Prospect Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate

Substanța activă: dexamethasonum
Producator: KRKA, Slovenia; TAD Pharma GmbH, Germania
Clasa ATC: [H02AB]: preparate hormonale sistemice (exclusiv hormoni sexuali) >> corticosteroizi de uz sistemic >> corticosteroizi sistemici >> glucocorticoizi
Dexametazona Krka este un glucocorticoid sintetic. Glucocorticoizi sunt hormoni produși de către glanda suprarenală. Medicamentul are efecte antiinflamatorii, analgezice, antialergice și deprimă sistemul imunitar.

Indicații Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate:

Dexametazona Krka este recomandat în tratamentul bolilor reumatice și autoimune (de exemplu, lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoidă, artrita juvenilă idiopatică, poliarterita nodoasă), afecțiuni ale tractului respirator (de exemplu, astm bronșic, difterie), ale pielii (de exemplu, eritrodermie, pemfigus vulgar), meningită tuberculoasă, numai în asociere cu tratament antiinfecțios, afecțiuni ale sângelui (de exemplu, purpură trombocitopenică idiopatică la adulți), edem cerebral, tratamentul mielomului multiplu simptomatic, leucemie limfocitară acută, leucemie limfoblastică acută, boala Hodgkin și limfomul non-Hodgkin, în asociere cu alte medicamente, tratamentul paleativ al bolilor neoplazice, profilaxia și tratamentul greței și vărsăturilor cauzate de chimioterapie și prevenirea și tratamentul vărsăturilor după intervenții chirurgicale, în cadrul unui tratament antiemetic.

Contraindicații:

Nu luați Dexametazonă Krka:
- dacă sunteţi alergic la dexametazonă sau la oricare dintre celelalte componente prezentate în prospect
- dacă suferiţi de infecţii care vă afectează întregul organism (cu excepția cazului în cazul în care sunteți tratat pentru această infecție)
- dacă aveți ulcer gastric sau duodenal
- dacă primiți vaccinuri vii.

Administrare Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate:

Utilizaţi întotdeauna Dexametazonă Krka exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicamentul Dexametazonă Krka este disponibil în comprimate de 4 mg, 8 mg, 20 mg și 40 mg. Acestea poate fi divizate în două părți egale pentru o doză suplimentară de 2 mg și 10 mg, sau pentru a facilita înghițirea.

Dozele uzuale de dexametazonă sunt de la 0,5 mg până la 10 mg pe zi, în funcție de boala tratată. Cazul stărilor de boală mai grave pot necesita doze mai mari de 10 mg pe zi.

Dozajul glucocorticoizilor se adaptează în funcţie de răspunsul pacientului şi de gradul de severitate al afecţiunii.

În cazul în care nu se specifică altfel, următoarele recomandări de dozare:

Mai jos doză dată sunt oferite ca un ghid. Dozele zilnice inițiale se determină în funcție de răspunsul individual al pacientului și severitatea bolii.

- Edem cerebral: Doza inițială și durata tratamentului depinde de cauza și severitatea edemului, o doză orală de 6 mg până la 16 mg (până la 24 mg) / zi, divizată în 3 până la 4 doze.

- Astm acut:
Adulți: 16 mg / zi, timp de două zile.
Copii: 0,6 mg / kg de greutate corporală pe zi sau la două zile.

- Crup:
Copii: de la 0,15 mg / kg până la 0,6 mg / kg într-o singură doză.

- Boli acute ale pielii: Dozele zilnice de 8 mg până la 40 mg, în unele cazuri, la 100 mg, în funcție de tipul bolii și distribuția acesteia, urmată de reducerea dozei potrivit necesităților clinice.

- Faza activă a bolilor reumatismale sistemice: lupus eritematos sistemic la 6 mg până la 16 mg / zi.

- Forma severă progresivă a artritei reumatoide active: precoce progresiva distructive 12 mg până la 16 mg / zi, implicarea extra-articulare 6 până la 12 mg / zi.

- Purpură trombocitopenică idiopatică (o tulburare de coagulare care poate provoca sângerări nedorite și vânătăi): 40 mg de 4 zile în cicluri.

- Meningită tuberculoasă: Pacienții cu stadiu II. sau III. al bolii sunt tratate timp de patru săptămâni intravenos (prima săptămână, 0,4 mg / kg / zi din a doua săptămână, 0,3 mg / kg / zi în a treia săptămână, 0,2 mg / kg / zi a patra săptămână, 0,1 mg / kg / zi) și apoi oral, timp de patru săptămâni, care a fost inițial total zilnic 4 mg doză și apoi săptămânal 1 mg mai puțin. Pacienții cu boala stadiu am două săptămâni pentru a primi medicament intravenos (prima săptămână, 0,3 mg / kg / zi , iar a doua săptămână, 0,2 mg / kg / zi), și apoi patru săptămâni oral (a treia săptămână, 0,1 mg / kg / zi, iar doza zilnică totală de 3 mg și apoi fiecare Săptămâna 1 mg mai puțin).

- Tratamentul paliativ al bolilor neoplazice (ameliorarea simptomelor de cancer): Initial doza și durata tratamentului depinde de cauza si severitatea bolii, de la 3 mg la 20 mg / zi. Pentru tratamentul paliativ poate fi de asemenea utilizat doze foarte mari de până la 96 mg. la dozarea optimă și reducerea numărului de tablete poate fi utilizată o combinație de mici (4 mg și 8 mg) și rezistență mai mare (20 mg sau 40 mg).

- Prevenirea și tratamentul vomei din cauza chimioterapiei în contextul unei terapii anti-emetice: de la 8 până la 20 mg de dexametazonă înainte de chimioterapie, și apoi de la 4 mg până la 16 mg / zi, a doua și a treia zi după chimioterapie.

- Prevenirea și tratamentul vărsăturilor după o intervenție chirurgicală: o singură doză de 8 mg înainte de operație.

- Tratamentul mielomului multiplu simptomatic, anemie acută limfoblastică, Boala Hodgkin și limfomul non-Hodgkin în asociere cu alte medicamente:
Doza uzuală este de 40 mg sau 20 mg o dată pe zi.
Doza și frecvența de administrare va depinde de protocolul de tratament și medicamente administrate concomitent.

Tratamentul pe termen lung
În cazul tratamentului pe termen lung cu glucocorticoizi este mai boala dupa terapia initiala dexametazona pentru a comuta la tratamentul cu prednison / prednisolon, pentru a reduce frânarea functionare a glandelor suprarenale.

Utilizarea la copii
În cazul în care acest medicament este luat de copii, este important ca un medic să urmărească creșterea și dezvoltarea lui.

Dacă luați mai mult doză Dexametazonă Krka decât trebuie
Dacă luați o supradoză de acest medicament, adresați -vă imediat medicului dumneavoastră sau la spital.

Dacă uitați să luați medicamentul Dexametazonă Krka
Dacă ați omis o doză, luați -o imediat ce vă amintiți , cu excepția cazului în care este aproape timpul pentru următoarea doză.
Nu luați o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetați să luați Dexametazonă Krka
Dacă trebuie să opriți tratamentul, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră. Poate că va fi instruit să treptat reducerea dozei până la încetarea completă a dozării. Luând întreruperea tratamentului prea repede au raportat scăderea tensiunii arteriale, în unele cazuri, recurența bolii impune reluarea tratamentului.

Poate apare, de asemenea, „sindromul de retragere“, care includ febra, durere iritație dureri musculare și articulare, inflamația mucoasei nazale (rinită), pierdere în greutate, mâncărimi ale pielii și ochilor (conjunctivită). Dacă opriți tratamentul prea devreme și veți obține oricare dintre aceste probleme, aceasta va fi Necesar cât mai curând posibil cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate:

- Substanţa activă este dexametazona.
Dexametazona Krka 4 mg comprimate: fiecare comprimat conține dexametazonă 4 mg.
Dexametazona Krka 8 mg comprimate: fiecare comprimat conține dexametazonă 8 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Vezi pct. "Dexametazona Krka conține lactoză".

Precauții:

Înainte de a lua Dexametazonă Krka, consultati medicul sau farmacistul:
- dacă aţi avut sau aveţi depresie severă sau sindrom depresiv maniacal (tulburare bipolară);
- dacă o rudă apropiată a avut o asemenea afecţiune, înaintea sau în cursul tratamentului cu corticosteroizi de tip dexametazonă.

În timp ce luați steroizi ca medicamentul Dexametazonă Krka pot apărea tulburări psihice.
- Aceste boli pot fi grave.
- Ele apar, de obicei, în câteva zile sau săptămâni de la începerea tratamentului.
- La doze mai mari, este probabil că reacția va fi amplificată.
- Cele mai multe dintre aceste probleme dispar după reducerea dozei sau întreruperea tratamentului, dar uneori au nevoie de un tratament specific.

În cazul în care apar semne de tulburări psihice, consultați doctor. Acest lucru este important mai ales dacă sunteți deprimat sau aveți gânduri de sinucidere. În unele cazuri, tulburarea mintală a apărut după reducerea dozei sau întreruperea tratamentului.

Înainte de a lua acest medicament discutați cu medicul dumneavoastră:
- dacă aveți probleme cu rinichii sau ficatul (ciroză sau insuficiență hepatică cronică)
- dacă aveți o tumoră a glandei suprarenale (feocromocitom)
- dacă aveți hipertensiune arterială, boli de inima, sau ați avut recent un atac de cord (au fost raportate rupturi ale mușchiului inimii)
- dacă aveți diabet zaharat sau antecedente familiale de diabet zaharat,
- dacă aveți osteoporoză (subțierea oaselor), mai ales dacă sunteți o femeie după menopauză,
- dacă aţi avut slăbiciune musculară la o administrare anterioară de glucocorticoizi,
- dacă aveți glaucom (creșterea presiunii intraoculare) sau antecedente familiale de glaucom, cataractă
- dacă aveți miastenia gravis (boală care cauzează slăbiciune musculară),
- dacă aveți boală intestinală sau ulcer gastric,
- dacă aveți dificultăți psihiatrice sau care au antecedente de boli psihiatrice, care s-au deteriorat din cauza medicamentelor similare
- dacă aveți epilepsie
- dacă aveți o migrenă,
- dacă funcţionarea tiroidei dumneavostră este mai diminuată decât normal (hipotiroidie);
- dacă aveți o infecție cu paraziți,
- dacă aveți tuberculoză, septicemie sau infecții fungice oculare
- dacă aveți malarie cerebrală,
- dacă aveți herpes (herpes labial sau genital herpes simplex și în ochi, din cauza posibilității perforare a corneei)
- dacă aveți astm bronșic,
- dacă sunteți tratat pentru ocluziile vasculare cauzate de cheaguri de sânge (tromboembolism);
- dacă aveți ulcerații și leziuni corneene.

Tratamentul cu corticosteroizi poate reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Acest lucru poate, uneori, duce la infecții cauzate de microbi care, în condiții normale, rareori cauzează infecții (numite infecții oportuniste). Dacă în timpul tratamentului cu acest medicament s-a dezvoltat o astfel de infecție, consultați imediat un medic. Acest lucru este important mai ales dacă observați simptome de pneumonie: tuse, febră, dispnee și dureri în piept. S-ar putea să deveniți confuz, mai ales dacă sunteți mai în vârstă. De asemenea, spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut tuberculoză, sau dacă ați fost în zonele în care infecțiile cu limbrici sunt frecvente.

Este important că, în timp ce luați acest medicament, să evitați contactul cu persoane care au varicelă, zona zoster sau rujeolă. Dacă credeți că ați fost în contact cu cineva care are această boală, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut vreodată o boală infecțioasă cum ar fi pojar sau varicelă.

Tratamentul cu acest medicament poate cauza vedere încețoșată sau distorsionată. Acest lucru se întâmplă de obicei într-un ochi. Dacă vederea estompată sau distorsionată durează mai multe zile, discutați cu medicul dumneavoastră.

Acest tratament poate duce la inflamarea tendoanelor. Riscul este crescut prin tratamentul concomitent cu anumite antibiotice și în caz de probleme la rinichi. Dacă aveți articulații dureroase sau tendoanele rigide sau umflate, discutați cu medicul dumneavoastră.

Tratamentul cu Dexametazonă Krka poate provoca disfuncții ale glandei suprarenale - insuficiență corticosuprarenală. Acest lucru se poate face ca orgabnismul să nu răspundă bine în fața stresului, cum ar fi accidente, operații.

Dacă aveți un test de supresie (pentru a verifica cantitatea de hormon din organism), teste cutanate alergice sau de testare pentru infecții bacteriene, spuneți persoanei care efectuează investigații că luați dexametazonă, deoarece acest lucru poate influența rezultatul investigațiilor.

În timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastră poate reduce cantitatea de sare permisă în dieta și puteți lua suplimente de potasiu prescrise.

Dacă sunteți o persoană în vârstă pot fi unele efecte secundare ale acestui medicament se dezvolta într-o formă mai severă, în special, subțierea oaselor (osteoporoză), tensiune arterială ridicată, nivelurile scăzute ale potasiului, diabetul, sensibilitatea la infecții șii subțierea pielii. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza îndeaproape.

Copii
Dacă un copil ia acest medicament, este important ca medicul să monitorizeze creşterea şi dezvoltarea în mod regulat.
Dexametazona nu ar trebui sa fie utilizată în mod curent la sugarii prematuri cu dificultăți de respirație.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu conduceți vehicule, nu folosiți unelte sau utilaje și nu efectuați nicio sarcină periculoasă dacă apar reacții adverse, cum ar fi confuzie, halucinații, amețeli, oboseală, somnolență, leșin și vedere încețoșată.

Dexametazona Krka conține lactoză
Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, Dexametazonă Krka soluţie injectabilă, poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți probleme grave de sanatate mintala. pot să apară

Dexametazona poate crea tulburări psihice grave, atât la adulţi cât şi la copii. Acestea apar la maxim 5 din 100 utilizatori și includ:
- depresie, inclusiv idei suicidare,
- stări de agitaţie (manie) sau schimbarea alternativă a stării de spirit,
- anxietate, tulburări de somn, dificultăți cu gândire sau confuzie și pierderi de memorie,
- vederea, simţul sau auzul unor lucruri/evenimente care nu există în realitate,
- gânduri ciudate, sentimente ciudate, sentiment de însingurare.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă observați oricare dintre aceste simptome:
- durere severă, greață, vărsături, diaree, slăbiciune musculară abdominală marcată și oboseala, presiune extrem de scăzută de sânge, scădere de greutate corporală și creșterea temperaturii corpului, deoarece aceasta poate fi semnele funcției reduse a cortexului suprarenal;
- brusc dureri abdominale, sensibilitate, greață, vărsături, febră și sânge în scaun, deoarece acestea pot fi semne de ruptură a intestinului, mai ales dacă aveți sau ați avut boli intestinale.

Acest medicament poate agrava probleme cardiace existente. Dacă aveți dificultăți de respirație consultați imediat un medic.

Alte reacții adverse pot include (necunoscută):
- risc mai mare de infecții, inclusiv infecții virale și fungice, de exemplu; reapariția tuberculozei sau a altor infecții.
- număr redus sau crescut de globule albe din sânge, coagularea sângelui anormală
- o reacție alergică la un medicament, incluzând o reacție alergică severă, care pune în pericol viața (cum ar fi erupții cutanate și umflarea gâtului sau a limbii, și în cazuri grave, dificultăți de respirație sau amețeli)
- dereglare hormonală, umflare și creștere în greutate, față ca o lună plină (de tip Cushing), scăderea răspunsului la stres (traume, intervenţii chirurgicale sau diverse boli), retard de creștere la copii și adolescenți, perioade menstruale neregulate și amenoree, creșterea excesivă a părului (în special la femei)
- creștere în greutate, pierderea echilibrului de proteine și calciu, creșterea apetitului, dezechilibru săruri, retenție de apă, pierderea de potasiu, ceea ce poate cauza aritmii, nevoie crescută pentru medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, diabetului latent devine evident, concentrații crescute ale colesterolului și trigliceridelor din sânge (hipercolesterolemie și hipertrigliceridemie)
- modificări ale dispoziției extreme, agravarea epilepsiei şi schizofreniei, depresie, insomnie
- durere de cap neobișnuită, severă, cu tulburări vizuale asociate cu încetarea tratamentului, spasme, amețeli
- creșterea presiunii intraoculare, papilar, subțierea membranelor oculare, creșterea riscului infecțiilor fungice, virale și bacteriene oculare, deteriorarea simptomelor asociate cu ulcere ale corneei, deteriorarea infecții ale ochilor existente, globii oculari bulbucați, cataractă
- insuficiență cardiacă congestivă la pacienții susceptibili, ruptura mușchiului inimii după un infarct miocardic recent, decompensare cardiacă
- hipertensiune arteriala, cheaguri de sânge în picioare sau plămâni (evenimente tromboembolice)
- sughiț
- greață, vărsături, disconfort abdominal și distensie abdominală, inflamație și ulcerații esofagiene, ulcer gastric cu posibila perforare și sângerare, inflamația pancreasului (care este se poate manifesta ca o durere în partea din spate si abdomen), flatulență, candidoze esofagiene
- piele subțiată, pete neobișnuite pe piele, echimoze, piele roșie și inflamată, vergeturi, capilare vizibile, acnee, transpirație crescută, erupții cutanate, umflături, subțierea părului, acumularea de grăsime neobișnuită, creșterea excesivă a părului, retenție de apă, tulburări de pigmentare, capilare slăbite care se sparg ușor, care pot fi vazute ca o vânătaie (fragilitate crescută a capilarelor), iritații ale pielii din jurul gurii (dermatită periorală)
- subțierea oaselor cu un risc crescut de fracturi (osteoporoză), necroza de os, tendinită, ruptura tendoanelor, pierderea masei musculare, miopatie, slăbiciune musculară, încetarea timpurie a creșterii osoase (Închiderea prematură a epifizele)
- modificări ale numărului și motilității spermatozoizilor, impotenta
- scăderea răspunsului la testele de vaccinare și ale pielii, vindecarea lentă a rănilor, disconfort, slăbiciune generală

Întreruperea tratamentului
Scăderea prea rapidă a dozelor de corticosteroizi după un tratament de lungă durată poate cauza: tensiune arterială scăzută (hipotensiune), febră, dureri musculare, dureri de articulaţii, obstrucţie nazală, secreţii şi înroşirea ochiului (conjunctivită), noduli sub piele dureroşi cu senzaţie de mâncărime, scădere în greutate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente:
- Medicamente anticoagulante, care subțiază sângele (de exemplu, warfarină)
- Acid acetilsalicilic sau ceva similar (medicamente antiinflamatorii) de exemplu, indometacină
- Medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat
- Medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale mari
- Medicamente utilizate în tratamentul afecțiunilor inimii
- Diuretice (pentru eliminarea apei din organism)
- Amfotericină B injectabilă
- Fenitoină, carbamazepină, primidonă (medicamente pentru epilepsie)
- Rifabutină, rifampicină, izoniazidă (antibiotice utilizate în tratamentul tuberculozei)
- Medicamente antiacide – în special cele care conțin trisilicat de magneziu
- Barbiturice (medicamente utilizate pentru somn și ameliorarea anxietății)
- Aminoglutetimidă (tratament anti-canceros)
- Carbenoxolonă (utilizată în tratamentul ulcerului stomacului)
- Efedrină (decongestionant nazal)
- Acetazolamidă (utilizată în tratamentul glaucomului și epilepsiei)
- Hidrocortizon, cortizon și alți corticosteroizi
- Ketoconazol , itraconazol (utilizate în tratamentul infecțiilor fungice)
- Ritonavir (pentru HIV)
- Antibiotice, inclusiv eritromicină, fluorochinolone
- Medicamente care ajută mișcările mușchilor în miastenia gravis (de exemplu, neostigmină)
- Colestiramină (utilizate în tratamentul colesterolului mărit)
- Hormoni estrogeni, inclusiv pilule contraceptive
- Tetracosactidă, utilizată în testul funcției corticorenale
- Sultopridă, utilizată pentru calmarea emoțiilor
- Ciclosporină, utilizată pentru prevenirea rejectării organelor după transplanturi
- Talidomidă, utilizată, de exemplu, în tratamentul mielomului multiplu
- Praziquantel, administrat pentru tratamentul infestărilor cu viermi rotunzi
- Vaccinare cu germeni vii
- Clorochină, hidroxiclorochină și meflochină (medicamente pentru malarie)
- Somatotropină
- Protirelină.

Ați putea avea un risc crescut de reacții adverse grave dacă luați dexametazonă împreună cu următoarele medicamente:
- Acid acetilsalicilic sau ceva similar (medicamente antiinflamatorii) de exemplu, indometacină
- Medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat
- Medicamente utilizate în tratamentul afecțiunilor inimii
- Diuretice (pentru eliminarea apei din organism)
- Amfotericină B injectabilă
- Acetazolamidă (utilizată în tratamentul glaucomului și epilepsiei)
- Tetracosactidă, utilizată în testul funcției glandei suprarenale
- Carbenoxolonă (utilizată în tratamentul ulcerului stomacului)
- Clorochină, hidroxiclorochină și meflochină (pentru malarie)
- Medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale mari
- Talidomidă, utilizată, de exemplu, în tratamentul mielomului multiplu
- Vaccinare cu germeni vii
- Medicamente care ajută mișcările mușchilor în miastenia gravis (de exemplu, neostigmină)
- Antibiotice, inclusiv fluorochinolone.

Trebuie să citiți prospectele tuturor medicamentelor pe care le luați concomitent cu Dexametazona Krka pentru informații privitoare la aceste medicamente, înainte să începeți tratamentul cu Dexametazona Krka. Dacă se utilizează talidomidă, lenalidomidă sau pomalidomidă, se recomandă atenție deosebită la testele de sarcină și prevenirea gravidității.

Dexametazona Krka împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Dexametazona trebuie luată cu alimente sau după masă, pentru a micșora iritația tractului gastrointestinal. Trebuie evitate băuturile care conțin alcool etilic sau cofeină. Se recomandă mese mici și frecvente și este posibil tratamentul cu antiacide, dacă este recomandat de către medicul dumneavoastră.

Administrarea de Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Dexametazona Krka poate fi prescrisă în timpul sarcinii și în special în primul trimestru al sarcinii numai dacă beneficiul depășește riscurile pentru mamă și copil. Dacă deveniți gravidă în timpul utilizării acestui medicament, nu întrerupeți administrarea Dexametazona Krka, ci spuneți-i imediat medicului dumneavoastră că sunteți gravidă.
Corticosteroizii pot trece în laptele matern. Prezența unui risc pentru nou-născut/copil nu poate fi exclusă. Trebuie luată o decizie fie privind întreruperea alăptării, fie întreruperea/abținerea de la terapia cu dexametazonă, ținând cont de beneficiile alăptării pentru copil și de beneficiile tratamentului cu dexametazonă pentru mamă.

Prezentare ambalaj:

4 mg
Comprimate rotunde, de culoare albă sau aproape albă, cu margini teșite și marcată cu linie mediană pe o faţă (grosime: 2,5-3,5 mm; diametru: 5,7-6,3 mm).
Comprimatul poate fi divizat în doze egale.
8 mg
Comprimate ovale, de culoare albă sau aproape albă, marcată cu linie mediană pe o faţă (grosime: 3,55,5 mm; lungime: 8,7-9,3 mm). Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Dexametazona Krka 4 mg comprimate este disponibilă în blistere (OPA-Al-PVC/Al): cutie cu 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 10 x 1, 20 x 1, 28 x 1, 30 x 1, 50 x 1, 56 x 1, 60 x 1 și 100 x 1 comprimate.

Dexametazona Krka 8 mg comprimate este disponibilă în blistere (OPA-Al-PVC/Al): cutie cu 10, 20, 30, 50, 60, 100, 10 x 1, 20 x 1, 30 x 1, 50 x 1, 60 x 1 și 100 x 1 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Dexametazonă Krka după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită limite speciale de temperatură.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină și umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă dexamethasonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Dexametazonă Krka 4 mg/ 8 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.