Prospect CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente

Substanța activă: calcii gluconolactas
Producator: Novartis
Clasa ATC: [A12AA]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> calcium >> preparate cu calciu

Indicații CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente:

Osteoporoza de diverse origini (postmenopauza, senila, indusa de corticosteroizi, consecutiva gastrectomiei sau imobilizari prelungite), adesea in combinatie cu medicatie complementara. Prevenirea demineralizarii osoase in pre- si postmenopauza. Rahitism si osteomalacie, ca tratament aditional terapiei specifice. Tetanie latenta. Stari cu nevoi crescute de calciu: femei gravide sau care alapteaza, copii in crestere. Stari alergice (ca tratament de sustinere).

Contraindicații:

Hipersensibilitate la produs; hipercalcemie (de ex. in hiperparatiroidism, supradozaj de vitamina D, tumori decalcifiante cum ar fi plasmocitomul sau metastazele osoase); hipercalciurie severa; insuficienta renala severa.

Administrare CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente:

Tabletele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa. Doza zilnica obisnuita este intre 500 si 1000 mg de calciu elemental, acoperind cel putin 70% din ratia alimentara recomandata. In cazuri severe, ar putea fi necesare doze de pana la 2 000 mg in timpul primelor cateva saptamani de tratament.

Acțiune:

Calciul este un mineral esential, necesar mentinerii echilibrului electrolitic al corpului, precum si functionarii normale a numeroase mecanisme de reglare. Tabletele efervescente de Calcium forte 1000 contin cantitati mari de saruri de calciu solubile si ionizabile, permitand un aport adecvat de calciu sub forma unei bauturi cu gust placut. Aproximativ 30% din calciul ionizat este absorbit din tractul gastrointestinal. Aceste forme sunt indicate pentru prevenirea si tratamentul starilor de deficienta acuta si cronica de calciu, precum si pentru tratamentul diferitelor forme de tulburari ale metabolismului osos.

Compoziție CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente:

Substanta activa: calciu lactat-gluconat 2,49 g + calciu carbonic 0,30 g (echivalentul a 500 mg calciu ionizabil). Excipienti: bicarbonat de sodiu (1 g = 274 mg sodiu), zahar 8,868 g, sodiu zaharinic 0,022 g.

Precauții:

La pacientii cu hipercalciurie (care depaseste 300 mg = 7,5 mmol/24 ore), cu insuficienta renala usoara sau moderata sau cu istoric de calculi renali, este necesara monitorizarea excretiei de calciu in urina. La nevoie, doza de calciu va fi redusa sau tratamenul va fi intrerupt. La pacientii predispusi la calculi la nivelul tractului urinar, se recomanda o ingestie crescuta de lichide. Se va evita administrarea vitaminei D in doze mari in timpul tratamentului cu calciu, cu exceptia cazurilor cu indicatie expresa in acest sens. A nu se lasa la indemana copiilor!

Reacții adverse ale CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente:

In cazuri rare pot aparea tulburari gastrointestinale usoare (balonare, constipatie sau diaree).
Alte medicamente cu substanța activă calcii gluconolactas:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CALCIUM FORTE 500 mg, tablete efervescente vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.