și 12 ml. Pentru alte proceduri, pot fi necesare volume mai mari.

Volumul inițial de medicament aplicat la locul anatomic selectat sau pe suprafața țintă trebuie să fie suficient pentru a acoperi în întregime zona de aplicare vizată. VeraSeal trebuie aplicat în strat subțire. Aplicarea poate fi repetată, după cum este necesar.

Incompatibilități

Acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.

Precauții speciale

Numai pentru administrare epilezională. A nu se aplica intravascular.

Pot apărea complicații tromboembolice, care pot pune viața în pericol, dacă preparatul este aplicat accidental intravascular.

Atunci când se utilizează vârfurile pentru aplicator accesorii, trebuie să se urmeze instrucțiunile de utilizare pentru aceste dispozitive.

Înainte de administrarea VeraSeal, trebuie luate măsuri de precauție astfel încât părțile corpului din afara zonei de aplicare dorite să fie protejate (acoperite) suficient pentru a preveni adeziunea tisulară în locurile care nu sunt vizate.

VeraSeal trebuie aplicat în strat subțire. Grosimea excesivă a cheagului poate afecta negativ eficacitatea medicamentului și procesul de vindecare a plăgii.

Instrucțiuni de utilizare

Citiți acest prospect înainte de a deschide ambalajul. A se consulta pictogramele de la sfârșitul acestui prospect.

Manipularea VeraSeal

VeraSeal este furnizat gata de utilizare, în ambalaje sterilizate, și trebuie manipulat utilizând tehnica sterilă în condiții aseptice. Eliminați ambalajele deteriorate, întrucât resterilizarea nu este posibilă.

Se ia cutia de la congelator, se deschide și se scot cele două blistere.

Blisterul care conține aplicatorul dublu se ține la temperatura camerei până când adezivul tisular pe bază de fibrină este pregătit pentru utilizare.

• Dezghețare la temperatura camerei (metoda preferată)

Blisterul cu seringile preumplute cu VeraSeal se dezgheață la temperatura camerei, respectând următorii pași:

1. Blisterul care conține suportul pentru seringi cu seringile preumplute se așază pe o suprafață la temperatura camerei (20 ºC - 25 ºC):
timp de aproximativ 70 minute pentru mărimile de ambalaj de 2 ml și 4 ml
timp de aproximativ 90 minute pentru mărimile de ambalaj de 6 ml și 10 ml

După dezghețare, pentru utilizare, nu este necesar să încălziți medicamentul.

După dezghețare, soluțiile trebuie să fie transparente sau ușor opalescente și incolore până la galben pal. Soluțiile tulburi sau cele care conțin particule nu trebuie utilizate.

Păstrarea după dezghețare

După dezghețare, trusa care conține suportul pentru seringi VeraSeal cu seringile preumplute și aplicatorul dublu poate fi păstrată timp de maximum 48 ore la frigider, la temperaturi cuprinse între 2 ºC - 8 ºC, sau 24 ore la temperatura camerei (20 ºC - 25 ºC) înainte de utilizare, cu condiția să rămână sigilată în ambalajul original. După deschiderea blisterelor, VeraSeal se utilizează imediat și conținutul neutilizat se aruncă.

După dezghețare, nu se recongelează.

Instrucțiuni de transferare

1. După dezghețare, se ia blisterul ținut pe suprafața la temperatura camerei sau se scoate din frigider, unde a fost ținut la temperaturi de 2 °C - 8 °C.
2. Se deschide blisterul și se pune suportul pentru seringi VeraSeal cu seringile preumplute la îndemâna unei a doua persoane, pentru transferarea în câmpul steril. Partea exterioară a blisterului nu trebuie să intre în contact cu câmpul steril. Vezi Figura 1

• Baie de apă sterilă (dezghețare rapidă)

Seringile preumplute cu VeraSeal se dezgheață în interiorul câmpului steril, într-o baie de apă sterilă termostatică la temperatură maximă de 37 ºC, respectând următorii pași:

NOTĂ: După deschiderea blisterelor de VeraSeal, produsul se utilizează imediat. Se utilizează tehnica sterilă, pentru a se evita posibilitatea contaminării pe seama manipulării incorecte, și se respectă cu precizie pașii de mai jos. Capacul Luer pentru seringi nu se scoate înainte ca dezghețarea să fie finalizată și aplicatorul dublu să fie pregătit pentru atașare.

1. Se deschide blisterul și se pune suportul pentru seringi VeraSeal cu seringile preumplute la îndemâna unei a doua persoane, pentru transferarea în câmpul steril. Partea exterioară a blisterului nu trebuie să intre în contact cu câmpul steril. Vezi Figura 1.
2. Suportul pentru seringi cu seringile preumplute se așază direct în baia de apă sterilă, asigurându-se imersiunea completă în apă a acestora. Vezi Figura 2.
3. La 37 ºC, timpul necesar este de aproximativ 5 minute pentru mărimile de ambalaj de 2 ml, 4 ml, 6 ml și 10 ml, dar nu trebuie să se lase la această temperatură pe o durată mai lungă de 10 minute.
Temperatura băii de apă nu trebuie să depășească 37 ºC.
4. Suportul pentru seringi cu seringile preumplute se usucă după dezghețare, utilizând o compresă de tifon chirurgicală sterilă.

După dezghețare, soluțiile trebuie să fie transparente sau ușor opalescente și incolore până la galben pal. A nu se utiliza soluțiile tulburi sau cele care conțin particule.

VeraSeal se utilizează imediat și conținutul neutilizat se aruncă.

• Instrucțiuni de conectare
1. Se deschide blisterul și se pun aplicatorul dublu VeraSeal și cele două vârfuri pulverizatoare fără aer la îndemâna unei a doua persoane, pentru transferarea în câmpul steril. Partea exterioară a blisterului nu trebuie să intre în contact cu câmpul steril.
2. Se ține suportul pentru seringi VeraSeal cu capacele Luer pentru seringi orientate în sus.
Vezi Figura 3.
3. Se deșurubează și se scot capacele Luer pentru seringi de pe seringa cu fibrinogen și de pe cea cu trombină. Vezi Figura 3.
4. Se ține suportul pentru seringi cu capacele Luer orientate în sus. Pentru a scoate bulele de aer din seringă, se lovește ușor partea laterală a suportului pentru seringi o dată sau de două ori, în timp ce se ține suportul de seringă în poziție verticală, și se apasă ușor pistonul pentru a expulza aerul. Vezi Figura 4.
5. Se atașează aplicatorul dublu. Vezi Figura 5.
NOTĂ: Nu se apasă pistonul în timpul atașării sau înainte de utilizarea dorită, întrucât cele două componente biologice s-ar amesteca în vârful pulverizator fără aer, formând un cheag de fibrină care ar împiedica distribuirea. Vezi Figura 6.
6. Se strâng racordurile Luer Lock și se asigură faptul că aplicatorul dublu este ferm atașat. Dispozitivul este acum pregătit pentru utilizare.

• Administrare

Se aplică VeraSeal utilizând suportul pentru seringi și pistonul furnizate.

Se aplică VeraSeal utilizând aplicatorul dublu furnizat împreună cu medicamentul. Se pot utiliza de asemenea alte vârfuri de aplicator cu marcaj CE (inclusiv dispozitive pentru pentru utilizare în chirurgia deschisă și laparoscopică) destinate utilizării specifice în asociere cu VeraSeal. La utilizarea aplicatorului dublu furnizat, se vor respecta instrucțiunile de conectare descrise mai sus. Atunci când se utilizează alte vârfuri de aplicator, trebuie să se urmeze instrucțiunile de utilizare furnizate împreună cu vârfurile de aplicator.

Aplicare prin pulverizare
1. Aplicatorul dublu se apucă și se îndoaie în poziția dorită. Vârful își va menține forma.
2. Vârful pulverizator fără aer se poziționează la cel puțin 2 cm distanță de țesutul vizat. Se aplică o presiune fermă și uniformă pe piston pentru a se pulveriza adezivul tisular pe bază de fibrină. Se crește distanța în mod corespunzător, pentru a se obține acoperirea dorită a zonei vizate.
3. Dacă eliberarea produsului încetează din orice motiv, se schimbă vârful pulverizator fără aer. Pentru a schimba vârful pulverizator fără aer, se îndepărtează dispozitivul de pe pacient și se deșurubează vârful pulverizator fără aer utilizat. Vezi Figura 7. Vârful pulverizator fără aer utilizat se așază la distanță de vârfurile pulverizatoare fără aer de rezervă. Capătul vârfului pulverizator fără aer se șterge utilizând o compresă de tifon chirurgicală sterilă. Apoi, se conectează un nou vârf pulverizator fără aer, furnizat în ambalaj, și înainte de utilizare, se asigură faptul că acesta este ferm conectat.
NOTĂ: Indicatorul roșu nu va fi vizibil dacă vârful pulverizator fără aer este corect conectat. Vezi Figura 8.
NOTĂ: A nu se continua împingerea pistonului în încercarea de a elimina cheagul de fibrină din interiorul vârfului pulverizator fără aer; în caz contrar, aplicatorul poate deveni neutilizabil.
NOTĂ: Aplicatorul dublu nu se taie la dimensiunea dorită, pentru a se evita expunerea firului interior.

Aplicare prin picurare
1. Se îndepărtează porțiunea vârfului pulverizator fără aer de pe vârful de pulverizare și picurare, prin deșurubarea vârfului pulverizator fără aer. Vezi Figura 7.
2. Vârful de pulverizare și picurare se apucă și se îndoaie în poziția dorită. Vârful își va menține forma.
3. În timpul picurării, extremitatea vârfului de picurare se menține cât mai aproape posibil de suprafața tisulară, fără a atinge țesutul în timpul aplicării.
4. Se aplică picături individuale pe suprafața zonei de tratat. Pentru a preveni coagularea necontrolată, trebuie să se permită separarea picăturilor, între ele și față de extremitateavârfului de picurare.
NOTĂ: A nu se reconecta un vârf de picurare utilizat după scoaterea acestuia de pe adaptor; în caz contrar, este posibil să se formeze un cheag în interiorul vârfului de picurare, iar aplicatorul poate deveni neutilizabil.

• Eliminare
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

Compoziție VeraSeal soluții pentru adeziv tisular:

Substanțele active sunt:
- Componenta 1: fibrinogen uman
- Componenta 2: trombină umană

Celelalte componente sunt:
- Componenta 1: citrat de sodiu dihidrat, clorură de sodiu, arginină, izoleucină, acid glutamic monosodic, apă pentru preparate injectabile.
- Componenta 2: clorură de calciu, albumină umană, clorură de sodiu, glicină, apă pentru preparate injectabile.

Precauții:

Reacțiile alergice sunt posibile. Semnele unor astfel de reacții includ urticarie, erupție trecătoare pe piele, senzație de apăsare în piept, respirație șuierătoare, scădere a tensiunii arteriale (de exemplu, amețeală, leșin, vedere încețoșată) și anafilaxie (o reacție severă cu debut rapid). Dacă aceste simptome apar în timpul intervenției chirurgicale, utilizarea medicamentului trebuie oprită imediat.

Embolia cu aer sau gazoasă, care poate pune viața în pericol, a apărut în asociere cu utilizarea dispozitivelor de pulverizare care folosesc un reglator de presiune pentru administrarea adezivilor tisulari pe bază de fibrină. Acest eveniment apare atunci când bule de aer sau gaz intră într-o venă sau arteră și o blochează. Acest eveniment pare să fie corelat cu utilizarea dispozitivului de pulverizare la presiuni mai mari decât cele recomandate și/sau în apropierea suprafeței tisulare.

Riscul de apariție este mai mare atunci când adezivii tisulari pe bază de fibrină sunt pulverizați cu aer, comparativ cu pulverizarea cu CO2, și prin urmare nu poate fi exclus în asociere cu utilizarea VeraSeal. Pentru a reduce la minimum acest risc, chirurgul va utiliza dispozitivul de pulverizare în conformitate cu instrucțiunile furnizate la sfârșitul acestui prospect.

Aplicarea VeraSeal prin pulverizare trebuie efectuată numai dacă este posibilă aprecierea cu exactitate a distanței de pulverizare. Trebuie utilizată o presiune definită, din intervalul recomandat. În plus, dispozitivul de pulverizare nu trebuie utilizat la o distanță mai mică decât distanța recomandată. La pulverizarea VeraSeal, vor fi monitorizate semnele vitale specifice, din cauza posibilității de apariție a emboliei gazoase.

Atenționare specială pentru siguranță

Pentru medicamentele precum VeraSeal, care sunt făcute din sânge sau plasmă umană, sunt luate anumite măsuri pentru a preveni transmiterea infecțiilor la pacienți. Acestea includ selecția atentă a donatorilor de sânge și plasmă, pentru a se asigura că cei expuși riscului de a purta infecții sunt excluși și testarea fiecărei donări și a rezervelor de plasmă pentru depistarea semnelor de virus/infecție. De asemenea, producătorii includ în prelucrarea sângelui sau plasmei anumite etape care pot inactiva sau elimina virusurile. În pofida acestor măsuri, atunci când sunt administrate medicamente preparate din sânge sau plasmă umană, posibilitatea transmiterii de infecții nu poate fi exclusă complet. Acest lucru este valabil și în cazul virusurilor necunoscute sau nou apărute sau al altor tipuri de infecții.

Măsurile luate sunt considerate eficace pentru virusurile încapsulate cum ar fi virusul imunodeficienței umane (HIV), virusul hepatitei B și virusul hepatitei C, precum și pentru virusul neîncapsulat al hepatitei A. Măsurile luate pot avea o valoare limitată împotriva virusurilor neîncapsulate, cum ar fi parvovirusul B19. Infecția cu parvovirus B19 poate fi gravă pentru femeile gravide (infecție fetală) și pentru persoanele al căror sistem imunitar este scăzut sau care au anumite tipuri de anemie (de exemplu, siclemie sau anemie hemolitică).

Se recomandă ferm ca de fiecare dată când sunteți tratat cu VeraSeal, numele pacientului și numărul lotului de medicament să fie înregistrate, pentru a ține o evidență a loturilor utilizate.

Copii și adolescenți

VeraSeal nu este recomandat pentru utilizare la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Reacții adverse ale VeraSeal soluții pentru adeziv tisular:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

VeraSeal conține componenta de adeziv tisular pe bază de fibrină. Adezivii tisulari pe bază de fibrină pot, în cazuri rare (până la 1 din 1000 persoane), să cauzeze o reacție alergică. Dacă manifestați o reacție alergică, este posibil să aveți unul sau mai multe dintre următoarele simptome: umflare sub piele (angioedem), erupție trecătoare pe piele, urticarie sau erupții cu forme rotunde (erupții urticariene), senzație de apăsare în piept, frisoane, înroșire trecătoare la nivelul feței și gâtului, durere de cap, tensiune arterială mică, letargie, greață, stare de neliniște, bătăi rapide ale inimii, senzație de furnicături, vărsături sau respirație șuierătoare. În cazuri izolate, aceste reacții pot evolua la o reacție alergică severă. Reacțiile alergice pot fi observate, în special, dacă preparatul este aplicat în mod repetat sau dacă este administrat la pacienți cu alergie cunoscută la componentele medicamentului. Dacă manifestați oricare dintre aceste simptome după intervenția chirurgicală, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră sau chirurgului.

De asemenea, există posibilitatea teoretică ca sistemul dumneavoastră imunitar să producă proteine care să atace comonentele VeraSeal și ca acestea să interfereze cu coagularea sângelui. Frecvența acestui tip de eveniment este necunoscută.

Dacă acest medicament este amplasat accidental în interiorul unui vas de sânge, poate duce la cheaguri de sânge, inclusiv coagulare intravasculară diseminată (CID) (atunci când cheagurile de sânge se formează în toate vasele de sânge din corp). Există, de asemenea, un risc de apariție a unei reacții alergice severe.

Reacțiile adverse care au fost raportate în timpul studiilor clinice cu VeraSeal includ:

Cele mai grave reacții adverse

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- Abces abdominal (umflare a unei zone din abdomen, cauzată de o infecție)
- Dehiscența plăgii abdominale (rupere a plăgii, din cauza vindecării incomplete)
- Scurgeri de bilă (un lichid produs de ficat) după procedură
- Celulită (infecție a pielii)
- Tromboză venoasă profundă (cheaguri sanguine în vasele de sânge)
- Abces hepatic (umflare a unei zone din ficat, cauzată de o infecție)
- Peritonită (inflamare a peretelui abdominal)
- Rezultat pozitiv la analiza pentru parvovirusul B19 (rezultat de laborator care indică infecția cu acest virus)
- Infectare postoperatorie a plăgii
- Embolie pulmonară (cheaguri de sânge în vasele sanguine din plămâni)
- Infectare a plăgii

Alte reacții adverse

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- Greață
- Durere cauzată de intervenția chirurgicală
- Prurit (mâncărime)

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- Anemie (număr redus de celule roșii în sânge)
- Anxietate
- Fibrilație atrială (bătăi neregulate ale inimii)
- Durere de spate
- Spasm al vezicii urinare
- Frisoane
- Iritație conjunctivală (iritație a ochiului)
- Constipație
- Contuzie (învinețire)
- Volum redus de urină (producție de urină redusă)
- Dispnee (dificultăți la respirație)
- Disurie (durere sau dificultăți la urinare)
- Echimoză (vânătaie)
- Eritem (înroșire a pielii)
- Flatulență
- Durere de cap
- Temperatură ridicată a corpului
- Tensiune arterială mare sau mică
- Număr crescut sau redus al celulelor albe în sânge
- Concentrații mari ale potasiului în sânge
- Ileus (obstrucție a intestinului)
- Coagulare deficitară a sângelui
- Eritem la locul inciziei (înroșire a pielii la locul inciziei)
- Infecție la locul inciziei
- Creștere a bilirubinei în sânge
- Concentrații mari ale enzimelor ficatului
- Concentrații crescute sau scăzute ale glucozei în sânge
- Insomnie
- Tensiune arterială mică din cauza procedurii
- Concentrații scăzute ale calciului în sânge
- Concentrații scăzute ale magneziului în sânge
- Oxigen scăzut în sânge
- Concentrații scăzute ale potasiului în sânge
- Concentrații scăzute ale proteinelor în sânge
- Număr redus al celulelor roșii în sânge, din cauza pierderii de sânge
- Concentrații scăzute ale sodiului în sânge
- Edem periferic (acumulare de lichid)
- Durere nespecificată
- Durere la locul inciziei
- Durere la nivelul extremităților
- Mielom cu celule plasmatice (cancer al celulelor sanguine)
- Efuziune pleurală (cantitate anormală de lichid în jurul plămânului)
- Pleurezie (inflamare a peretelui plămânului)
- Hemoragie post-procedurală (sângerare după procedură)
- Infecție post-procedurală (infecție după procedură)
- Edem pulmonar (exces de lichid apos în plămâni)
- Hematom retroperitoneal (acumulare de sânge în abdomen)
- Crepitații (sunete pulmonare similare unui zornăit)
- Somnolență
- Retenție de urină
- Complicații ale grefei vasculare (complicații ale bypass-ului vasului)
- Tromboză a grefei vasculare (cheaguri de sânge la nivelul bypass-ul vasului sanguin)
- Tahicardie ventriculară (bătăi rapide ale inimii)
- Hematom la locul de puncționare a vasului (învinețire la locul unde a fost înțepat vasul)
- Vărsături
- Respirație șuierătoare
- Secreție la nivelul plăgii

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau chirurgului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Medicamentul poate fi afectat în urma contactului cu soluții care conțin alcool, iod sau metale grele (de exemplu, soluții antiseptice).
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Administrarea de VeraSeal soluții pentru adeziv tisular în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului pentru recomandări înainte de a vi se administra tratament cu acest medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie sau nu să fiți tratată cu VeraSeal.

Prezentare ambalaj:

VeraSeal se prezintă ca soluții pentru adeziv tisular. Este furnizat sub forma unei truse de unică folosință, care conține două seringi preumplute introduse într-un suport pentru seringă. Soluții congelate. După dezghețare, soluțiile sunt transparente sau ușor opalescente și incolore sau galben pal.

Împreună cu medicamentul este furnizată o canulă de aplicare.

VeraSeal poate fi aplicat cu un dispozitiv de aplicare prin pulverizare, care este furnizat separat.

VeraSeal este disponibil în următoarele mărimi de ambalaj:
- VeraSeal 2 ml (conține fibrinogen uman 1 ml și trombină umană 1 ml)
- VeraSeal 4 ml (conține fibrinogen uman 2 ml și trombină umană 2 ml)
- VeraSeal 6 ml (conține fibrinogen uman 3 ml și trombină umană 3 ml)
- VeraSeal 10 ml (conține fibrinogen uman 5 ml și trombină umană 5 ml)

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

VeraSeal nu trebuie lăsat la vederea și îndemâna copiilor.

VeraSeal nu trebuie utilizat după data de expirare înscrisă pe etichetă și cutie, după EXP.

Medicamentul trebuie păstrat la congelator, la -18°C sau mai puțin. Lanțul păstrării la rece nu trebuie întrerupt până în momentul utilizării. A se ține săculețul care conține blisterul steril în cutie, pentru fi protejat de lumină. A se dezgheța complet înainte de utilizare. A nu se recongela după dezghețare. După dezghețare, poate fi păstrat maxim 48 ore la temperaturi de 2°C - 8°C sau 24 de ore la temperatura camerei (20°C – 25°C), înainte de utilizare.

După deschiderea săculețului exterior, VeraSeal trebuie utilizat imediat.

A nu se utiliza dacă soluțiile sunt tulburi sau conțin particule.
Alte medicamente cu substanța activă combinații (fibrinogen uman+trombină umană):
Medicamente cu indicații asemănătoare cu VeraSeal soluții pentru adeziv tisular(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul VeraSeal soluții pentru adeziv tisular vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.