Prospect PANANGIN, compr.film.

Substanța activă: acidum asparticum (kmg)
Producator: Richter Gedeon
Clasa ATC: [A12BA]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> potasium (kalium) >> preparate cu potasiu

Indicații PANANGIN, compr.film.:

Medicatie ajutatoare in tratamentul anginei pectorale. Pentru controlul aritmiilor, in caz de infarct miocardic si in tratamentul starilor post-infarct. Pentru aritmiile cauzate de intoleranta la digitale sau in intoxicatia digitalica. Aritmii: tahiaritmii, extrasistole ventriculare.

Contraindicații:

Insuficienta renala acuta si cronica.

Administrare PANANGIN, compr.film.:

In cazul tulburarilor de circulatie coronariana, doza zilnica este de 3x2 tablete filmate sau 2 fiole/zi (continutul unei fiole se dilueaza cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%) injectate lent, intravenos sau in perfuzie lenta continua. Profilactic: 3 tablete filmate pe zi. In cazul infarctului de miocard, se recomanda 2 fiole/zi, dimineata si seara (diluate cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%), administrate picatura cu picatura, sub forma de perfuzie. Observatie: In perfuzie se poate adauga, daca este necesar, strofantina sau digitala.

Acțiune:

Panangin imbunatateste metabolismul celulei miocardice. El creste toleranta la digitalice si are si actiune antiaritmica.

Compoziție PANANGIN, compr.film.:

Fiecare fiola a 10 ml contine 0,400 g aspartat de magneziu anhidru (33,7 mg Mg++) si 0,452 g aspartat de potasiu anhidru (103,3 mg K+). Fiecare tableta filmata contine 0,140 g aspartat de magneziu anhidru (11,8 mg Mg++) si 0,158 g aspartat de potasiu anhidru (36,2 mg K+).
Alte medicamente cu substanța activă acidum asparticum (kmg):
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PANANGIN, compr.film.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PANANGIN, compr.film. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.