Prospect Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate

Substanța activă: amoxicillinum+acidum clavulanicum
Producator: Lek Pharmaceuticals dd Slovenia
Clasa ATC: [J01CR]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> peniciline cu spectru larg >> peniciline in combinatii inclusiv inhibitori de betalactamaza
Categoria: Antibiotice, antimicotice, antiinfectioase

Indicații Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate:

Infectii provocate de microorganisme sensibile la Amoksikiav:
- infectii ale tractului respirator superior si inferior;
- infectii ale tractului urinar;
- infectii ginecologice;
- infectii ale pielii si tesuturilor moi;
- infectii gastrointestinale.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la penicilina, mononucleoze, leucemie limfatica.

Administrare Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate:

Adulti si copii peste 14 ani: doza uzuala este de 1 tableta a 375 mg de 3 ori/zi; in infectii severe - 1 tableta a 625 mg de 3 ori/zi.

Copii de la 7 la 14 ani: o lingurita (5 ml) de suspensie forte sau 2 lingurite de suspensie la 8 ore.
Copii de la 1 la 7 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) de suspensie forte sau o lingurita (5 ml) de suspensie la 8 ore.
Copii de la 3 luni la 1 an: 1/2 lingurita (2,5 ml) de suspensie sau 1,25 ml de picaturi la fiecare 8 ore.
Copii sub 3 luni: 0,75 ml de picaturi la fiecare 8 ore.
Dozarea exacta la copii se face dupa greutatea corporala. in functie de severitatea infectiei, doza uzuala zilnica este de 20-40 mg/kg-corp (bazata pe componenta amoxicilina), divizata in 3 prize egale.

in insuficienta renala severa (un clearance al creatininei de 10-30 ml/min), doza va fi redusa sau intervalul de administrare se va prelungi la 12 sau 18 ore, iar in caz de anurie, la 48 ore sau mai mult.

Tratamentul cu Amoksikiav nu trebuie sa depaseasca 14 zile fara reexaminare de catre medic.

Compoziție Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate:

tablete a 625 mg continand 500 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 125 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu);
tablete a 375 mg continand 250 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 125 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu);
suspensie orala forte continand la 5 ml (o lingurita) 250 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 62,5 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu);
suspensie orala continand la 5 ml 125 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 31,25 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu);
picaturi pentru copii continand la 1 ml 50 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 12,5 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu).

Precauții:

Amoksikiav se va utiliza cu prudenta la pacientii cu antecedente alergice.

Nu s-a stabilit siguranta utilizarii Amoksiklav-ului in timpul sarcinii, totusi studiile pe animale nu au relevat teratogenicitatea.
La pacientii cu insuficienta hepatica sau renala severa dozarea va fi redusa adecvat sau intervalele dintre prize vor fi prelungite.

Atenționări:

Amoksikiav este o combinatie de amoxicilina si acid clavulanic. Acidul clavulanic este produs de Streptomyces clavuligerus. Singur are o activitate antibacterian slaba, dar actioneaza ca inhibitor potential si ireversibil al/3-lactamazei. Impreuna cu enzima produce complexe stabile, inactive si protejeaza amoxicilina contra degradarii.

Reacții adverse ale Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate:

Reactiile adverse sunt de obicei moderate. Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive (greata, voma, diaree). Aceste reactii pot fi minimalizate daca medicamentul este luat in timpul meselor.
Pot apare reactii cutanate.
Daca apar eruptii (rash), se va intrerupe administrarea Amoksiklav-ului. Rareori poate apare o crestere a enzimelor hepatice.
Alte medicamente cu substanța activă amoxicillinum+acidum clavulanicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Amoksiklav 2x 1 g, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.