Prospect Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită

Substanța activă: diltiazemum
Producator: Lamp San Prospero S.p.A. Italia
Clasa ATC: [C08DB]: sistem cardiovascular >> blocanti de calciu >> blocanti de calciu cu efecte direct cardiace >> benzothiazepine derivati
Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg capsule cu eliberare prelungită
Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg capsule cu eliberare prelungită

Indicații Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită:

Clorhidrat de diltiazem ADOH conţine o substanţă denumită diltiazem. Aceasta aparţine unui grup de medicamente denumite „blocante ale canalelor de calciu”.

Clorhidrat de diltiazem ADOH se utilizează pentru:
• Hipertensiune arterială
• Angină pectorală (durere în piept).

Acesta acţionează lărgind vasele dumneavoastră de sânge. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, în acest mod, inimii dumneavoastră îi este mai uşor să pompeze sângele în corp. Acest lucru ajută la prevenirea durerii în piept cauzate de angina pectorală.

Contraindicații:

Nu luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH:
• dacă sunteţi alergic la diltiazem sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Semnele unei reacţii alergice includ: erupţie trecătoare pe piele, dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie, umflare a buzelor, feţei, gâtului sau limbii
• dacă aveţi bătăi foarte lente ale inimii – mai puţin de 50 de bătăi pe minut
• dacă aveţi insuficienţă cardiacă şi probleme cu fluxul de sânge către plămâni. În cazul în care aveţi aceste boli, este posibil să simţiţi o senzaţie de sufocare şi să vi se umfle gleznele.
• dacă aveţi orice alte probleme grave ale inimii. Acestea includ un bătăi neregulate ale inimii (dacă nu aveţi un stimulator cardiac).

Nu luaţi acest medicament dacă aveţi oricare dintre problemele de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH.

Administrare Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. De asemenea, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simţiţi că efectul medicamentului este prea slab sau prea puternic. Nu vă modificaţi singur doza.

Administrarea acestui medicament:
• Luaţi acest medicament pe gură.
• Nu spargeţi, nu pisaţi şi nu mestecaţi capsulele.
• Înghiţiţi capsulele întregi, cu o cantitate suficientă de apă.
• Luaţi medicamentul înainte de masă sau în timpul mesei.

Cât de mult trebuie să luaţi
Adulţi:
• Doza iniţială uzuală este de o capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg pe zi. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate mări doza. Dozele posibile sunt:
• O capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg pe zi
• Două capsule de Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg pe zi
• O capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg şi o capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg pe zi.
Pacienţi cu vârsta peste 65 ani sau adulţi cu probleme ale ficatului sau rinichilor
• Medicul dumneavoastră vă va supraveghea mai atent, mai ales atunci când începeţi prima dată să luaţi capsulele.
• Doza iniţială uzuală este de o capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg pe zi. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate mări această doză până la:
• O capsulă de Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg pe zi.

Copii şi adolescenţi Clorhidrat de diltiazem ADOH nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.
Protecţie solară Trebuie să utilizaţi protecţie solară în timp ce luaţi acest medicament.

Analize Medicul dumneavoastră vă poate efectua periodic analize în timp ce luaţi acest medicament. Acestea ar putea include un examen al inimii dumneavoastră. De asemenea, pot include analize de sânge pentru examinarea ficatului şi rinichilor.

Dacă luaţi mai mult Clorhidrat de diltiazem ADOH decât trebuie Dacă luaţi mai multe capsule decât trebuie, adresaţi-vă unui medic sau prezentaţi-vă imediat la camera de gardă a unui spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul medicamentului. Acest lucru este necesar pentru ca medicul să ştie ce aţi luat. Pot apărea următoarele reacţii: senzaţie de ameţeli sau slăbiciune, vedere înceţoşată, durere în piept, dificultăţi la respiraţie, leşin, bătăi neobişnuit de rapide sau de lente ale inimii, comă, vorbire neclară şi confuzie.

Dacă uitaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape momentul pentru doza următoare, nu mai luaţi doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH
Continuaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH până când medicul dumneavoastră vă spune să încetaţi. Nu încetaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH doar pentru că vă simţiţi mai bine. Dacă opriţi tratamentul, este posibil ca boala dumneavoastră să se agraveze.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită:

- Substanţa activă este clorhidrat de diltiazem.
- Celelalte componente sunt (pentru Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg) povidonă, talc, etilceluloză, acid stearic, gelatină şi dioxid de titan (E171).
- Celelalte componente sunt (pentru Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg) povidonă, talc, etilceluloză, acid stearic, gelatină şi dioxid de titan (E171), galben de chinolină (E104) şi indigotină (E132).

Precauții:

Înainte să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
• dacă aveţi orice altă boală a inimii, în afară de angină pectorală sau de bolile descrise la punctul de mai sus „Nu luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH”
• dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală
• dacă prezentaţi un risc de schimbări ale dispoziţiei, incluzând depresie
• dacă prezentaţi un risc de probleme la nivelul intestinului.

Dacă oricare dintre aspectele de mai sus este valabil în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este posibil să vă simţiţi ameţit în timp ce luaţi acest medicament. Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi niciun fel de instrumente sau utilaje.

Reacții adverse ale Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Încetaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH şi adresaţi-vă unui medic sau prezentaţi-vă imediat la spital dacă:
Nu se cunoaşte cât de des apar aceste reacţii adverse
• Aveţi o reacţie alergică. Semnele pot include: erupţie trecătoare pe piele, de culoare roşie sau reliefată, dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie, umflare a buzelor, feţei, pleoapelor, gâtului sau limbii
• Pielea din jurul buzelor, ochilor, gurii, nasului sau organelor genitale are băşici sau se descuamează; aveţi simptome asemănătoare gripei sau febră. Aceasta ar putea fi o boală denumită „sindrom Stevens-Johnson”
• Aveţi o erupţie severă pe piele, cu băşici, în care este posibil să se descuameze straturi de piele, rămânând pe corp zone largi de „carne vie” expusă. Este posibil să aveţi o stare generală de rău,febră, frisoane sau dureri musculare. Aceasta ar putea fi o boală denumită „necroliză epidermică toxică”
• Aveţi o erupţie pe piele sau probleme pe piele manifestate printr-un inel de culoare roz sau roşie cu centrul pal, care este posibil să vă mănânce, să prezinte o crustă sau să aibă lichid. Este cel mai probabil ca erupţia să apară pe palme sau pe tălpi. Acestea ar putea fi semnele unei alergii severe la medicament, denumită „eritem polimorf”.

Încetaţi să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH şi adresaţi-vă unui medic sau prezentaţi-vă imediat la spital dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.
Adresaţi-vă imediat medicului dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:
Frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10)
• Bătăi lente sau neregulate ale inimii
• Bătăi foarte rapide, neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii).
Nu se cunoaşte cât de des apar aceste reacţii adverse
• Erupţie pe piele cauzată de îngustarea sau blocarea vaselor de sânge (denumită „vasculită”)
• Dificultăţi la respiraţie, senzaţie de oboseală însoţită de umflare a gleznelor sau a picioarelor. Acestea ar putea fi semnele unei insuficienţe cardiace.
• Mişcări neobişnuite ale limbii, spasme musculare la nivelul feţei, rotire a globilor oculari sau tremur
• Temperatură mare, senzaţie de oboseală, pierdere a poftei de mâncare, dureri de stomac, senzaţie de greaţă. Acestea pot fi semnele unei inflamaţii a ficatului (denumită „hepatită”)
• Pielea dumneavoastră se poate arde mai uşor şi mai sever ca urmare a expunerii la soare, comparativ cu o persoană care nu ia Clorhidrat de diltiazem ADOH. Trebuie să utilizaţi protecţie solară în timp ce luaţi acest medicament.
• Mărire a sânilor la bărbaţi.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:
Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 persoană din 10)
• Umflare a părţii inferioare a picioarelor.

Frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10)
• Indigestie, dureri de stomac, constipaţie sau diaree.

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 100)
• Senzaţie de ameţeală, învârtire sau leşin când vă ridicaţi în picioare sau vă aşezaţi rapid (tensiune arterială mică).

Rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 1000)
• Senzaţie de uscăciune la nivelul gurii
• Erupţie reliefată pe piele, însoţită de mâncărimi (denumită „urticarie”).

Nu se cunoaşte cât de des apar aceste reacţii adverse
• Umflare a gingiilor.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult decât câteva zile:
Frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10)
• Dureri de cap
• Îmbujorare (senzaţie de căldură)
• Senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături)
• Senzaţie generală de rău
• Senzaţie de slăbiciune sau oboseală
• Senzaţie de ameţeală
• Înroşire a pielii.

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 100)
• Dificultăţi ale somnului.

Nu se cunoaşte cât de des apar aceste reacţii adverse
• Schimbări ale dispoziţiei, incluzând depresie
• Sângerare sau învineţire sub piele.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă oricare dintre reacţiile adverse de mai sus devine gravă sau durează mai mult decât câteva zile.

Analize de sânge
Clorhidrat de diltiazem ADOH poate modifica valorile enzimelor ficatului observate la analizele de sânge. Aceasta poate însemna că ficatul dumneavoastră nu funcţionează bine.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Clorhidrat de diltiazem ADOH împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ medicamente pe care le cumpăraţi fără prescripţie medicală, inclusiv medicamente din plante.

Acest lucru este necesar deoarece Clorhidrat de diltiazem ADOH poate influenţa modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa modul în care acţionează Clorhidrat de diltiazem ADOH.

Mai ales nu luaţi acest medicament şi spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi:
• Dantrolen (o perfuzie), utilizat pentru spasme musculare severe sau febră mare (denumită „hipertermie malignă”).
Clorhidrat de diltiazem ADOH poate mări efectul următoarelor medicamente:
• Medicamente pentru hipertensiune arterială, cum sunt doxazosin, tamsulosin, atenolol, propranolol sau acebutolol
• Medicamente utilizate pentru bătăi neregulate ale inimii, cum sunt amiodarona şi digoxina
• Medicamente utilizate pentru angină pectorală, cum sunt nitroglicerina sau izosorbidul trinitrat
• Medicamente utilizate pentru valorile mari ale colesterolului din sânge, cum sunt simvastatina, fluvastatina şi atorvastatina
• Medicamente utilizate pentru insomnie şi anxietate, cum sunt triazolamul şi midazolamul
• Carbamazepină – utilizată pentru epilepsie
• Teofilină – utilizată pentru probleme de respiraţie
• Litiu – utilizat pentru unele tipuri de probleme psihice
• Metilprednisolon – utilizat pentru inflamaţii şi reacţii alergice
• Ciclosporină – utilizată pentru prevenirea respingerii organelor după un transplant.

Clorhidrat de diltiazem ADOH poate face ca următorul medicament să acţioneze mai puţin bine:
• Rifampicină – utilizată pentru tuberculoză.

Următoarele medicamente pot creşte efectul Clorhidrat de diltiazem ADOH
• Medicamente pentru ulcerul gastro-duodenal, cum sunt cimetidina şi ranitidina.

Dacă oricare dintre aspectele de mai sus este valabil în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Clorhidrat de diltiazem ADOH.

Administrarea de Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită în sarcină / alaptare:

• Clorhidrat de diltiazem ADOH poate afecta fecundarea şi poate determina anomalii ale fătului.
• Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest lucru este necesar deoarece Clorhidrat de diltiazem ADOH poate determina apariţia unor probleme pentru copilul dumneavoastră.

• Alăptarea în timpul utilizării Clorhidrat de diltiazem ADOH nu se recomandă, deoarece cantităţi mici de medicament pot trece în laptele matern.

Prezentare ambalaj:

• Capsulele Clorhidrat de diltiazem ADOH 200 mg sunt capsule opace, cu corp şi capac de culoare albă.
• Capsulele Clorhidrat de diltiazem ADOH 300 mg sunt capsule opace, cu corp de culoare albă şi capac de culoare verde.
• Capsulele sunt ambalate în blistere conţinând 7 sau 28 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, înscrisă pe cutie după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă diltiazemum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Clorhidrat de diltiazem ADOH, capsule cu eliberare prelungită vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.