Prospect Aspacardin, comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Terapia Ranbaxy Romania
Clasa ATC: [A12BA]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> potasium (kalium) >> preparate cu potasiu
Categoria: Angina pectorala, ischemie cardiaca
Grupa farmaceutică: Substante minerale. Combinatii
Tip: Comprimate

Indicații Aspacardin, comprimate:

Ca medicatie adjuvanta in boala coronariana, aritmii ectopice si pentru profilaxia aritmiilor digitalice. Stari de oboseala fizica.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare din componentii produsului.
Fenilcetonurie.
Insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 30ml/min).
Insuficienta hepatica severa

Administrare Aspacardin, comprimate:

Adulti: 1-2 comprimate administrate oral, la intervale de 8-12 ore.

Compoziție Aspacardin, comprimate:

1 comprimat contine D,L-aspartat monopotasic hemihidrat 180mg (corespunzator la 39mg potasiu), D,L-aspartat de magneziu tetrahidrat 180mg (corespunzator la 12mg magneziu) si excipienti: celuloza microcristalina (tip PH 102), dioxid de siliciu coloidal, talc, stearat de magneziu, carboximetil celuloza sodica.

Precauții:

Datorita continutului in aspartam (sursa de fenilalanina).
Administrarea produsului este contraindicata pacientilor cu tenilcetonurie.

Atenționări:

La pacientii cu insuficienta renala se recomanda supravegherea potasemiei si magneziemiei. Acest produs este destinat adultilor.

Reacții adverse ale Aspacardin, comprimate:

Aspacardin este bine tolerat. Rareori au fost semnalate tulburari digestive (greata, diaree, dureri abdominale).

Supradozajul:

Hipermagneziemia este favorizata de insuficienta renala, stari de deshidratare marcata, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau in greata, varsaturi, hipotensiune arteriala (apar la valon ale magneziului sene de 3-5mEq/l), somnolenta, hiporeflexie, slabiciune musculara (la 7mEq/l), coma cu deprimare respiratorie si oprirea inimii (la 12-15mEq/l).
Electrocardiografie se observa o crestere usoara a undelor T si diminuarea amplitudinii undelor R. Tratamentul consta in micsorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratarii), calciu intravenos. Dializa poate fi utila. Hiperpotasiemia este favorizata de insuficienta renala si de insuficienta corticosuprarenaliana. Manifestarile clinice, evidente cand potasemia depaseste 8mEq/l, constau in tulburari neuromusculare, tulburari cardiace bradicardie, hipotensiune arteriala, aritmii (mergand pana la fibrilatie ventriculara), modificari caracteristice ale electrocardiogramei (unde T ample si ascutite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T).

Hiperpotasiemia provoaca acidoza extracelulara datorita efluxului de H+ din celule si micsorarii secretiei tubulare renale a acestor ioni (predomina secretia tubulara de K+). Tratamentul consta in micsorarea aportului de potasiu, uneori este necesara administrarea de rasini schimbatoare de cationi (polistirensulfonal), care are o afinitate mare pentru ionul de potasiu. in caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc saruri de calciu si sodiu, care au actiune antagonista potasiului si glucoza, care determina scaderea potasemiei.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Administrarea concomitenta a chinidinei si aspartatului de magneziu poate determina cresterea concentratiei plasmatice a chinidinei si a riscului de efecte toxice, prin scaderea excretiei renale a acesteia, datorita alcalnizarii urinei.

Administrarea de Aspacardin, comprimate în sarcină / alaptare:

Studii la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Deoarece nu exista studii controlate la femeile gravide, se recomanda evitarea administrarii produsului in timpul sarcinii. Nu exista dale privitoare la excretia produsului in lapte; se recomanda evitarea administrarii in perioada alaptarii. Datorita efectului de relaxare a musculaturii uterine a magneziului, produsul este contraindicai in timpul nasterii.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 3 blistere AI/PVC/PE/PVDC a cate 10 comprimate

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Aspacardin, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Aspacardin, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.