Prospect AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp.

Substanța activă: amoxicillinum+acidum clavulanicum
Clasa ATC: [J01CR]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> peniciline cu spectru larg >> peniciline in combinatii inclusiv inhibitori de betalactamaza

Indicații AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp.:

Infectii provocate de microorganisme sensibile la Amoksiklav:
- infectii ale tractului respirator superior si inferior,
- infectii ale tractului urinar,
- infectii ginecologice,
- infectii ale pielii si tesuturilor moi;
- infectii gastrointestinale,
- profilaxia si tratamentul infectiilor chirurgicale.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la penicilina, mononucleoza infectioasa, leucemie limfatica.

Administrare AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp.:

Adulti si copii peste 12 ani: doza uzuala este de 1 tableta a 625 mg de 2 ori/zi; in infectii severe 1 tableta a 625 mg de 2 ori/zi. Copii de la 7 la 14 ani: 1 lingurita (5 ml) de suspensie forte sau 2 lingurite de suspensie la 8 ore. Copii de la 1 la 7 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) de suspensie forte sau o lingurita (5 ml) de suspensie la 8 ore. Copii de la 3 luni la 1 an: 1/2 lingurita (2,5 ml) de suspensie sau 1,25 ml de picaturi la fiecare 8 ore.

Dozarea exacta la copii se face dupa greutatea corporala. In functie de severitatea infectiei, doza uzuala zilnica este de 20-40 mg/kg corp/zi (bazata pe componenta amoxicilina), divizata in 3 prize egale. In insuficienta renala severa (un clearance al creatininei de 10-30 ml/min), doza va fi redusa sau intervalul de administrare se va prelungi la 12 sau la 8 ore, iar in caz de anurie, la 48 ore sau mai mult. Tratamentul cu Amoksiklav nu trebuie sa depaseasca 14 zile fara reexaminare de catre medic. Administrarea parenterala se face exclusiv intravenos: Adulti si copii peste 12 ani: 1,2 g la fiecare 8 ore;

Copii 3 luni - 12 ani: 0,6 g la fiecare 8 ore; doza exacta este de 30 mg/kg corp/zi divizata in 3 prize. Injectia intravenoasa se administreaza lent, in 3-4 min. Perfuzia se administreaza in 30-40 min in solutie de apa distilata, ser fiziologic, solutie Ringer etc. In profilaxia chirurgicala, pentru interventii de 1-2 ore, adultilor li se va administra un flacon de 1,2 g in timpul inducerii anesteziei. Pentru interventii mai indelungate se pot administra pana la 4 doze de 1,2 g in 24 ore. In cazul unor semne clare de infectie in timpul operatiei, Amoksiklav trebuie administrat parenteral sau oral ca tratament postoperator. In cazul copiilor, doza va fi redusa in mod corespunzator.

Precauții:

Amoksiklav se va utiliza cu prudenta la pacientii cu antecedente alergice.

Nu s-a stabilit siguranta utilizarii Amoksiklav-ului in timpul sarcinii, totusi studiile pe animale nu au relevat efecte teratogene. La pacientii cu insuficienta hepatica sau renala severa dozarea va fi redusa adecvat sau intervalele dintre prize vor fi prelungite.

Reacții adverse ale AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp.:

Reactiile adverse sunt de obicei moderate.
Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive (greata, voma, diaree). Aceste reactii pot fi minimizate daca medicamentul este luat in timpul meselor. Pot aparea reactii cutanate.
Daca apar eruptii (rash), se va intrerupe administrarea Amoksiklavului.
Rareori poate aparea o crestere a enzimelor hepatice.
Alte medicamente cu substanța activă amoxicillinum+acidum clavulanicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AMOKSIKLAV FORTE, pulb. susp. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.