Prospect Cynarix 40mg/ml sol.orala

Substanța activă: plante
Clasa ATC: [A05AX]: tractul digestiv si metabolism >> terapia veziculei biliare si a ficatului >> terapia veziculei biliare >> alte preparate pentru terapia bilei
Categoria: Vitamine si minerale
Grupa farmaceutică: Terapia vezicii biliare, alte preparate pentru terapia bilei.

Indicații Cynarix 40mg/ml sol.orala:

Frunzele speciei Cynara scolymus (Anghinare) sunt utilizate in mod traditional pentru a favoriza secretia biliara si a imbunatati digestia.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la extractul de cynara, la Cynara scolymus, la plante din familia compozite sau la oricare dintre excipienti, obstructie de tract biliar, empiem cistic, insuficienta hepatica severa.

Administrare Cynarix 40mg/ml sol.orala:

Daca medicul nu recomanda altfel, la adulti si la copiii in varsta de peste 12 ani, doza recomandata este de 1-2 drajeuri, de trei ori pe zi, administrate oral, cu putina apa, in timpul mesei sau 1-2 lingurite oral de trei ori pe zi in timpul mesei. Durata administrarii, in cazul unui tratament prelungit, va fi stabilita de catre medic.

Compoziție Cynarix 40mg/ml sol.orala:

100 ml solutie orala contin extract uscat din frunza anghinare (cynara folium) 4-6: 4 g si excipienti: zaharoza, etanol 96%, acid benzoic, aroma de portocale, caramel, apa purificata. 5 ml sirop (1 lingurita dozatoare) Cynarix lichid contine 200 mg extract de cynara uscat 4-6:1.

Atenționări:

La pacientii cu litiaza biliara pot apare colici biliare consecutiv administrarii Cynarix. Nu se recomanda administrarea medicamentului la pacientii cu hiperkinezie biliara. Deoarece drajeurile contin zahar si lactoza (iar lichidul zahar), administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp, sucraza - isomaltaza, sau malabsorbtie de glucoza-galactoza-fructoza. Cynarix lichid: contine 1.35 g etanol pe lingurita de sirop si de aceea nu trebuie administrat la alcoolici si la copii. Atentie la diabetici: continutul de zahar e de 1.1 g pe lingurita de sirop.

Reacții adverse ale Cynarix 40mg/ml sol.orala:

Cynara scolymus prezinta un potential mediu de aparitie a reactiilor de hipersensibilitate la contactul cu tegumentele.

Supradozajul:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc.

Administrarea de Cynarix 40mg/ml sol.orala în sarcină / alaptare:

Nu au fost observate efecte teratogene sau aparitia altor leziuni in timpul sarcinii si alaptarii. In lipsa datelor suficiente, medicul va evalua raportul beneficiu matern/risc potential fetal.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon din sticla bruna, a 100 ml solutie orala si o lingurita dozatoare

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30°C.
A nu se lasa la indemâna si vederea copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Cynarix 40mg/ml sol.orala(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Cynarix 40mg/ml sol.orala vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.