Prospect ACTOVEGIN, gel

Substanța activă: alte produse
Producator: Nycomed
Clasa ATC: [D03AX]: preparate dermatologice >> preparate pentru tratamentul ranilor si ulcerelor >> cicatrizante >> alte cicatrizante

Indicații ACTOVEGIN, gel:

Arsuri prin agenti termici, reactii la iradieri ale pielii si mucoaselor. Pentru tratamentul initial al ulceratiilor supurate. Premedicatia plagilor inaintea grefelor cutanate.

Contraindicații:

Preparatul nu trebuie folosit in caz de alergie cunoscuta la componentele lui.

Administrare ACTOVEGIN, gel:

Pentru tratamentul arsurilor termice si al reactiilor datorate iradierii gelul se aplica in strat subtire. Pentru tratamentul ulceratiilor gelul se aplica in strat gros. Stratul de gel poate fi protejat cu o compresa acoperita de un strat subtire de unguent de Actovegin 5% sau cu un tifon neadeziv pentru a evita lipirea de plaga. Pansamentul trebuie schimbat zilnic, iar in cazul plagilor supurate de cateva ori pe zi. Tratamentul se va continua cu Actovegin crema 5%, iar in final se va folosi Actovegin unguent 5%.

Acțiune:

Actovegin este un extract deproteinizat din sange de vitel. Acesta imbunatateste utilizarea oxigenului si creste aportul de substante nutritive in celula. Astfel, procesele insotite de cerintele energetice mari, ca de exemplu vindecarea plagilor, sunt intensificate.

Compoziție ACTOVEGIN, gel:

1 g contine: hemoderivat deproteinizat din sange de vitel, corespunzand unei mase uscate de 8 mg, propil-para- hidroxibenzoat 0,25 mg, metil - para hidroxibenzoat 1,75 mg intr-o baza neiritanta.

Precauții:

In cazul in care dupa folosire nu se atinge rezultatul scontat, se va apela imediat la sfatul medicului. A se verifica data expirarii! A se pastra medicamentul departe de accesul copiilor!

Reacții adverse ale ACTOVEGIN, gel:

In cazuri rare pacientii cu predispozitii alergice pot dezvolta reactii cutanate. La inceputul tratamentului cu Actovegin gel 20% pot aparea ocazional dureri locale datorita secretiei crescute. Aceasta nu este o indicatie de intoleranta.
Alte medicamente cu substanța activă alte produse:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ACTOVEGIN, gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ACTOVEGIN, gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.