Prospect GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.

Substanța activă: calcii gluconas
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [A12AA]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> calcium >> preparate cu calciu

Indicații GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.:

Este de ales in tratamentul tetaniei hipocalcemice grave; hipoparatiroidism postoperator, convulsii hipocalcemice la nou-nascuti cu hipoparatiroidism.

Contraindicații:

Hipercalcemie, insuficienta renala severa, hiper-calciurie marcata, nefrocalcinoza, litiaza renala calcica, osteoporoza acuta prin imobilizare. Nu se va folosi in timpul tratamentului cu digitalice sau in conditii de hiperexcitabilitate cardiaca (poate provoca aritmii severe). Nu se va injecta i.m. la copii, deoarece poate determina abcese.

Administrare GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.:

In tetania hipocalcemica grava: i.v. lent, in 10-15 minute, 10-20 ml din solutia 10% (de preferinta sub control ECG); in continuare, in perfuzie i.v. 6-8 g/1000 ml solutie de glucoza 5% sau se injecteaza i.m. solutia 10%. In caz de hipoparatiroidism postoperator: in cazul in care pacientul prezinta tetanie sau calciul seric este < 7 mg la 100 ml, se introduce o perfuzie cu gluconat de calciu, controland semnele Chvostek sau Trousseau si monitorizand calcemia (care trebuie mentinuta la 8-8,5 mg/100 ml). In convulsii hipocalcemice: la nou-nascutul cu hipopara-tiroidism, se introduce i.v. lent, in solutie 5% gluconat de calciu 300-500 mg/kg corp pe zi.

Acțiune:

Are actiune recalcifianta, scade excitabilitatea neuro-musculara si relaxeaza musculatura neteda; anti-alergic, antiinflamator si normalizant al permeabilitatii capilare.

Compoziție GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.:

Fiole de 5 ml continand 5 ml solutie apoasa de gluconat de calciu 10% (0,5 mg/ml solutie); fiole de 10 ml continand 10 ml solutie apoasa de gluconat de calciu 10% (1 mg/ml solutie).

Precauții:

Injectarea i.v. impune multa prudenta, din cauza faptului ca, cresterea brusca a calcemiei poate produce deprimarea cordului. Se va administra cu prudenta in caz de hemoragie cerebrala recenta.

Reacții adverse ale GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.:

Abcese la locul injectiei i.m. (mai ales la copii mici); injectarea i.v. rapida poate provoca greata, voma, senzatie de caldura, sudoratie, paloarea fetei, hipotensiune arteriala.
Alte medicamente cu substanța activă calcii gluconas:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GLUCONAT DE CALCIU 10%, sol.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.