Prospect CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente

Substanța activă: calcii carbonas
Producator: Hexal A.G.
Clasa ATC: [A12AA]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> calcium >> preparate cu calciu

Indicații CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente:

Prevenirea deficientelor de calciu in perioade cu necesar crescut (de ex. varsta cresterii, sarcina, alaptare). Pentru sustinerea tratamentului osteoporozei.

Contraindicații:

Nu trebuie sa luati Calcium 500 Hexal in cazul unor concentratii ridicate de calciu in sange. O crestere a concentratiei de calciu in sange se datoreaza de obicei hiperfunctiei glandei paratiroide (hiperparatiroidism). Concentratii crescute de calciu pot aparea datorita: unei supradoze de vitamina D, unei anumite tumori ca si unui cancer pulmonar (carcinom bronhial), cancer al pieptului (carcinom mamar), cancer renal (hipernefrom), anumitor forme de cancer al sangelui (plasmocitom) si al metastazelor, unor afectiuni pulmonare (sarcoidoza, afectiunea Boeck`s), unor imobilizari ale bratelor si picioarelor (imobilizare datorata osteoporozei). Puteti utiliza Calcium 500 Hexal numai dupa ce ati consultat medicul curant, in urmatoarele cazuri: functie renala afectata, calculi renali si calcifieri renale (nefrocalcinoza), excretie crescuta de calciu in urina (hipercalciurie), concentratii scazute de fosfat in sange (hipofosfatemie). Nu exista nici o restrictie de la administrarea de Calcium 500 Hexal in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Administrare CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente:

Urmatoarele precizari sunt valabile atat timp cat medicul nu a prescris altfel Calcium 500 Hexal. Respectati instructiunile de utilizare fara de care Calcium 500 Hexal nu poate actiona corespunzator. Se administreaza un comprimat efervescent de 1-2 ori pe zi (500-1 000 mg calciu). Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa si se beau imediat dupa dizolvare. O oarecare opacitate a solutiei care poate aparea nu are nici o influenta asupra eficacitatii produsului. Se administreaza Calcium 500 Hexal in timpul sau intre mese. Calcium 500 Hexal trebuie utilizat pe o perioada mai lunga de timp.

Compoziție CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente:

Componente active: Un comprimat efervescent contine 1 250 mg carbonat de calciu si 2 164 mg acid citric. Solutia pregatita pentru utilizare contine 500 mg de calciu si maxim 2 130 mg de citrat. Alte componente: acid malic, bicarbonat de sodiu, ciclamat de sodiu, zaharina sodica, aromatizanti.

Precauții:

Ce masuri de precautie trebuie luate in considerare? La administrarea orala de Calcium 500 Hexal, excretia de calciu in urina este crescuta. In timpul primelor saptamani dupa initierea administrarii, tendinta precipitarii sarurilor de calciu si - in anumite circumstante - formarii de pietre in rinichi si caile urinare este crescuta. Acest fenomen poate fi evitat prin administrarea unor cantitati marite de lichide.

Reacții adverse ale CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente:

Sarurile de calciu reduc absorbtia fosfatilor prin formarea de saruri solubile. In cazul unei functii renale afectate si a unei administrari de lunga durata, concentratia sanguina de calciu poate creste (hipercalcemie), insotita de o excretie marita in urina (hipercalciurie) si de o hipoacidoza a sangelui (alcaloza metabolica).
Alte medicamente cu substanța activă calcii carbonas:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CALCIUM 500 HEXAL, comprimate efervescente vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.