Prospect Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită

Substanța activă: tacrolimusum
Producator: Rottendorf Pharma GmbH, Germania
Clasa ATC: [L04AD]: >> >> >>
Envarsus conține substanța activă tacrolimus. Acesta este un imunosupresor. Ca urmare a unui transplant de rinichi sau de ficat, sistemul dumneavoastră imunitar va încerca să respingă noul organ.

Indicații Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Envarsus este folosit pentru a controla răspunsul dumneavoastră imunitar, permiţând organismului dumneavoastră să accepte organul transplantat.

De asemenea, este posibil să vi se prescrie Envarsus pentru o respingere curentă de transplant de ficat, rinichi, inimă sau alte organe, atunci când tratamentul pe care îl luaţi mai înainte nu a reuşit să pună sub control acest răspuns imunitar după transplant.

Envarsus se utilizează la adulți.

Contraindicații:

Nu luați Envarsus:
- dacă sunteţi alergic la tacrolimus sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă sunteți alergic la sirolimus sau la orice alt antibiotic din grupa macrolidelor (de exemplu eritromicină, claritromicină, josamicină).

Administrare Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Luați întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Acest medicament trebuie prescris numai de către un medic cu experiență în tratamentul pacienților cu transplant.

Informații importante
Asiguraţi- vă ca primiţi aceeaşi formă farmaceutică de tacrolimus de fiecare dată când luaţi de la farmacie medicamentul prescris pe reţetă, cu excepţia cazurilor în care medicul specialist în transplant a acceptat modificarea formei comerciale de tacrolimus recomandate.
Acest medicament trebuie administrat o dată pe zi. În cazul în care medicamentul arată altfel decât de obicei sau în cazul în care instrucțiunile cu privire la doze s-au schimbat, discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul cât mai curând posibil pentru a vă asigura că aveți medicamentul potrivit.

Cât Envarsus trebuie să iau
Doza inițială pentru a preveni respingerea organului care v-a fost transplantat va fi stabilită de către medicul dumneavoastră, fiind calculată în funcție de greutatea dumneavoastră corporală.

Dozele zilnice inițiale luate imediat după transplant se vor înscrie în general în intervalul:0,11 mg - 0,17 mg per kg corp pe zi, în funcție de organul transplantat. În tratamentul respingerii grefei, se pot utiliza aceleași doze.

Doza depinde de starea dumneavoastră generală și de alte medicamente imunosupresoare pe care le luați. După ce începeţi tratamentul cu acest medicament, vi se vor efectua frecvent teste de sânge de către medicul dumneavoastră, pentru a stabili doza corectă. Ulterior vor fi necesare teste periodice de sânge efectuate de medicul dumneavoastră, pentru a stabili doza corectă și pentru a ajusta doza din când în când. De regulă, medicul dumneavoastră va reduce doza de Envarsus, odată ce starea dumneavoastră s-a stabilizat.

Cum trebuie să iau comprimatele de Envarsus
Envarsus se administrează pe cale orală o dată pe zi, în general pe stomacul gol.

Luați comprimatele imediat după scoaterea din blister. Comprimatele trebuie înghițite întregi, cu un pahar de apă. Nu înghițiţi desicantul conținut în învelişul de aluminiu.

Cât timp trebuie să iau comprimatele Envarsus
Va trebui să luați Envarsus în fiecare zi, cât timp aveți nevoie de imunosupresie pentru prevenirea respingerii organului transplantat. Trebuie să mențineți regulat legătura cu medicul dumneavoastră.

Dacă luați mai mult Envarsus decât trebuie
Dacă ați luat din greşeală prea mult Envarsus, adresați-vă medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă de la cel mai apropiat spital.

Dacă uitați să luați Envarsus
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat. Luați comprimatul cât mai curând posibil în aceeași zi.

Dacă încetați să luați Envarsus
Oprirea tratamentului dumneavoastră cu Envarsus poate crește riscul de respingere a organului transplantat. Nu întrerupeți tratamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să faceți acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită:

- Substanţa activă este tacrolimus.

Envarsus 0,75 mg comprimate cu eliberare prelungită
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conține tacrolimus 0,75 mg (sub formă de monohidrat).

Envarsus 1 mg comprimate cu eliberare prelungită
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conține tacrolimus 1 mg (sub formă de monohidrat).

Envarsus 4 mg comprimate cu eliberare prelungită
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conține tacrolimus 4 mg (sub formă de monohidrat).

- Ceilalţi excipienți sunt hipromeloză, lactoză monohidrat, macrogol 6000, poloxamer 188, stearat de magneziu, acid tartric (E334), hidroxitoluen butilat (E321), dimeticon 350.

Precauții:

Envarsus conține substanța activă tacrolimus prezentată sub forma farmaceutică cu eliberare prelungită. Envarsus se ia o dată pe zi şi nu este interschimbabil cu alte medicamente existente care conțin tacrolimus (cu eliberare imediată sau cu eliberare prelungită) într-un raport egal de doze.

Înainte să luați Envarsus, adresați-vă medicului dumneavoastră:
- dacă aveți sau ați avut probleme cu ficatul - dacă aveți diaree pentru mai mult de o zi
- dacă luați orice medicament menționat mai jos la subpunctul „Envarsus împreună cu alte medicamente”
- dacă există o modificare a activității electrice a inimii, numită „prelungire a intervalului QT”.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă în timpul tratamentului aveți:
- probleme de vedere, cum sunt vederea încețoșată, modificările de vizualizare a culorilor, dificultățile de observare a detaliilor sau în cazul în care câmpul dumneavoastră vizual se limitează.
- dacă simțiți durere abdominală puternică însoțită sau nu de alte simptome, cum sunt frisoanele, febra, greața sau vărsăturile
- o infecție care duce la probleme cu rinichii sau simptome neurologice
- durere de cap, stare mentală modificată, convulsii și perturbări vizuale
- slăbiciune, modificarea culorii pielii sau a ochilor, tendință de învinețire, infecție, tuse, anemie.

Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze doza de Envarsus sau poate decide oprirea tratamentului cu tacrolimus.

Păstraţi contactul frecvent cu medicul dumneavoastră. Din când în când, ar putea fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă efectueze teste de sânge, urină, inimă sau de ochi, pentru a stabili doza corectă de Envarsus.

Trebuie să limitați expunerea la soare și UV (ultraviolete) în timp ce luați Envarsus. Acest lucru este determinat de faptul că imunosupresoarele pot crește riscul de cancer de piele. Purtați îmbrăcăminte de protecție adecvată și folosiţi o cremă de protecţie solară cu un factor ridicat de protecţie.

Copii şi adolescenţi
Utilizarea de Envarsus nu este recomandată la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu conduceți vehicule și nu folosiți unelte sau utilaje dacă aveţi amețeli sau manifestaţi somnolenţă sau dacă aveţi probleme de vedere după ce aţi luat Envarsus. Aceste efecte sunt mai frecvente în cazul în care consumați și alcool.

Envarsus conține lactoză
Envarsus conține lactoză (zahărul din lapte).
• Envarsus 0,75 mg comprimate: 41,7 mg
• Envarsus 1 mg comprimate: 41,7 mg
• Envarsus 4 mg comprimate: 104 mg
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tacrolimus reduce capacitatea de apărare a organismului dumneavoastră (sistemul imunitar), care nu va fi la fel de eficient în combaterea infecțiilor. Prin urmare, s-ar putea fiţi mai predispus(ă) la infecții în timp ce luați Envarsus.
Vă rugăm să îl contactați imediat pe medicul dumneavoastră dacă prezentaţi reacții severe.
Pot să apară reacții adverse severe, inclusiv reacțiile alergice și anafilactice. Ca urmare a tratamentului cu Envarsus au fost raportate tumori benigne si maligne.

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- Creștere a concentraţiei de zahăr din sânge, diabet zaharat, creștere a concentraţiei de potasiu în sânge
- Tulburări de somn
- Tremurături, dureri de cap
- Creștere a tensiunii arteriale
- Valori anormale ale analizelor funcţiei hepatice
- Diaree, greață
- Probleme cu rinichii

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- Reducere a numărului de celule din sânge (trombocite, celule roșii sau celule albe), creștere a numărului de celule albe din sânge, modificări ale numărului de globule roșii (observate la analizele de sânge)
- Scădere a concentraţiei de magneziu, fosfat, potasiu, calciu sau sodiu din sânge, retenţie de lichide, valori crescute ale acidului acid uric sau lipidelor în sânge, scădere a poftei de mâncare, pierdere a poftei de mâncare, aciditate crescută a sângelui, alte modificări ale sărurilor din sânge (observate la analizele de sânge)
- Simptome de anxietate, confuzie și dezorientare, depresie, modificări ale dispoziției, coșmar, halucinații, tulburări mintale
- Convulsii, tulburări ale stării de conştienţă, furnicături și amorțeli (uneori dureroase) la nivelul mâinilor și picioarelor, amețeli, tulburări de scris, tulburări ale sistemului nervos
- Vedere încețoșată, sensibilitate crescută la lumină, afecțiuni oculare - Sunete în urechi
- Flux de sânge redus în vasele inimii, bătăi rapide ale inimii
- Sângerare, blocare parțială sau completă a vaselor de sânge, reducere a tensiunii arteriale
- Dificultăți la respirație, modificări ale țesuturilor căilor respiratorii de la nivelul plămânilor, acumulare de lichid în jurul plămânilor, inflamare a faringelui, tuse, simptome asemănătoare gripei
- Probleme de stomac cum sunt inflamație sau ulcer, care determină dureri abdominale sau diaree, sângerări la nivelul stomacului, inflamație sau ulcer la nivelul gurii, acumulare de lichid în abdomen, vărsături, dureri abdominale, indigestie, constipație, vânturi, balonare, scaune moi
- Tulburări de duct biliar, îngălbenire a pielii din cauza problemelor ficatului, leziuni ale țesutului ficatului și inflamare a ficatului
- Mâncărimi, erupții de piele, cădere a părului, acnee, transpirație abundentă
- Dureri la nivelul articulațiilor, membrelor sau spatelui, crampe musculare
- Funcționare insuficientă a rinichilor, scădere a producției de urină, urinare dificilă sau dureroasă
- Slăbiciune generală, febră, acumulare de lichid în organismul dumneavoastră, durere și disconfort, creștere a concentraţiei enzimei fosfataza alcalină din sânge, creștere în greutate, afectare a percepţiei temperaturii
- Funcționare insuficientă a organului care v-a fost transplantat

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- Modificări în coagularea sângelui, reducere a numărului tuturor tipurilor de celule din sânge (observate la analizele de sânge)
- Deshidratare, incapacitate de a urina
- Comportament psihotic, cum sunt ideile delirante, halucinațiile și confuzia
- Valori anormale ale rezultatelor analizelor de sânge: scădere a concentraţiei proteinelor sau zahărului, creştere a concentraţiei de fosfat, creșterea concentraţiei enzimei lactat dehidrogenază
- Comă, hemoragii la nivelul creierului, accident vascular cerebral, paralizie, afecţiuni la nivelul creierului, anomalii de vorbire şi limbaj, probleme de memorie
- Opacizare a cristalinului ochiului, incapacitate parțială sau totală de a auzi
- Bătăi neregulate ale inimii, oprire a bătăilor inimii, scădere a performanţei inimii, afectare a muşchiului inimii, mărire a muşchiului inimii, bătăi mai puternice ale inimii, ECG anormal, frecvență a bătăilor inimii și puls anormale
- Cheag de sânge într-o venă dintr-un membru, șoc
- Dificultăți la respirație, tulburări ale tractului respirator, astm bronșic
- Inflamație acută sau cronică a pancreasului, inflamație a mucoasei peretelui interior al abdomenului, obstrucție a intestinului, creştere a concentraţiei enzimei amilază din sânge, reflux al conţinutului stomacului la nivelul gâtului, golire întârziată a stomacului
- Inflamații ale pielii, senzație de arsură la lumina soarelui
- Afecțiuni articulare
- Menstruație dureroasă și sângerare menstruală anormală
- Insuficienţă multiplă de organe, simptome asemănătoare gripei, sensibilitate crescută la căldură și frig, senzație de presiune în piept, senzație de nervozitate sau de stare anormală, scădere în greutate

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
- Sângerări mici la nivelul pielii, din cauza formării de cheaguri de sânge
- Rigiditate musculară crescută
- Orbire, surditate
- Acumulare de lichid în jurul inimii
- Dificultăţi apărute brusc la respiraţie
- Formare de chisturi în pancreasul dumneavoastră, stadiul anterior al blocajului intestinal
- Probleme cu fluxul de sânge la nivelul ficatului
- Afecțiune gravă cu apariția de vezicule la nivelul pielii, gurii, ochilor şi organelor genitale;
- Creștere a pilozității
- Sete, căzături, senzație de apăsare în piept, scădere a mobilității, ulcer

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
- Slăbiciune musculară
- Deficiențe de auz
- Anomalii la testarea inimii prin metoda scanării
- Insuficiență hepatică
- Urinare dureroasă, cu sânge în urină
- Creșterea ţesutului adipos

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (nu se cunoaște frecvența):
- Cazurile de aplazie pură a seriei eritrocitare (o reducere foarte severă a numărului de celule roșii din sânge),
- agranulocitoză (un număr mult redus de celule albe din sânge)
- anemie hemolitică (scădere a numărului de celule roșii din sânge, din cauza degradării anormale)
- anomalie a nervului optic (neuropatie optică)

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală și preparate pe bază de plante.

Nu este recomandat ca Envarsus să fie administrat împreună cu ciclosporina (un alt medicament utilizat pentru prevenirea respingerii de transplant de organe).

În cazul în care trebuie să vă consulte un alt medic, în afara medicului specialist în transplant, spuneți medicului respectiv că luați tacrolimus. Poate fi necesar ca medicul curant să se consulte cu medicul dumneavoastră specialist în transplant, în cazul în care trebuie să luați un alt medicament care poate să crească sau să scadă concentrația de tacrolimus din sânge.

Concentrația de Envarsus în sânge poate fi afectată de alte medicamente pe care le luați, iar concentrațiile sanguine ale altor medicamente pot fi afectate dacă luați Envarsus, ceea ce ar putea necesita întreruperea, creșterea sau scăderea dozei de Envarsus.

La unii pacienți s-a înregistrat creșterea concentrației de tacrolimus din sânge în timpul administrării altor medicamente. Acest lucru poate duce la reacții adverse grave, precum probleme cu rinichii, probleme ale sistemului nervos și tulburări ale ritmului cardiac.

Efectul asupra concentrației de Envarsus din sânge poate apărea foarte repede după începerea utilizării unui alt medicament, prin urmare, este necesară monitorizarea continuă frecventă a concentrației de Envarsus din sânge în primele zile de la începerea tratamentului cu un alt medicament și monitorizarea frecventă pe parcursul tratamentului cu medicamentul respectiv. Alte medicamente pot cauza scăderea concentrațiilor de tacrolimus din sânge, ceea ce ar putea crește riscul de respingere a organului transplantat. În special, trebuie să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă luați sau ați luat recent medicamente cum ar fi:
- medicamente antifungice sau antibiotice, în special așa-numitele antibiotice macrolide, utilizate pentru tratarea infecțiilor (de exemplu ketoconazol, fluconazol, itraconazol, posaconazol, voriconazol, clotrimazol, isavuconazol, miconazol, telitromicină, eritromicină, claritromicină, josamicină, azitromicină, rifabutină, rifampicină, izoniazidă și flucloxacilină)
- letermovir, utilizat pentru a preveni bolile cauzate de CMV (citomegalovirus uman)
- inhibitori ai proteazei HIV (de exemplu ritonavir, nelfinavir, saquinavir), medicamentul potențiator cobicistat și comprimatele administrate în asociere sau inhibitorii nucleozidici de reverstranscriptază (efavirenz, etravirină, nevirapină), utilizați pentru tratamentul infecției cu HIV
- inhibitorii proteazei VHC (de exemplu telaprevir, boceprevir, asocierea
ombitasvir/paritaprevir/ritonavir, cu sau fără dasabuvir, elbasvir/grazoprevir și
glecaprevir/pibrentasvir), utilizați pentru a tratarea hepatitei C
- nilotinib și imatinib, idelalisib, ceritinib, crizotinib, apalutamidă, enzalutamidă sau mitotan (utilizate pentru a trata anumite cancere)
- acid micofenolic, utilizat pentru a suprima sistemul imunitar, pentru a preveni respingerea transplantului
- medicamente pentru ulcer gastric și reflux acid (de exemplu omeprazol, lansoprazol sau cimetidină)
- antiemetice utilizate pentru a trata greața și vărsăturile (de exemplu metoclopramid)
- cisapridă sau hidroxid de magneziu-aluminiu, un antiacid utilizat pentru a trata senzația de arsură în capul pieptului
- pilule contraceptive sau alte tratamente hormonale cu etinilestradiol, tratamente hormonale cu danazol
- medicamente utilizate pentru a trata probleme de tensiune arterială sau cardiace (de exemplu nifedipină, nicardipină,
diltiazem și verapamil)
- substanțe antiaritmice (de exemplu amiodaronă) utilizate pentru a controla aritmia (bătăi neregulate ale inimii)
- medicamente cunoscute sub denumirea de "statine", utilizate în tratamentul valorilor crescute ale colesterolului și trigliceridelor
- carbamazepină, fenitoină sau fenobarbital, utilizate pentru tratamentul epilepsiei
- metamizol, folosi pentru tratamentul durerii și febrei
- corticosteroizii prednisolon și metilprednisolon, aparținând clasei corticosteroizilor și utilizate pentru tratarea inflamațiilor sau suprimarea sistemului imunitar (de exemplu în respingerea transplantului)
- nefazodona, utilizată pentru tratamentul depresiei
- preparate din plante medicinale care conțin sunătoare (Hypericum perforatum) sau extracte din Schisandra sphenanthera
- canabidiol (utilizările includ, printre altele, tratamentul crizelor convulsive)

Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți tratat pentru hepatita C. Medicamentul folosit pentru
hepatita C poate modifica funcția ficatului și poate afecta concentrațiile de tacrolimus din sânge.
Concentrația de tacrolimus din sânge poate scădea sau crește în timpul administrării medicamentelor
prescrise pentru hepatita C. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să monitorizeze îndeaproape
concentrația de tacrolimus din sânge și să ajusteze în mod corespunzător doza de Envarsus după
începerea tratamentului pentru hepatita C.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați sau trebuie să luați ibuprofen (utilizat pentru a trata febra,
inflamația si durerea), antibiotice (cotrimoxazol, vancomicină, antibiotice aminoglicozidice cum ar fi
gentamicină), amfotericină B (utilizată pentru a trata infecțiile fungice) sau antivirale (utilizate pentru
a trata infecțiile virale, de exemplu aciclovir, ganciclovir, cidofovir, foscarnet). Acestea pot agrava
problemele renale sau ale sistemului nervos, atunci când sunt luate împreună cu Envarsus.

În timp ce luați Envarsus, medicul dumneavoastră trebuie de asemenea să știe dacă luați suplimente de
potasiu sau anumite diuretice utilizate pentru insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și boli de
rinichi (de exemplu amilorid, triamteren sau spironolactonă) sau antibioticele trimetoprim sau
cotrimoxazol care pot crește valorile potasiului din sânge, substanțe antiinflamatoare nesteroidiene
(AINS, de exemplu ibuprofen) folosite pentru febră, inflamație și durere, anticoagulante (care subțiază
sângele) sau medicamente cu administrare orală pentru diabet zaharat.

Dacă este necesar să fiți vaccinat, vă rugăm să-i spuneți în prealabil medicului dumneavoastră.

Envarsus împreună cu alimente și băuturi
Evitați consumul de grepfrut (inclusiv sub formă de suc) în timpul tratamentului cu Envarsus, deoarece poate modifica concentrația acestuia în sânge.

Administrarea de Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptați, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Tacrolimus trece în laptele matern. Prin urmare, nu alăptaţi în timpul tratamentului cu Envarsus.

Prezentare ambalaj:

Envarsus 0,75 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt comprimate ovale, de culoare albă până la alb-gălbuie, nefilmate, marcate cu "0.75" pe o faţă și cu "TCS" pe cealaltă faţă.
Envarsus 1 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt comprimate ovale, de culoare albă până la alb-gălbuie, nefilmate, marcate cu "1" pe o faţă și cu "TCS" pe cealaltă faţă.
Envarsus 4 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt comprimate ovale, de culoare albă până la alb-gălbuie, nefilmate, marcate cu "4" pe o faţă și cu "TCS" pe cealaltă faţă.

Envarsus este furnizat în blistere din PVC care conțin 10 comprimate. 3 blistere sunt ambalate împreună cu un desicant într-o folie protectoare din aluminiu. Sunt disponibile cutii care conţin 30, 60 și 90 comprimate cu eliberare prelungită.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, blister sau ambalaj, după "EXP.". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
A se păstra în folia protectoare din aluminiu originală, pentru a fi protejat de lumină.

Utilizați toate comprimatele cu eliberare prelungită în decurs de 45 de zile de la deschiderea foliei protectoare din aluminiu.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă tacrolimusum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Envarsus 0,75 mg, 1 mg, 4 mg comprimate cu eliberare prelungită vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.