Prospect CURIOSIN, sol. ext.

Substanța activă: combinatii
Producator: Richter Gedeon
Clasa ATC: [D03AX]: preparate dermatologice >> preparate pentru tratamentul ranilor si ulcerelor >> cicatrizante >> alte cicatrizante

Indicații CURIOSIN, sol. ext.:

Vindecare intarziata, rani infectate, ulcus cruris, decubitus, pentru tratamentul local al fistulelor, ca parte a unei terapii complexe si pentru accelerarea vindecarii normale a ranilor.

Contraindicații:

Sensibilitate la unul din ingredientii continuti de preparat.

Administrare CURIOSIN, sol. ext.:

Dupa curatarea suprafetei ranii cu apa oxigenata 3% sau cu ser fiziologic, se aplica solutia de Curiosin direct pe zona afectata a corpului, in cantitatea necesara umezirii suprafetei de tratat sau se poate pune pe rana un tifon impregnat in solutie de Curiosin. Se va inlocui tifonul o data sau de 2 ori pe zi.

Acțiune:

Acidul hyaluronic este un mucopolizaharid de tip polimer, fiind un element natural important al substantei extra si intracelulare. Proprietatile sale fizico-chimice permit interactiuni cu alte molecule (proteine, apa etc.), ceea ce este de o mare importanta pentru procesele biologice specifice. Acidul hyaluronic este cel mai important component al pielii, unde se gaseste in concentratie de 55%. Datorita proprietatii hidrofile exceptionale, el formeaza o dispersie matrix cu moleculele de apa, jucand un rol important in tonusul si elasticitatea pielii. Acidul hyaluronic creste migratia fibroblastilor. Concentratia locala de acid hyaluronic creste in timpul regenerarii celulare, creand conditii optime pentru activarea, migrarea si proliferarea celulelor, participand la regenerarea tesuturilor. Datorita proprietatilor sale angiogenice, el amelioreaza microcirculatia. In procesele patogenice, din cauza dereglarii ba-lantei, concentratia acidului hyaluronic in tesuturi scade. In consecinta, procesul de refacere si proliferare celulara incetineste. Acest proces poate fi revers prin administrarea locala de acid hyaluronic si poate incepe vindecarea pe cale naturala a ranii. In solutia de Curiosin, acidul hyaluronic este sub forma de zinc hyaluronat care are, de asemenea, efect antiseptic, contrar hyaluronatului de sodiu.

Compoziție CURIOSIN, sol. ext.:

20,5 mg de hyaluronat de zinc in solutie vascoasa (10 ml). Ingredienti inactivi: sorbat de potasiu, sorbit.

Reacții adverse ale CURIOSIN, sol. ext.:

La inceputul tratamentului, poate aparea o usoara senzatie de usturime, dar foarte rar, care cedeaza gradat, in timpul tratamentului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CURIOSIN, sol. ext.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CURIOSIN, sol. ext. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.